Cum sa editati setarile implicite din Calendar pe iOS – Tutorial

0
3916

Optiuni Calendar Configurari

Daca aveti un iPhone sau un iPad stiti, probabil, ca aveti o aplicatie excelenta, Calendar, care vine preinstalata in device-ul dvs. Daca sunteti acel tip de persoana caruia ii place sa isi organizeze evenimentele din calendar in evenimente separate pentru serviciu, acasa, etc., atunci organizarea lor eficienta este cheia. Sunt cateva configurari pe care va trebui sa le schimbati pentru a face aplicatia Calendar sa functioneze exact asa cum doriti. Urmand pasii de mai jos veti putea sa va personalizati aceasta aplicatie dupa cum doriti:

 

Cum sa setati un calendar implicit pe iPad sau iPhone

Daca creati multe evenimente intr-un anumit calendar pe iPad-ul sau iPhone-ul dvs ar fi benefic sa il setati pe acela ca implicit. Pentru multi utilizatori acesta va fi, probabil, calendarul de la serviciu, dar indiferent pe care il utilizati cel mai mult ar trebui sa il setati ca implicit. Evenimentele noi create in afara unui calendar specific vor fi adaugate acestui calendar.

1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs;

Home screen iPhone 5 ecran pornire

2. Apasati pe Mail, Contacte, Calendare;

General

3. Derulati pana in partea de jos, apoi apasati pe Calendar implicit;

Optiuni Calendar Configurari

4. Apasati pe numele calendarului pe care doriti sa il setati ca implicit, atunci cand creati noi evenimente sau programari.

Setare calendar implicit

Cum sa schimbati planul implicit de alertare pentru evenimentele din Calendar de pe iPhone sau iPad

Timpii de alertare sunt atunci cand Calendarul va avertizeaza ca urmeaza un eveniment sau o programare. Puteti schimba foarte simplu momentul in care doriti ca aplicatia Calendar de pe iPhone sau iPad sa va avertizeze pentru un eveniment.

1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs;

Home screen iPhone 5 ecran pornire

2. Apasati pe Mail, Contacte, Calendare;

General

3. Derulati pana in partea de jos, apoi apasati pe Plan implicit de alertare;

Optiuni Calendar Configurari

4. Aici veti putea schimba planul implicit de alertare pentru zile de nastere, evenimente si evenimente „toata ziua”. Apasati pe cel pe care doriti sa il schimbati;

Plan implicit de alertare calendar

5. Alegeti, din lista care va apare pe ecran, timpul la care doriti sa fiti alertat implicit pentru acel tip de evenimente.

Ora alerta implicita calendar

Acum, daca la un eveniment, atunci cand l-ati creat, nu ati setat timpul la care sa fiti alertat, veti fi avertizat in functie de planul implicit de alertare ales de dvs.

Cum sa schimbati sincronizarea evenimentelor din Calendar de pe iPhone sau iPad

Sincronizarea evenimentelor se refera la cat timp doriti sa fie stocate, in aplicatia Calendar, evenimentele trecute. In mod implicit, iPad-ul sau iPhone-ul dvs nu va sincroniza pentru o perioada prea lunga de timp evenimentele. Daca doriti sa va accesati evenimentele si programarile setate oricand in trecut, atunci va trebui sa setati aplicatia Calendar sa va stocheze aceste evenimente pentru totdeauna. Daca nu obisnuiti sa va uitati peste evenimentele care au trecut deja, atunci o perioada mai scurta de timp in care sa fie sincronizate ar fi mai buna.

1. Deschideti aplicatia Configurari din ecranul de pornire al iOS device-ului dvs;

Home screen iPhone 5 ecran pornire

2. Apasati pe Mail, Contacte, Calendare;General

3. Derulati pana in partea de jos, apoi apasati pe Sincronizare;

Optiuni Calendar Configurari

4. Aici va trebui sa alegeti pentru cat timp doriti ca evenimentele dvs sa apara in aplicatia Calendar. Puteti alege intre 2 saptamani, o luna, trei luni, sase luni sau toate evenimentele. Apasati pe cel pe care doriti.

Sincronizare calendar evenimente

Daca nu sunteti sigur de ceva, daca nu ati inteles ceva sau daca doriti mai multe detalii lasati un comentariu sau intrati pe forum.

- Reclamă -