iOS 16.1 beta 1 și iPadOS 16.1 beta 2 au fost lansate pentru iPhone și iPad

- Publicitate -

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.1 beta 1 și iPadOS 16.1 beta 2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la numai două zile distanță de lansarea versiunii finale a iOS 16.

Având în vedere numărul de versiune, iOS 16.1 și iPadOS 16.1 sunt primele actualizări majore pentru iOS 16 / iPadOS 16 și urmează să aducă o serie de caracteristici noi pentru iPhone și iPad.

Interesant este că, deși perioada de testare a iOS 16.1 începe astăzi, pentru iPadOS 16.1 astăzi s-a lansat cea de-a doua versiune beta, prima versiune fiind disponibilă încă de la finele lunii august. Decalajul dintre perioadele de testare a celor două actualizări se datorează faptului că iPadOS 16 nu va fi, potrivit Apple, disponibil până luna viitoare pentru publicul larg (iar iPadOS 16.1 va fi prima versiune disponibilă publicului larg), gigantul californian luându-și o perioadă mai mare pentru a pregăti această actualizare majoră a sistemului de operare pentru iPad.

În prima versiune de iPadOS 16.1, Apple a realizat o serie de îmbunătățiri pentru felul în care controversata caracteristică Manager scenă funcționează, modificând felul în care utilizatorii pot interacționa cu bara laterală atunci când sunt în modul ecran complet.

Actualizările iOS 16.1 și iPadOS 16.1 mai includ și alte corecturi de erori și îmbunătățiri în privința stabilității și a performanțelor sistemelor de operare.

iOS 16.1 beta 1 și iPadOS 16.1 beta 2 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 16/iPadOS 16.

Deocamdată, iOS 16.1 public beta 1 / iPadOS 16.1 public beta 2 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate pe parcursul săptămânii curente. Nici data lansării versiunilor finale ale iOS/iPadOS 16.1 nu este cunoscută, însă este cert că ele nu vor fi disponibile decât în luna octombrie.

iOS 16.1 succede iOS 16.0, care reprezintă cea mai recentă versiune majoră a iOS, aducând o multitudine de noutăți pe iPhone.

iOS 16.1 / iPadOS 16.1 beta Noutăți

  • Matter: Noile versiuni beta de iOS / iPadOS introduc o nouă secțiune Accesorii Matter în aplicația Configurări, meniul General. După cum a anunțat încă din iunie, iOS 16 / iPadOS 16 vor fi compatibile cu standardul Matter pentru locuințe. Matter este un standard sigur și interoperabil proiectat pentru dispozitivele inteligente adresate locuințelor. Noua ramură nouă din Configurări va afișa toate accesoriile Matter care au fost adăugate.

Notă: Dacă ai instalat iOS 16.1 / iPadOS 16.1 beta 1 și ai descoperit și alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Cum sa faceti o restaurare (restore) unui iPhone, iPad sau iPod touch – Tutorial

Intampiati multe inchideri subite ale aplicatiilor preinstalate pe iPhone, iPad sau iPod touch, iOS-ul merge mai greu...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.