iOS 15.7.1 și iPadOS 15.7.1 au fost lansate pentru iPhone și iPad

- Publicitate -

iOS 15.7.1 și iPadOS 15.7.1 au fost lansate joi seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone, iPod touch și, respectiv, iPad compatibile cu iOS 15 și iPadOS 15 și care nu au efectuat încă actualizarea la iOS 16 / iPadOS 16 deoarece nu doresc acest lucru ori nu au un model de iPhone / iPad compatibil cu noua versiune a sistemului de operare.

Noile actualizări de iOS și iPadOS sosesc pe dispozitivele utilizatorilor la aproximativ o lună și jumătate distanță de iOS 15.7 / iPadOS 15.7 și au fost testate cu programatorii și membrii Apple Software Beta încă de luna trecută.

iOS 15.7.1 sosește la trei zile distanță de versiunea finală a iOS 16.1 / iPadOS 16.1, dar nu li se adresează numai utilizatorilor de iPhone 6s, SE, iPhone 7, iPad Air 2, iPad mini 4 și iPod touch generația a 7-a (care nu pot fi actualizate la iOS 16). Această actualizare este disponibilă pentru toate modelele de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 15 / iPadOS 15 (și neactualizate la iOS 16 / iPadOS 16), utilizatorii care nu doresc să facă actualizarea la cea mai recentă versiune majoră de iOS putând rămâne la iOS 15 și efectua în continuare actualizările de securitate pe care Apple le aduce acestei versiuni.

iOS 15.7.1 și iPadOS 15.7.1 Noutăți

Potrivit notițelor lansării, iOS 15.7.1 și iPadOS 15.7.1 furnizează actualizări importante de securitate pentru iPhone și iPad. Mai precis, noile actualizări rezolvă o bună parte dintre problemele de securitate pe care le-au adresat și iOS 16.1 / iPadOS 16.1 (între care se numără și o vulnerabilitate despre care Apple susține că ar fi fost exploatată în mod activ).

Lansarea iOS 15.7.1 a întârziat câteva zile din pricina faptului că, pe parcursul perioadei de testare, s-a descoperit că aceasta făcea caracteristica Face ID să nu mai funcționeze deloc pe unele dispozitive iPhone. Problema pare să fi fost adresată de către Apple, iar build-ul public ar trebui să nu strice funcționalitatea senzorului de identificare a feței.

Actualizare iPhone și iPad

Deși nu introduc funcționalități importante pentru majoritatea utilizatorilor, actualizările la iOS 15.7.1 și iPadOS 15.7.1 le sunt recomandate tuturor posesorilor modelelor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 15 / iPadOS 15, având în vedere și gravitatea problemelor de securitate adresate.

iOS 15.7.1 poate fi descărcat și instalat pe iPhone SE / 6s (și modelele ulterioare) și iPod touch generația a 7-a, iar iPadOS 15.7.1 poate fi instalat pe iPad Air 2 (și modelele ulterioare), iPad mini 4 (și modelele ulterioare) și pe toate modelele de iPad Pro, atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS / iPadOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC / Finder (pe macOS 10.15 și ulterior). Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

iOS 15.7.1 / iPadOS 15.7.1 succed iOS / iPadOS 15.7, care reprezintă alte două actualizări relativ minore, concentrate pe îmbunătățirea securității dispozitivelor compatibile. Toate noutățile din iOS / iPadOS 15.7 sunt prezentate aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.3 și iPadOS 16.3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

iOS 16.3 și iPadOS 16.3 au fost lansate luni seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru...

watchOS 9.3 a fost lansat pentru Apple Watch

watchOS 9.3 a fost lansat luni seară pentru utilizatorii de Apple Watch. Aceasta este a treia actualizare...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.3 a fost lansat pentru utilizatorii de Apple TV HD și 4K

Apple a lansat marți seară versiunea finală a tvOS 16.3 pentru toți utilizatorii de Apple TV generațiile 4, 5, 6 și 7 („HD” și...

Apple a lansat actualizarea 16.3 pentru HomePod

La o zi distanță de lansarea iOS 16.3 / iPadOS 16.3, watchOS 9.3 și a macOS Ventura 13.2 , actualizări majore care introduc o lungă listă...

Apple a lansat macOS Monterey 12.6.3 și macOS Big Sur 11.7.3

macOS Monterey 12.6.3 a fost lansat marți seară pentru utilizatorii de Mac. Noua versiune de Monterey este însoțită de o actualizare adusă de către Apple...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.