Răspunde la: securitate
iTutorial – Tutoriale și noutăți despre iPhone, iPad și Mac › Forumuri › iOS, iPhone, iPad, iPod și Apple TV › iPad › securitate › Răspunde la: securitate
Virus nu are cum sa fie pe iPad, deci iese din discutie. Portcheiul iCloud salveaza parolele de pe toate site-urile care permit acest lucru, indiferent ca sunt magazine online, platforme bancare, etc. Banca la care am cont, spre exemplu, pentru a accesa contul online, imi cere un cod unic de autentificare generat de un mic aparat in care se introduce cardul, iar astfel iCloud nu imi cere salvarea parolei.
In cazul in care banca la care aveti cont nu cere acest cod unic, atunci incercati, in primul rand, sa raspundeti cu ‘Niciodata pentru acest site web’, atunci cand se solicita salvarea datelor de autentificare in portchei, si nu doar cu “Nu”. Daca ati salvat parola deja in portchei, puteti sa o stergeti urmand tutorialul: /2014/01/07/cum-sa-stergeti-parolele-salvate-din-portchei-icloud-pe-iphone-si-ipad-ios-7-tutorial/ si apoi sa alegeti, la prima solicitare, ‘Niciodata pentru acest site web’. Daca problema persista, incercati o dezactivare a solicitarilor facute de iCloud pentru salvarea si auto-completarea parolelor urmarind tutorialul: /2013/12/08/cum-sa-opriti-solicitarile-functiei-portchei-icloud-pentru-salva-parolele-pe-iphone-si-ipad-tutorial/.
Puteti schimba parola contului bancar folosita pentru autentificarea pe Internet, pentru a fi sigura ca ea nu a fost compromisa.
Avand in vedere eroarea pe care o primiti, ea poate fi generata de iCloud, asa ca este recomandat sa opriti solicitarile de salvare a parolei si sa faceti actualizarea la cea mai recenta versiune a iOS.
Parolele stocate in iCloud sunt toate codificate folosind sistemul AES pe 256 biti, deci ele sunt in siguranta pe serverele Apple. Eu imi stochez pe portchei inclusiv cardurile bancare pentru auto-completare (in cazul cardurilor, ca si masura suplimentara de securitate, codul de siguranta, necesar pentru efectuarea platilor online, nu este stocat). Mai multe detalii despre portchei sunt in tutorialul: /2013/11/10/cum-sa-activati-icloud-portchei-ios-7-si-os-x-mavericks-tutorial/.