Un manager Apple confirma ca se pregateste „ceva cu totul diferit” pentru Mac Pro

0
121

Mac Pro

Mac Pro a fost pentru mult timp cel mai performant computer produs de catre Apple. Din pacate, compania din Cupertino nu a mai actualizat acest produs de cativa ani, dar nici nu l-au dat deoparte. In urma cu un an CEO-ul Apple, Tim Cook, confirma ca Apple pregateste in 2013 ceva nou pentru sfera „Pro”, un lucru care a multumit pe foarte multi dintre utilizatori profesionisti. La inceputul acestui an Uniunea Europeana obliga Apple sa scoata din vanzare Mac Pro-ul de pe teritoriul Europei si in cateva tari din jur, motivul invocat fiind incalcarea unor reglementari. Oricum, vanzarea acestui produs a continuat pe celelalte zone de pe glob, dar si la resellerii de produse Apple din Europa care au ramas cu cateva unitati pe stoc.

De mult timp s-au speculat in mai multe lucruri despre noul Mac Pro, iar astazi un editor video profesionist a afirmat ca a discutat la telefon cu managerul Apple, Douglas Brooks, care se ocupa de proiectul Mac Pro dupa ce a trimis un email lui Tim Cook prin care isi spunea doleantele legate de computerele Apple pentru profesionisti ce nu mai sunt actualizate de cativa ani. Brooks i-ar fi spus acestuia ca asteptarea merita si ca Apple pregateste ceva „cu totul diferit” pentru Mac Pro. Totodata, managerul ar fi confirmat ca lansarea produsului este programata pentru finalul acestui an, un lucru destul de neobisnuit din partea unui oficial al companiei din Cupertino.

Administratorul unui grup de pe Facebook creat special pentru cei care doresc un nou Mac Pro a afirmat ca persoane implicate in proiect i-ar fi spus ca noul Mac va avea o conectivitate Thunderbolt extinsa, un dual GPU, dar va veni fara conectivitate FireWare, fara unitate optica si fara posibilitatea de a implementa noi componente interne.

 

Deocamdata nu se stiu mai multe despre noul produs, dar trebuie sa ne asteptam sa fie cel putin la fel de spectaculos cum a fost modelul din 2009 atunci cand a fost lansat. Data lansarii ramane incerta, dar este foarte probabil ca Apple sa ni-l prezinte in toamna, atunci cand va lansa iPhone 5S sau iPad 5.

 

Sursa: MacRumors
- Reclamă -