macOS 11.6 Big Sur a fost lansat pentru utilizatorii de Mac. Iată noutățile

- Publicitate -

macOS Big Sur 11.6 s-a lansat, ceea ce înseamnă că poate fi descărcată gratis pe toate modelele de Mac compatibile. Spre deosebire de versiunile majore precedente ale Big Sur, macOS 11.6 nu a fost testat în prealabil, reprezentând totuși cea de-a șasea actualizare „majoră” adusă macOS Big Sur 11.0 (după numărul de versiune).

S-a lansat macOS Big Sur 11.6 Noutăți

Potrivit Apple, noua versiune de macOS „îmbunătățește securitatea macOS”, fiind deci recomandată tuturor utilizatorilor de Mac.

Potrivit unui document de asistență care însoțește actualizarea de software din această seară, macOS 11.6 adresează două probleme grave de securitate despre care Apple susține că s-ar putea să fi fost exploatate. Pe de-o parte, vorbim despre o eroare a CoreGraphics care putea permite unui document PDF otrăvit să conducă la scrierea de cod în mod arbitrar, iar pe de altă parte vorbim și despre o vulnerabilitate WebKit, care putea permite conținutului web otrăvit să execute cod pe Mac.

Practic, actualizările de software lansate de către Apple în această seară adresează inclusiv vulnerabilitatea CoreGraphics prezentată luna trecută de către The Citizen Lab, despre care se spunea pe atunci că afectează mecanismul de protecție Blastdoor al Apple. Se presupune că această breșă de securitate ar fi fost exploatată cu scopul de a urmări activiștii Bahraini, ale căror dispozitive iPhone au fost atacate cu succes folosind software-ul de spionaj al Grupului NSO Pegasus.

macOS Big Sur 11.6 Actualizare

Actualizarea la noua versiune majoră de macOS este, desigur, recomandată tuturor utilizatorilor care posedă Mac-uri eligibile. Ea poate fi descărcată și instalată gratuit atât din Preferințe sistem > Actualizare software.

Actualizarea la macOS Big Sur poate fi efectuată de utilizatorii care posedă modele de Mac compatibile (vezi lista completă urmând linkul de mai jos) cu aproximativ 10 GB liberi pe disc.

Utilizatorii care nu au făcut upgrade la macOS Big Sur, precum și aceia care nu au Mac-uri compatibile cu această actualizare trebuie să știe că Apple a lansat în această seară și actualizarea de securitate 2021-005 pentru macOS Catalina, precum și Safari 14.1.2 pentru macOS Catalina și macOS Mojave. Actualizarea de securitate pentru macOS Catalina adresează vulnerabilitatea CoreGraphics, în timp ce Safari 14.1.2 adresează problema de securitate a WebKit despre care am vorbit ceva mai sus. Acestea pot fi descărcate din Preferințe sistem > Actualizare software.

macOS 11.6 succede macOS 11.5.2, o actualizare care a introdus corecturi de erori. Mai multe detalii despre noutățile aduse de macOS Big Sur 11.5.2 sunt disponibile aici.

În prezent, Apple testează macOS 12 Monterey împreună cu programatorii și membrii Apple Software Beta Program.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum sa faceti o restaurare (restore) unui iPhone, iPad sau iPod touch – Tutorial

Intampiati multe inchideri subite ale aplicatiilor preinstalate pe iPhone, iPad sau iPod touch, iOS-ul merge mai greu...

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.