iOS 16 beta 3 și iPadOS 16 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad. Iată noutățile

- Publicitate -

iOS 16 și iPadOS 16 beta 3 au fost lansate de către Apple miercuri seară și pot fi descărcate de către toți dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center. Cea de-a treia versiune beta a sistemelor de operare pentru iPhone și iPad sosește la două săptămâni distanță de a doua și introduce o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri.

Prezentate la începutul acestei luni de către Apple, iOS 16 și iPadOS 16 aduc o mulțime de noutăți pentru modelele de iPhone și iPad compatibile. Deși actualizările pentru iPhone și iPad sunt în continuare divizate, pe modelul din ultimii ani, noutățile pe care le aduc sunt, în linii mari, cam aceleași.

iOS 16 introduce un ecran de blocare reproiectat care oferă o mulțime opțiuni pentru personalizare prin intermediul widget-urilor și modificărilor ce pot fi făcute cu privire la aspectul datei și orei (fonturile și culorile acestora pot fi modificate) și la nivelul imaginii de fundal. Mai mult, aspectul notificărilor a fost reîmprospătat de către Apple, iar utilizatorilor le este permis să își configureze mai multe ecrane de blocare între care să comute rapid sau pe care să le atribuie diferitelor moduri de concentrare configurate.

Și, pentru că tot veni vorba despre modurile de concentrare, acestea sunt mai simplu ca oricând de configurat și pot fi personalizate mai ușor. Apple a introdus filtre pentru concentrare care pot ascunde conținutul din aplicații care te-ar putea distrage atunci când nu dorești.

Aplicația Mesaje pentru iPhone și iPad a fost actualizată, oferind acum instrumente pentru editarea mesajelor trimise prin iMessage, precum și opțiunea de a anula trimiterea unui iMessage. Asemenea FaceTime, Mesaje acceptă acum SharePlay. Aplicația Mail a primit și ea o actualizare notabilă, având acum un sistem de căutare îmbunătățit și instrumente care permit anularea trimiterii unui e-mail, programarea trimiterii și urmărirea unor conversații (pentru a primi un memento care să îți reamintească să verifici un e-mail dacă nu ai primit răspuns). Safari, browserul implicit al sistemului de operare, acceptă acum grupuri de file partajate, precum și Passkeys, o funcționalitate prin care Apple dorește să înlocuiască parolele conturilor de pe site-urile web cu autentificarea biometrică realizată local, pe iPhone și iPad.

Biblioteca foto iCloud permite utilizatorilor să partajeze fotografii mai ușor cu membrii familiei, iar caracteristica Text Live este disponibilă și în video. În plus, în Poze, Apple a introdus o nouă funcționalitate care permite decuparea subiectului dintr-o poză printr-o simplă atingere.

Dictarea a fost îmbunătățită, aplicația Hărți permit configurarea de itinerarii cu mai multe opriri, funcționalitatea Apple Pay mai târziu permite plata în rate, iar aplicația Locuință a fost reproiectată din temelii.

Pe iPad, alături de caracteristicile din aplicațiile mai sus menționate, iPadOS 16 mai vine cu funcționalitatea Manager scenă, care oferă un sistem de multitasking cu ferestre, mai apropriat de cel de pe Mac. Din păcate, aceasta este oferită numai pe iPad-urile cu chipset-uri M1 (adică cele mai recente modele de iPad Pro și iPad Air).

Noutățile din iOS 16 beta 3 și iPadOS beta 3 vor fi prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 16 beta 3 și iPadOS beta 3 pot fi descărcate și instalate pe dispozitivele iPhone și iPad via iTunes / Finder. Deocamdată nu știm când va oferi Apple posibilitatea de a instala aceste actualizări cu ajutorul unui profil de dezvoltator. Versiunea public beta 1 a iOS 16 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta în cursul lunii curente.

iOS 16 va fi disponibil în toamnă, pe toate dispozitivele compatibile. Descoperă mai multe despre dispozitivele compatibile cu iOS 16 și iPadOS în acest articol.

iOS 16 beta 3 și iPadOS 16 beta 3 Noutăți

  • Mod Lockdown: noul mod anunțat astă-seară de către Apple ce oferă protecție „extremă” utilizatorilor care ar putea fi ținte ale unor atacuri cibernetice extrem de sofisticate este disponibil în această versiune beta (mai multe detalii aici).
  • Bibliotecă foto iCloud partajată: anunțată odată cu iOS 16, iPadOS 16 și macOS Ventura, această caracteristică își face apariția abia acum, în versiunea beta 3. Biblioteca foto iCloud partajată este o caracteristică proiectată pentru a simplifica partajarea de fotografii cu membrii familiei și poate fi activată și configurată din Configurări > Poze > Bibliotecă partajată. Utilizatorii pot opta pentru a adăuga toate fotografiile și filmările în biblioteca partajată ori doar poze care includ anumite persoane, care sunt dintr-o anumită perioadă de timp sau pot selecta manual pozele pe care să le partajeze cu familia.
  • Fundal: iOS 16 beta 3 introduce faimoasa imagine de fundal cu pește clovn pe care Apple a folosit-o la prezentarea de acum 15 ani a primului model de iPhone, dar care nu a fost inclusă niciodată în iPhoneOS / iOS. Un aspect de precizat este acela că noul fundal pare să nu fie momentan disponibil pentru toți utilizatorii care au instalat noul build de iOS 16, fiind vorba probabil despre o eroare.ios 16 pește clovn
  • Ecran de blocare: au fost incluse noi opțiuni pentru fontul cu care este afișată data și ora.

Notă: Dacă ai instalat iOS 16 / iPadOS 16 beta 3 și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu puțin mai jos în cadrul acestui articol.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.