iPadOS 15 a fost prezentat de Apple – Iată ce va aduce nou pe iPad

iPadOS 15 a fost introdus de către Apple imediat după iOS 15, iar pe lângă o parte dintre noutățile pe care le găsim și pe iPhone, iPadOS 15 vine și cu câteva caracteristici noi și destinate iPad-urilor:

iPadOS 15

  • Widget-uri: de acum vor putea fi adăugate widgeturi pe ecranul principal al iPad între aplicații (așa cum se poate și pe iPhone, începând cu iOS 14). Felul în care sunt afișate acestea este similar cu cel întâlnit la iPhone, organizarea lor, disponibilitatea în mai multe mărimi fiind întâlnite deja la iOS.
  • Bibliotecă aplicații: a fost importată și pe iPad, permițând ascunderea ecranelor principale pe care nu le dorești și o mai bună organizare a lor.
  • Multitasking: comutarea aplicațiilor în afișarea divizată este mai ușoară, realizându-se printr-un nou gest. Noi gesturi sunt disponibile și pentru Mail. Aplicațiile au o zonă specială în zona inferioară, unde sunt afișate toate ferestrele deschise, permițându-ți să comuți mai rapid între ele și să le închizi pe cele pe care nu le dorești.
  • Notițe: au fost adăugate Mențiuni, care îți permit să menționezi pe orice persoană dintr-o notiță partajată. Pentru acestea a fost creată o filă Activitate. Notițele pot fi mai bine organizate cu ajutorul hashtag-urilor.
    • Notițe rapide: cu ajutorul Apple Pencil, utilizatorii vor putea crea notițe rapide din orice aplicație. Acestea vor rămâne în partea dreaptă jos a ecranului pentru a putea să le completezi rapid, atunci când dorești. Comutarea între aceste notițe se va face rapid, printr-o simplă glisare. Notițele rapide vor putea fi create și pe Mac.
  • Traducere: aplicația din iOS 14 a fost adusă în iPadOS 15, și este compatibilă cu Apple Pencil.
    • Traducere automată va proceda la traducerea tuturor cuvintelor rostite, fără a fi necesară apăsarea vreunui buton.
  • Swift Playgrounds: va permite scrierea aplicațiilor direct de pe iPad, iar acestea vor fi recunoscute de o nouă versiune a Xcode. Aplicațiile create aici vor putea fi publicate direct pe App Store.

Articol aflat în curs de dezvoltare. Te rugăm să revii pentru detalii…

Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
8,531CititoriConectați-vă
363CititoriConectați-vă
92AbonațiAbonați-vă
Reclamă

Cele mai recente articole

tvOS 15.2 RC a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 15.2 Release Candidate (RC) pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la câteva zile...

macOS 12.1 Monterey RC a fost lansat

macOS Monterey 12.1 Release Candidate (RC) a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Monterey sosește...

watchOS 8.3 RC a fost lansat pentru Apple Watch

watchOS 8.3 Release Candidate (RC) a fost lansat pentru programatori. Noua versiune a watchOS sosește pe Apple Watch-urile dezvoltatorilor la câteva zile distanță de a...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.