macOS 12.1 Monterey RC a fost lansat

- Publicitate -

macOS Monterey 12.1 Release Candidate (RC) a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Monterey sosește la câteva zile distanță de macOS Monterey 12.1 beta 4. În concomitent, Apple a mai lansat în această seară și macOS Big Sur 11.6.2 Release Candidate pentru utilizatorii de Mac care nu doresc sau nu pot face actualizarea la Monterey. Ambele versiuni RC de macOS reprezintă actualizările finale, având numere de build identice sau foarte apropiate de cele destinate publicului, pe care Apple le va lansa cât de curând.

macOS Monterey 12.1 reprezintă o nouă actualizare importantă pentru macOS 12. Sau cel puțin aceasta arată numărul de versiune, dar și caracteristicile introduse până acum.

Încă din prima versiune de prelansare a acestei actualizări, Apple a introdus compatibilitate pentru SharePlay, caracteristica FaceTime proiectată pentru a permite utilizatorilor să urmărească seriale, filme, să asculte muzică sau chiar să joace diferite jocuri împreună cu prietenii.

SharePlay permite diferitor tipuri de aplicații să își extindă funcționalitățile în FaceTime și va face ca filmul (spre exemplu) pe care îl urmărește un participant la apel să apară pe dispozitivele tuturor celorlalți participanți la respectivul apel FaceTime. Astfel, grație acestei noi funcționalități, utilizatorii vor putea să asculte muzică prin Apple Music și să acceseze liste de redare partajate, să privească filme și seriale, să lucreze împreună și chiar să își partajeze ecranele dispozitivelor pentru a se ajuta la depanarea unor probleme sau pentru a comenta / dezbate diferite lucruri din aplicațiile care nu oferă compatibilitate pentru SharePlay.

Apple a proiectat SharePlay să lucreze cu aplicațiile sale – Apple TV, Apple Fitness+ și Apple Music, dar a oferit programatorilor și un API, care va aduce posibilitatea de a partaja conținut și din aplicațiile de la terți în apelurile FaceTime.

SharePlay este deja disponibil pentru publicul larg în iOS 15.1, iPadOS 15.1 și tvOS 15.1, macOS 12.1 aducând, deci, Mac-urile în rând cu celelalte dispozitive Apple și permițându-le să acceseze noua funcționalitate.

Caracteristica iCloud+ Mascare e-mail poate fi folosită direct din aplicația Mail, devenind astfel mult mai facil de utilizat pe dispozitivele Apple. Mascare e-mail este o funcționalitate anunțată odată cu iOS 15 și macOS Monterey și este oferită tuturor celor care plătesc un abonament iCloud (denumit iCloud+). Aceasta oferă posibilitatea de a crea adrese de e-mail unice, aleatorii, care să fie redirecționate automat către adresa de e-mail reală. Asemănătoare unui manager de parole pentru adresele de e-mail, ea permite utilizatorilor să genereze adrese de e-mail în mod aleatoriu pentru fiecare site web sau cont pe care îl creează online. Toate e-mailurile trimise de pe adrese de e-mail aleatorii, create de Apple, sunt redirecționate către adresa/adresele de e-mail reale, astfel încât să poți să le vezi și chiar să le răspunzi (în situația în care vei răspunde, destinatarul va vedea în continuare adresa ta de e-mail mascată). Această caracteristică oferă avantajul că dacă vei începe să primești mesaje nedorite (spam) de la cineva, vei putea să ștergi acea adresă de e-mail și să nu mai primești acele mesaje. În versiunile inițiale de iOS 15 / iPadOS 15 și macOS Monterey, Mascare e-mail a fost accesibilă din configurările iCloud de pe dispozitivele Apple, însă, odată cu iOS 15.2 / iPadOS 15.2 și macOS Monterey 12.1, poate fi accesată direct din Mail (prin efectuarea unui clic pe câmpul De la, atunci când compui un mesaj nou, și selectarea opțiunii de generare a unei adrese de e-mail fictive).

macOS 12.1 Release Candidate poate fi descărcat și instalat de îndată pe Mac-urile dezvoltatorilor de aplicații (care au mai avut instalate versiuni beta de macOS 12 pe Mac-ul pe care doresc să îl actualizeze), via secțiunea Actualizare software din Preferințe sistem. macOS 12.1 public Release Candidate va fi lansat cel mai probabil în cursul acestei săptămâni pentru toți membrii Apple Software Beta Program.

Versiunea finală a macOS 12.1 va fi lansată, probabil, în zilele care urmează

macOS 12.1 succede macOS 12.0.1, adică prima versiune a macOS Monterey pe care posesorii de Mac-uri au putut-o instala pe computerele lor. Mai multe detalii despre noutățile aduse de macOS Monterey 12.0.1 sunt disponibile aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum sa faceti o restaurare (restore) unui iPhone, iPad sau iPod touch – Tutorial

Intampiati multe inchideri subite ale aplicatiilor preinstalate pe iPhone, iPad sau iPod touch, iOS-ul merge mai greu...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.