Răspunde la: baterie laptop
iTutorial – Tutoriale și noutăți despre iPhone, iPad și Mac › Forumuri › Mac › iMac, MacBook și macOS › baterie laptop › Răspunde la: baterie laptop
@florin raicu Detin exact acelasi model de MacBook Air (recenzia mea: /2014/03/08/macbook-air-2013-13-inch-itutorial-ro-review/ ) si am sesizat aceasta problema. Din pacate, am achizitionat acest computer dupa ce a fost lansat Mavericks, deci nu l-am testat pe Mountain Lion sa pot face o comparatie intre duratele de viata ale bateriei pe cele doua versiuni ale OS X. Totusi, intr-adevar, la cateva luni de folosire am sesizat ca in modul Adormire incepe sa consume mai mult (poate cam prea mult), dar trebuie sa recunosc ca nu sunt persoana cea mai preocupata de economisirea consumului de energie, mai ales daca asta ar afecta experienta de utilizare.
Ar fi recomandat sa faceti toate actualizarile pentru sistemul de operare si eventual sa umblati putin la optiunile din panoul Economizator. Consumul de energie in modul adorimire depinde mult si de aplicatiile care sunt deschise si mai ales daca Mac-ul este conectat la internet. Puteti incerca sa il puneti pe modul Adormire atunci cand sunt deschise aplicatii, dar laptopul nu este conectat la internet, atunci cand nu este deschisa nicio aplicatie si computerul nu este conectat la internet, dar si atunci cand sunt deschise cateva aplicatii, iar computerul este conectat la o sursa de internet. Totodata, perifericele pot fi o problema, fiind recomandata deconectarea lor inainte de a pune pe adormire computerul.
Pentru a reduce consumul de energie, dezactivati Power Nap, o caracteristica a OS X care va verifica in mod constant casuta postala electronica, actualizari pentru iCloud, calendarul, etc.
Eu obisnuiesc sa opresc MacBook-ul in fiecare seara, dar atunci cand uit si il las pe modul adormire cateva zile, cu Safari si Mail deschise, bateria coboara cateva procente. De asemenea, am renuntat sa mai am afisat procentajul bateriei, care devenea uneori stresant.