macOS 12.1 Monterey beta 2 a fost lansat. Iată noutățile

- Publicitate -

macOS Monterey 12.1 beta 2 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Monterey sosește la aproximativ două săptămâni distanță de macOS Monterey 12.1 beta 1. În concomitent, Apple a mai lansat în această seară și macOS Big Sur 11.6.2 beta 2 pentru utilizatorii de Mac care nu doresc sau nu pot face actualizarea la Monterey.

macOS Monterey 12.1 reprezintă o nouă actualizare importantă pentru macOS 12. Sau cel puțin aceasta arată numărul de versiune, dar și caracteristicile introduse până acum.

Încă din prima versiune de prelansare a acestei actualizări, Apple a introdus compatibilitate pentru SharePlay, caracteristica FaceTime proiectată pentru a permite utilizatorilor să urmărească seriale, filme, să asculte muzică sau chiar să joace diferite jocuri împreună cu prietenii.

SharePlay permite diferitor tipuri de aplicații să își extindă funcționalitățile în FaceTime și va face ca filmul (spre exemplu) pe care îl urmărește un participant la apel să apară pe dispozitivele tuturor celorlalți participanți la respectivul apel FaceTime. Astfel, grație acestei noi funcționalități, utilizatorii vor putea să asculte muzică prin Apple Music și să acceseze liste de redare partajate, să privească filme și seriale, să lucreze împreună și chiar să își partajeze ecranele dispozitivelor pentru a se ajuta la depanarea unor probleme sau pentru a comenta / dezbate diferite lucruri din aplicațiile care nu oferă compatibilitate pentru SharePlay.

Apple a proiectat SharePlay să lucreze cu aplicațiile sale – Apple TV, Apple Fitness+ și Apple Music, dar a oferit programatorilor și un API, care va aduce posibilitatea de a partaja conținut și din aplicațiile de la terți în apelurile FaceTime.

SharePlay este deja disponibil pentru publicul larg în iOS 15.1, iPadOS 15.1 și tvOS 15.1, macOS 12.1 aducând, deci, Mac-urile în rând cu celelalte dispozitive Apple și permițându-le să acceseze noua funcționalitate.

macOS 12.1 beta 2 poate fi descărcat și instalat de îndată pe Mac-urile dezvoltatorilor de aplicații (care au mai avut instalate versiuni beta de macOS 12 pe Mac-ul pe care doresc să îl actualizeze), via secțiunea Actualizare software din Preferințe sistem. macOS 12.1 public beta 2 va fi lansat cel mai probabil în cursul acestei săptămâni pentru toți membrii Apple Software Beta Program.

Versiunea finală a macOS 12.1 va fi lansată, probabil, până la finele anului.

macOS 12.1 succede macOS 12.0.1, adică prima versiune a macOS Monterey pe care posesorii de Mac-uri au putut-o instala pe computerele lor. Mai multe detalii despre noutățile aduse de macOS Monterey 12.0.1 sunt disponibile aici.

macOS 12.1 beta 2 Noutăți

  • Mail: caracteristica iCloud+ Mascare e-mail poate fi folosită direct din aplicația Mail, devenind astfel mult mai facil de utilizat pe dispozitivele Apple. Mascare e-mail este o funcționalitate anunțată odată cu iOS 15 și macOS Monterey oferită tuturor celor care plătesc un abonament iCloud (denumit iCloud+) și oferă posibilitatea de a crea adrese de e-mail unice, aleatorii, care să fie redirecționate automat către adresa de e-mail reală. Aceasta este asemănătoare unui manager de parole pentru adresele de e-mail, permițând utilizatorilor să genereze adrese de e-mail în mod aleatoriu pentru fiecare site web sau cont pe care îl creează online. Toate e-mailurile trimise de pe adrese de e-mail aleatorii, create de Apple, sunt redirecționate către adresa/adresele de e-mail reale, astfel încât să poți să le vezi și chiar să le răspunzi (în situația în care vei răspunde, destinatarul va vedea în continuare adresa ta de e-mail mascată). Această caracteristică oferă avantajul că dacă vei începe să primești mesaje nedorite (spam) de la cineva, vei putea să ștergi acea adresă de e-mail și să nu mai primești acele mesaje. În versiunile inițiale de iOS 15 / iPadOS 15 și macOS Monterey, Mascare e-mail a fost accesibilă din configurările iCloud de pe dispozitivele Apple, însă, odată cu iOS 15.2 beta 2 / iPadOS 15.2 beta 2 și macOS Monterey 12.1 beta 2, aceasta poate fi accesată direct din Mail (prin efectuarea unui clic pe câmpul De la, atunci când compui un mesaj nou, și selectarea opțiunii de generare a unei adrese de e-mail fictive).

Notă: Dacă ai efectuat actualizarea la macOS 12.1 Monterey beta 2 și ai descoperit noutăți, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu, mai jos în cadrul acestui articol.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

watchOS 9.5 a fost lansat pentru Apple Watch

watchOS 9.5 a fost lansat joi seară pentru utilizatorii de Apple Watch. Aceasta este a cincea actualizare...

tvOS 16.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.5 Ventura beta 1 a fost lansat

macOS Ventura 13.5 beta 1 a fost lansat vineri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la...

watchOS 9.6 beta 1 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat vineri seară watchOS 9.6 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple Watch...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.