Apple a prezentat rezultatele financiare pentru trimestrul 1 din 2023

- Publicitate -

Compania Apple a emis pe 4 mai un comunicat de presă în cadrul căruia anunță rezultatele financiare pentru trimestru 1 din 2023 (trimestrul 2 al anului fiscal 2023, în SUA).

Potrivit comunicatului Apple, cifra de afaceri înregistrată în primul trimestru al anului 2023 a fost de 94,8 miliarde de dolari, în scădere cu 2,5 miliarde de dolari (sau 3%) față de cifra de afaceri înregistrată în același trimestru al anului 2022 (97,3 miliarde de dolari). Vă reamintim că cifra de afaceri înregistrată anul trecut a fost cea mai mare atinsă în trimestrul 1 de gigantul californian.

Profitul înregistrat de compania americană în trimestrul ianuarie-martie a fost de 24,1 miliarde de dolari sau 1,52$ pe acțiune, fiind cu 900 milioane de dolari mai mic față de profitul-record înregistrat în aceeași perioadă a anului precedent (25 miliarde de dolari sau 1,52$ pe acțiune). Marja de profit a Apple pe parcursul trimestrului 1 al anului curent a fost de 44,3%, fiind mai mare cu 0,6 puncte procentuale față de cea din aceeași perioadă a anului 2022.

Potrivit gigantului californian, categoria Servicii i-a adus pe parcursul trimestrului precedent venituri totale de 20,9 miliarde de dolari, aceasta în condițiile în care a ajuns să aibă aproape 1 miliard de abonați la diversele servicii pe care le oferă prin intermediul platformelor sale. Un record de vânzări pentru T1 a fost stabilit și de iPhone, care au adus Apple venituri totale de 51,3 miliarde de dolari. Mac-urile, pe de altă parte, au înregistrat o însemnată scădere în vânzări, aducând venituri trimestriale de 7,2 miliarde de dolari, cu 10,4 miliarde de dolari mai puțin față de aceeași perioadă a anului 2022.

Suntem încântați să anunțăm un record pentru Servicii și un record stabilit de iPhone pentru trimestrul încheiat în martie, în ciuda dificultăților din mediul macroeconomic, dar și că avem o bază de dispozitive active care a atins un nou nivel record. Continuăm să investim pe termen lung și să ne urmăm valorile, făcând progrese majore înspre a avea o amprentă de carbon neutră până în 2030, atât pe întreg lanțul de furnizori, cât și în ceea ce privește produsele – Tim Cook, director general Apple.

Pe parcursul trimestrului fiscal 1, compania americană a rambursat investitorilor peste 23 de miliarde de dolari prin intermediul programului său de returnare de capital. De menționat este și faptul că, în trimestrul încheiat la 30 martie, Apple a avut un flux de numerar operațional record de 28,6 miliarde de dolari.

Având în vedere rezultatele mai sus menționate, Consiliul director al companiei a stabilit plata de dividende în valoare de 0,24$ la fiecare acțiune până la data de 12 mai. De asemenea, Consiliul a mai autorizat o suplimentare cu 90 de miliarde de dolari a programului existent de răscumpărare a acțiunilor.

Pentru trimestrul fiscal curent (perioada 1 aprilie – 30 iunie), Apple nu furnizează un ghidaj trimestrial, după cum nu o mai face de trei ani încoace.

Discutând pe marginea realizărilor din ultimul trimestru fiscal, Tim Cook, director general Apple, și Luca Maestri, directorul financiar contabil al companiei, au anunțat că în acest moment nu sunt luate în calcul concedieri masive la Apple. Mai mult, Cook a discutat și despre inteligența artificială, declarând că potențialul acesteia este „foarte interesant”, dar atenționând că există unele „probleme care trebuie rezolvate” cu privire la această tehnologie, precum și că „este foarte important să fim calculați și preocupați” cu privire la felul în care această tehnologie este folosită.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

watchOS 9.5 a fost lansat pentru Apple Watch

watchOS 9.5 a fost lansat joi seară pentru utilizatorii de Apple Watch. Aceasta este a cincea actualizare...

tvOS 16.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.5 Ventura beta 1 a fost lansat

macOS Ventura 13.5 beta 1 a fost lansat vineri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la...

watchOS 9.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat vineri seară watchOS 9.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple Watch...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.