Apple Watch Series 7 a fost introdus de către Apple. Iată noutățile

- Publicitate -

Apple Watch Series 7 a fost anunțat de către Apple în cadrul evenimentului media de pe 14 septembrie și este cel mai nou model de ceas, înlocuind în gamă modelul Series 6 introdus anul trecut. Noul ceas aduce câteva modificări pe partea de design și unele caracteristici noi, reprezentând o actualizare oarecum minoră pentru modelul precedent.

Cel mai nou model de Apple Watch vine cu un afișaj Retina mereu activ reproiectat, care oferă mai mult spațiu de ecran și o ramă mai îngustă, fiind cel mai mare și mai avansat afișaj pus vreodată pe un ceas. Grație împingerii ecranului spre muchiile ceasului, Apple nu a fost nevoită să modifice prea mult dimensiunile ceasului. Designul noului Apple Watch Series 7 a fost rafinat, având rama mai lină și mai rotunjită, iar ecranul are o muchie refractivă unică ce face ca aplicațiile și cadranele să pară că sunt conectate la curbura carcasei. Noul ceas vine și cu unele optimizări pentru afișajul mai mare, oferind o lizibilitate și o ușurință de utilizare îmbunătățită, precum și două cadrane unice pe acest model – Contur și Duo Modular. Noul afișaj al ceasului este îmbunătățit, astfel că Apple susține că utilizatorii se vor putea bucura de aceeași autonomie a bateriei de 18 ore, dar de un timp de alimentare cu 33% mai rapid.

Potrivit Apple, Series 7 este cel mai durabil Apple Watch de până acum, grație unui panou frontal din cristal mai puternic și mai rezistent la lovituri. Mai mult, acesta este primul Apple Watch care a primit o certificare IP6X pentru rezistență la praf, menținând o rezistență la apă WR50.

Apple Watch Series 7 continuă să folosească același SoC Apple S6 al modelului precedent, iar pe partea de instrumente pentru sănătate și bunăstare, continuă să ofere aceleași caracteristici precum modelele precedente, printre care se numără aplicația și senzorul EKG și senzorul de monitorizare a nivelului de oxigen din sânge. Acestea sunt potențate de noile funcționalități ale watchOS 8, printre care se numără noua aplicație Conștientizare și noile tipuri de exerciții din aplicația dedicată.

Apple Watch Series 7 furnizează îmbunătățiri majore – de la cel mai mare și mai avansat afișaj al nostru (pentru ceas), la durabilitatea îmbunătățită și alimentarea mai rapidă -, făcând ca cel mai bun smartwatch din lume să fie mai bun ca oricând. Cu sprijinul watchOS 8, Apple Watch oferă noi instrumente utile pentru a-i ajuta pe cliență să rămână conectați, să urmărească activitatea și exercițiile și să înțeleagă mai bine starea lor de sănătate și de bine – Jeff Williams, COO Apple.

culori apple watch series 7Apple Watch Series 7 Design și colecții

Utilizatorii care, în urma zvonurilor care au circulat în ultimele luni, se așteptau ca noul model de Apple Watch să împrumute designul mai pătrățos al celor mai recente modele de iPhone și iPad s-ar putea să fie dezamăgiți. Da, Apple Watch Series 7 are un design nou, dar este numai o evoluție a designului pe care l-am văzut dintotdeauna la ceasul Apple. Iar această marginală modificare pe partea de design se datorează în principal faptului că Apple a introdus un afișaj nou, mai mare și mai apropriat de muchiile ceasului. De fapt, Apple Watch Series 7 nu doar că nu este mai pătrățos decât modelele precedente, dar se bucură de o curbură a carcasei chiar mai pronunțată decât cea a modelelor precedente și de o îmbinare cu ecranul și mai rafinată.

apple watch s3 s7 s4
De la stânga spre dreapta: Apple Watch Series 3, Apple Watch Series 6 și Apple Watch Series 7.

Series 7 vine cu un afișaj ce oferă cu aproape 20% mai mult spațiu pe ecran și o ramă mai îngustă. Având numai 1,7 mm, aceasta din urmă este cu 40% mai îngustă decât rama Apple Watch Series 6. Ecranul mai mare al Series 7 nu a fost pus însă în aceeași carcasă pe care o întâlneam și la modelele precedente. Deși nu este mai mare proporțional cu cât a crescut în dimensiuni afișajul, carcasa noului model de Apple Watch nu mai este disponibilă pe 40 mm și 44 mm, ci pe 41 mm și 45 mm. Practic, vorbim despre o creștere care va fi probabil insesizabilă pe încheieturile multora dintre utilizatori și care, potrivit Apple, nu va afecta compatibilitatea noilor modele cu curelele de Apple Watch folosite de modelele anterioare.

