iOS 16 public beta și iPadOS 16 public beta au fost lansate pentru iPhone, iPod touch și iPad

- Publicitate -

Apple a lansat în această seară primele versiuni public beta ale iOS 16 și iPadOS 16 pentru toți posesorii de iPhone, iPod touch și iPad compatibile care doresc să testeze noile actualizări pe dispozitivele proprii, înainte ca acestea să fie finalizate și oferite publicului. iOS 16 public beta 3 și iPadOS 16 public beta 3 au același număr de build precum versiunile beta 3 revizuite pe care Apple le-a lansat pentru dezvoltatori în această seară, noutățile fiind aceleași precum cele din build-ul versiunii beta 3 lansate săptămâna trecută. Tocmai de aceea, acestea nu au numărul de versiune public beta 1, ci public beta 3.

Utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch care s-au înscris deja în programul Apple Beta Software vor primi actualizarea la iOS 16 beta / iPadOS 16 beta de îndată ce vor instala pe dispozitivele lor noile certificate dedicate acestor versiuni de iOS / iPadOS. În cazul în care nu te-ai înscris încă în programul Apple de testare, o vei putea face de aici pentru ca mai apoi să poți descărca și instala pe dispozitivele tale iOS 16, iPadOS 16, tvOS 16, watchOS 9 și macOS Ventura.

Desigur, înainte de a instala iOS 16 public beta și / sau iPadOS 16 public beta, este foarte important să realizezi un backup cu iTunes / Finder pe care să îl arhivezi, astfel încât, dacă apar probleme neprevăzute în iOS 16, să poți reveni la iOS 15 fără a pierde datele. De asemenea, îți recomandăm să instalezi actualizarea public beta pe unul dintre dispozitivele tale secundare și nu pe cel de care ai nevoie, deoarece iOS 16 / iPadOS 16 nu sunt complet finalizate, ceea ce înseamnă că au numeroase erori, iar anumite caracteristici nu funcționează corect.

iOS 16 introduce un ecran de blocare reproiectat care oferă o mulțime opțiuni pentru personalizare prin intermediul widget-urilor și modificărilor ce pot fi făcute cu privire la aspectul datei și orei (fonturile și culorile acestora pot fi modificate) și la nivelul imaginii de fundal. Mai mult, aspectul notificărilor a fost reîmprospătat de către Apple, iar utilizatorilor le este permis să își configureze mai multe ecrane de blocare între care să comute rapid sau pe care să le atribuie diferitelor moduri de concentrare configurate.

Și, pentru că tot veni vorba despre modurile de concentrare, acestea sunt mai simplu ca oricând de configurat și pot fi personalizate mai ușor. Apple a introdus filtre pentru concentrare care pot ascunde conținutul din aplicații care te-ar putea distrage atunci când nu dorești.

Aplicația Mesaje pentru iPhone și iPad a fost actualizată, oferind acum instrumente pentru editarea mesajelor trimise prin iMessage, precum și opțiunea de a anula trimiterea unui iMessage. Asemenea FaceTime, Mesaje acceptă acum SharePlay. Aplicația Mail a primit și ea o actualizare notabilă, având acum un sistem de căutare îmbunătățit și instrumente care permit anularea trimiterii unui e-mail, programarea trimiterii și urmărirea unor conversații (pentru a primi un memento care să îți reamintească să verifici un e-mail dacă nu ai primit răspuns). Safari, browserul implicit al sistemului de operare, acceptă acum grupuri de file partajate, precum și Passkeys, o funcționalitate prin care Apple dorește să înlocuiască parolele conturilor de pe site-urile web cu autentificarea biometrică realizată local, pe iPhone și iPad.

Biblioteca foto iCloud permite utilizatorilor să partajeze fotografii mai ușor cu membrii familiei, iar caracteristica Text Live este disponibilă și în video. În plus, în Poze, Apple a introdus o nouă funcționalitate care permite decuparea subiectului dintr-o poză printr-o simplă atingere.

Dictarea a fost îmbunătățită, aplicația Hărți permit configurarea de itinerarii cu mai multe opriri, funcționalitatea Apple Pay mai târziupermite plata în rate, iar aplicația Locuință a fost reproiectată din temelii.

Pe iPad, alături de caracteristicile din aplicațiile mai sus menționate, iPadOS 16 mai vine cu funcționalitatea Manager scenă, care oferă un sistem de multitasking cu ferestre, mai apropriat de cel de pe Mac. Din păcate, aceasta este oferită numai pe iPad-urile cu chipset-uri M1 (adică cele mai recente modele de iPad Pro și iPad Air).

iOS și iPadOS 16 beta 3 (versiuni care au același număr de build precum primele actualizări dedicate utilizatorilor) au introdus noul mod Lockdown, Biblioteca Foto iCloud partajată și noutăți pentru ecranul de blocare. Toate detaliile despre noutățile din aceste două actualizări sunt disponibile aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.