iOS 15 a fost prezentat de către Apple. Iată noutățile pe care le aduce

- Publicitate -

Discursul de deschidere al ediției de anul acesta al WWDC21 a început cu prezentarea celei mai noi versiuni majore a sistemului de operare pentru iPhone și iPod touch – iOS 15.

 

iOS 15 Noutăți

 • FaceTime:
  • Apple va introduce Audio Spațial în FaceTime, pe care apelurile cu mai multe persoane să sune mai natural.
  • Izolare voce: o funcționalitate care va folosi inteligența artificială pentru a anula zgomotele din fundal.
  • Video: a fost introdusă vizualizarea grilă care va evidenția persoana care vorbește, în timp ce toate celelalte persoane care participă la apel pot fi văzute. De asemenea, apelurile pot fi efectuate în mod Portret.
  • Apelurile FaceTime pot fi partajate prin linkuri pentru ca oricine să se alăture (inclusiv de pe Android sau Windows, via browser).
  • Partajare redare – apelurile FaceTime vor permite redarea de muzică pe toate dispozitivele care participă la apel. Redarea poate fi controlată de oricine.
  • Partajare filme – filmele / clipurile video vor putea fi urmărite împreună cu persoanele cu care vorbești prin FaceTime. Partajarea filmelor și a melodiilor va putea fi efectuată nu doar via Apple Music sau Apple TV, ci și din aplicații de la terți, Apple oferind dezvoltatorilor un API pentru integrarea acestei caracteristici.
  • Partajare ecran – în sfârșit, ecranul iPhone va putea fi partajat în aplicația FaceTime pentru ca și alți participanți să poată urmări împreună cu tine ceea ce vezi pe ecran, atunci când vrei.
 • Mesaje: 
  • Interfața a fost reproiectată, iar acum pozele multiple vor putea fi vizualizate altfel.
  • Linkurile din Apple News partajate cu tine, vor apărea într-o secțiune specială din News, iar pozele partajate cu tine prin mesaje vor fi prezentate în secțiunea Pentru dvs. din Poze. De asemenea, și melodiile partajate cu tine vor fi evidențiate în Muzică, linkurile vor fi evidențiate în Safari ș.a.
 • Concentrare
  • centrul de notificări este reproiectat pentru a evidenția cele mai importante notificări pentru tine, incluzând așa-numitele rezumate, care vor fi livrate în momentul din zi ales de tine. Notificările din mesaje nu vor fi omise.
  • Concentrare – utilizatorii vor putea să își creeze diferite moduri pentru a se concentra pe ceea ce contează mai mult la lucru, acasă, la sport, în weekend șamd. Inclusiv ecranul principal va putea fi configurat diferit în funcție de modul activat, astfel încât la serviciu să vezi doar aplicațiile care te interesează (și să primești notificări doar de la colegi). În plus, pentru Mesaje vor putea activa un mod Nu deranjați care îi va notifica pe ceilalți participanți că mesajele nu vor fi primite de destinatar până mai târziu.
 • Text Live: iOS poate recunoaște acum texte din poze, de pe Internet, din Cameră ș.a. Astfel, într-o poză va putea recunoaște numere de telefon, de exemplu, sau obiecte (pentru care îți va oferi mai multe detalii). De asemenea, scrierile din poze pot fi recunoscute acum optic și transformate în text scris.
  • Spotlight va indexa mai multe detalii despre persoanele din contactele tale, pe baza textelor recunoscute optic. De asemenea, va include noi carduri pentru actori, filme ș.a.
 • Poze: Funcționalitatea Amintiri a fost îmbunătățită, incluzând melodii din Apple Music în filmulețele generate automat (iar de această dată, melodiile pot fi alese de tine).Melodiile care sunt redate în fundat vor influența felul în care sunt prezentate pozele, care vor fi și îmbunătățite automat pentru afișarea în amintiri.
 • Wallet: cheile vor fi integrate în această aplicație, fie că vorbim despre cele de la mașini (BMW fiind unul dintre primii producători care va aduce cheile modelelor noi în Wallet, cu compatibilitate pentru cipul U1), sau despre cheile de intrare de acasă ori despre cele de la hoteluri.
  • Pentru a înlocui portofelele, Wallet va permite adăugarea în siguranță a cărților de identitate și permiselor de conducere în anumite state din SUA care le recunosc.
 • Vremea: interfața a fost reproiectată complet, acum fiind incluse noi animații, precum și Hărți cu informații despre precipitații, temperatură ș.a.
 • Hărți: noile hărți îmbunătățite vor fi disponibile în Spania, Portugalia, Italia și Australia. De asemenea, globul pământesc va fi animat diferit, invitându-te să descoperi noi locuri. De asemenea, noi animații te vor ajuta să descoperi obiectivele de interes din întreaga lume.
  • Pentru condus au fost îmbunătățite drumurile, pentru a fi evidențiate trecerile de pietoni, benzile de stocare ș.a., afișând tridimensional anumite intersecții, treceri pe sub poduri sau ieșiri de pe autostradă.
  • Pentru transportul în comun vor fi adăugate informații privind programul mijloacelor de transport. De asemenea, vei primi notificare pentru când trebuie să cobori din autobuz, tren, metrou ș.a.
  • Navigare cu realitate augmentată pentru situațiile în care îți este dificil să te orientezi în spațiu, iOS îți va prezenta direcțiile în AR.
 • AirPods:
  • Potențare conversații: pe AirPods Pro, acest mod va ajuta utilizatorii cu probleme de auz să audă mai bine pe cei care le vorbesc, reducând nivelul de zgomot ambiental
  • Anunțare notificare: pentru notificările care sunt prioritare în profilele Concentrare.
  • Găsire pentru căști a fost îmbunătățit pentru a te ajuta să le găsești cu notificări atunci când le uiți într-un loc și reprezentare grafică a distanței până la ele.
  • Audio spațial va folosi urmărirea dinamică a mișcărilor capului pe măsură ce te miști în cameră pentru a-ți oferi sunete 3D.

 

 

 

Articol aflat în curs de dezvoltare. Te rugăm să revii pentru detalii…

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

iOS 16.1 beta 2 și iPadOS 16.1 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.1 beta 2 și iPadOS 16.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.1 beta 2 a fost lansat pentru Apple Watch

La o săptămână de când watchOS 9.1 beta 1 este disponibil, compania Apple a publicat marți seară watchOS...

tvOS 16.1 beta 2 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.1 beta 2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

macOS Ventura 13 beta 8 a fost lansat pentru dezvoltatori

macOS Ventura beta 8 a fost lansat pentru dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center la...

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,542CititoriConectați-vă
364CititoriConectați-vă
82AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS Ventura 13 beta 9 a fost lansat pentru dezvoltatori

macOS Ventura beta 9 a fost lansat pentru dezvoltatorii de aplicații înregistrați pe Apple Developers Center la o săptămână distanță de macOS 13 beta...

tvOS 16.1 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

watchOS 9.1 beta 3 a fost lansat pentru Apple Watch

La o săptămână de când watchOS 9.1 beta 2 este disponibil, compania Apple a publicat marți seară watchOS 9.1 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Deși...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.