Afișajul mereu activ al Apple Watch Series 7 este cu până la 70% mai luminos în repaus decât cel al Series 6 (care, la rândul său, era de 2,5 ori mai luminos decât cel al Series 5). Această îmbunătățire te va ajuta să citești mai ușor informațiile de pe cadran fără a fi nevoit să ridici brațul pentru a trezi ecranul.applewatch qwerty watchos 8

Interfața cu utilizatorul a watchOS a fost optimizată pentru a beneficia de forma și mărimea noului afișaj, astfel că utilizatorii Series 7 vor beneficia de două fonturi mai mari, o nouă tastatură QWERTY pe care se poate tasta sau glisa pentru a introduce – grație QuickPath -, precum și de un sistem care folosește învățarea automată pentru a anticipa următorul cuvânt pe care s-ar putea să-ți dorești să îl introduci, în funcție de context. În plus, titlurile meniurilor și butoanele din unele aplicații precum Cronometru, Activitate și Alarme au fost mărite pentru a te ajuta să interacționezi cu ele.

Apple Watch Series 7 este, conform Apple, și cel mai durabil Apple Watch de până acum. Acesta vine cu un panou frontal din cristal reproiectat, cu o geometrie mai tare și mai robustă, care este cu peste 50% mai groasă decât cea a Apple Watch Series 6. Aceasta se traduce printr-o rezistență mai mare la impact și spargeri fără a fi compromisă claritatea ecranului. În plus, noul ceas este primul model din gamă care este certificat IP6X la rezistența la praf, fiind mai rezistent în locuri precum pe plaje sau în desert. De asemenea, acesta rămâne rezistent la înot cu o clasificare WR50.

Colecțiile Apple Watch Series 7

Colecția standard, Sport, de Apple Watch Series 7 este în continuare fabricată dintr-un aluminiu rezistent, complet reciclabil, și vine cu cinci finisaje, între care se numără și beznă, înstelat, verde, albastru și roșu (PRODUCT)RED. Aceasta este însoțită de o paletă largă de curele compatibile cu toate versiunile și modelele de Apple Watch (inclusiv cu cele mai vechi).

Colecția Apple Watch din oțel inoxidabil rămâne în continuare disponibilă pe grafit, auriu și argintiu, iar Apple Watch Edition va fi în continuare disponibil cu o carcasă fabricată din titan.

apple watch series 7 nikeColecțiile speciale Apple Watch Nike și Apple Watch Hermès vor fi disponibile cu noi curele și cadrane. Apple Watch Nike, spre exemplu, va primi o curea Sport Loop actualizată, care va fi disponibilă în trei culori și va avea Nike Swoosh și sigla Nike încorporate, precum și un cadran Nike Bounce, care va fi animat atunci când atingi ecranul, rotești Digital Crown sau îți miști brațul. Colecția Apple Watch Hermès vine cu noi culori pentru stilurile Classic, Attelage și Jumping, precum și cu două stiluri noi – Circuit H, o reprezentare grafică a designului lanț de ancoră aplicată pe o piele Swift, și Gourmette Double Tour care aduce un omagiu colierelor Hermès din anii ’30 – care sunt însoțite de un nou cadran.hermes series 7

Apple Watch Series 7 va fi comercializat de către Apple împreună cu Apple Watch SE și Apple Watch SE, acestea din urmă fiind disponibile la același preț și în aceleași versiuni ca și până acum.

cadran contur
Noul cadran Contur.

Noi cadrane

Pentru utilizatorii modelelor „de rând” de Apple Watch, watchOS 8 oferă două noi cadrane proiectate special pentru afișajul mai mare al Series 7. Noul cadran Contur duce cifrele spre muchiile ecranului, fiind animat fluid în timpul zilei pentru a sublinia ora curentă. Cel de-al doilea cadran al Apple Watch Series 7 (indisponibil și acesta pe modelele anterioare) este Modular Duo, care folosește spațiul mai mare pe ecran pentru a afișa central două complicații mari.durabil apple watch series 7 design

