În iOS 8 și OS X 10.10 Yosemite compania Apple a introdus Continuitateaun set nou de caracteristici care fac ca dispozitivele iPhone, iPad și Mac-urile să comunice mai bine între ele decât oricând. Una dintre aceste caracteristici ale continuității permite dispozitivelor iPad, iPod touch și Mac-urilor atât să recepționeze SMS/MMS și apeluri telefonice, cât și să trimită mesaje, respectiv efectueze apeluri. Condiție necesară este ca ele să fie conectate la același cont de iCloud și la aceeași rețea Wi-Fi ca și iPhone ce are o cartelă SIM activă.

În iOS 9 și OS X 10.11 El Capitan compania Apple îmbunătățește modul în care funcționează această caracteristică, așa încât dispozitivele iPad, iPod touch și Mac să accepte și conexiunile celulare. Începând cu cele mai recente versiuni ale sistemelor de operare, iPhone nu va mai trebui să fie conectat la aceeași rețea cu iPad și Mac, așa încât redirecționarea apelurilor să se facă pe tabletă sau computer.

Asta înseamnă automat că dispozitivele iPhone vor putea redirecționa în continuare apelurile către un Mac sau un iPad, chiar și atunci când sunt într-o cu totul altă locație (deci, când nu pot fi conectate la aceeași rețea Wi-Fi). Astfel, dacă ai uitat iPhone-ul acasă, spre exemplu, vei primi apelurile telefonice pe Mac sau iPad, la lucru, atât timp cât acestea sunt conectate la o rețea Wi-Fi.

Problema cea mare este că, pentru ca această caracteristică de redirecționare a apelurilor către Mac și iPad să funcționeze chiar dacă ele nu sunt conectate la aceeași rețea Wi-Fi ca și iPhone va fi necesar ca operatorii de telefonice mobilă să ofere apelarea Wi-Fi, care momentan este oferită numai de T-Mobile în SUA. Prin urmare, utilizatorii din rețelele cum este T-Mobile SUA vor fi anunțați în configurări că redirecționarea apelurilor către alte rețele se va face chiar și atunci când iPhone nu este în apropriere, folosind contul operatorului tău.

În România, spre exemplu, funcționalitatea este descrisă în continuare în felul următor: „Utilizați conexiunea celulară a iPhone-ului dvs. pentru a efectua și recepționa apeluri de pe dispozitivele autentificate în contul dvs. de iCloud atunci când acestea sunt în apropriere și au funcția Wi-Fi activată.”

Așadar, nu rămâne decât să așteptăm ca mai mulți operatori de telefonie mobilă să accepte îmbunătățirile aduse acestei caracteristici utile din iOS 9.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.