Alimentare mai rapidă

Toate îmbunătățirile care i-au fost aduse pe partea de ecran nu afectează autonomia bateriei ceasului, astfel că noul Series 7 va furniza în continuare o autonomie de 18 ore. Cu toate acestea, Apple a îmbunătățit încărcarea ceasului, care se va alimenta cu până la 33% mai rapid decât Series 6 grație unei noi arhitecturi de alimentare și a noului cablu magnetic cu USB-C pentru încărcare rapidă.inot apple watch series 7 design

Apple Watch Series 7 Ciclism, Exerciții și detectarea căderilor

Deși nu sunt exclusive pentru noul model de Apple Watch, watchOS 8 vine cu câteva caracteristici noi despre care Apple nu a mai vorbit până acum. Câteva dintre acestea se adresează cicliștilor. Apple Watch folosește algoritmi avansați pentru a analiza datele GPS, accelerometrului și giroscopului, precum și pulsul astfel încât să determine dacă utilizatorul a început să pedaleze. În acest caz, ceasul va sugera începerea unui exercițiu de pedalat în exterior. Și, la fel ca și în cazul tuturor mementourilor de exerciții furnizate automat, odată ce vor începe exercițiul din notificarea specifică, cicliștii vor observa că datele au fost colectate încă de când au început să pedaleze. În plus, exercițiile pentru bicicliști au un sistem automat de pauză și reluare, astfel încât măsurătorile să reflecte în mod acurat numai timpul petrecut în mișcare, nu și pe cel petrecut, spre exemplu, la semafor.

Pentru posesorii de biciclete electrice, Apple Watch va măsura mai acurat caloriile active, grație unui nou algoritm care evaluează datele GPS și pulsul pentru a determina mai bine dacă utilizatorul a început să pedaleze cu asistența motorului electric sau doar prin forță proprie. Bornele din Exerciții și starea inelelor de activitate vor fi anunțate, la fel ca și în cazul tuturor exercițiilor urmate în watchOS 8, prin difuzorul integrat al Apple Watch sau prin intermediul căștilor conectate la ceas.

De la lansarea din 2018, sistemul de detectare a căzăturilor de pe Apple Watch s-a dovedit a fi unul extrem de valoros, ajutând la salvarea vieților unora dintre utilizatori prin apelarea serviciilor de urgență direct de pe braț. Grație watchOS 8, algoritmii sistemului de detectare a căderilor au fost actualizați și optimizați pentru a detecta inclusiv căderile survenite în urma exercițiilor (cum ar fi inclusiv cele de pedalat) și au fost optimizați pentru a recunoaște mișcarea unică și impactul căzăturilor cu bicicleta sau din timpul altor tipuri de exerciții.ciclism watchos 8

Fitness+

În cadrul evenimentului de prezentare al noii generații de Apple Watch, Apple s-a oprit și pentru a discuta de câteva îmbunătățiri pe care le va aduce serviciului pe bază de abonament Fitness+ (indisponibil în România). Luni, pe 27 septembrie, Apple Fitness+ va introduce un nou tip de exercițiu – Pilates -, precum și o modalitate simplă de a practica mindfulness oriunde, oricând, cu ajutorul unei meditații ghidate.

Fitness+ va mai introduce un nou program intitulat Exerciții pentru a te pregăti de sezonul cu zăpadă, care va fi oferit de campionul olimpic și mondial la schi Ted Ligety și de antrenorul Fitness+ Anja Garcia. Spre finele anului curent, Fitness+ va introduce Exerciții de grup cu SharePlay, utilizatorii putând face exerciții împreună cu până la 32 de persoane în același timp pentru a se motiva unul pe celălalt.

Tot spre finele anului curent, Fitness+ va fi disponibil în 15 țări noi, între care se numără și Austria, Franța, Germania, Italia, Portugalia, Rusia, Spania și Elveția (evident, nu și în România). Exercițiile vor fi disponibile aici în limba engleză, dar vor primi subtitrări în șase limbi.

Apple Watch Series 7 Lansare și disponibilitate

În mod surprinzător, Apple nu a oferit o dată de lansare pentru noul model de Apple Watch, susținând că acesta va ajunge în magazinele sale și ale partenerilor „mai târziu în această toamnă”. Ca atare, nu putem spune la momentul actual nici măcar luna în care va putea fi comandat de undeva de pe glob, darămite când va ajunge în magazinele de la noi.

Prețul de plecare al ceasului va rămâne de 429€, pentru varianta de 41 mm, și de 459€, pentru cea de 45 mm, însă Apple nu a anunțat momentan prețurile pentru fiecare colecție și model în parte.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.