iOS 15 public beta 2 și iPadOS 15 public beta 2 au fost lansate pentru iPhone, iPod touch și iPad

- Publicitate -

Apple a lansat în această seară primele versiuni public beta ale iOS 15 și iPadOS 15 pentru toți posesorii de iPhone, iPod touch și iPad compatibile care doresc să testeze noile actualizări pe dispozitivele proprii, înainte ca acestea să fie finalizate și oferite publicului. iOS 15 public beta 2 și iPadOS 15 public beta 2 (da, aparent s-a sărit peste public beta 1) au același număr de build precum versiunile beta 2 revizuite pe care Apple le-a lansat pentru dezvoltatori în această seară, noutățile fiind aceleași precum cele din build-ul versiunii beta 2 lansate săptămâna trecută. Primele versiuni public beta de iOS 15 și iPadOS 15 sosesc ceva mai repede decât promisese Apple în cadrul WWDC21, când a anunțat că acestea vor fi disponibile în luna iulie.

Utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch care s-au înscris deja în programul Apple Beta Software vor primi actualizarea la iOS 15 beta / iPadOS 15 beta de îndată ce vor instala pe dispozitivele lor noile certificate dedicate acestor versiuni de iOS / iPadOS. În cazul în care nu te-ai înscris încă în programul Apple de testare, o vei putea face de aici pentru ca mai apoi să poți descărca și instala pe dispozitivele tale iOS 15, iPadOS 15, tvOS 15, watchOS 8 și macOS Monterey (versiunea public beta 1 a ultimei actualizări nu este momentan disponibilă).

Desigur, înainte de a instala iOS 15 public beta și / sau iPadOS 15 public beta, este foarte important să realizezi un backup cu iTunes / Finder pe care să îl arhivezi, astfel încât, dacă apar probleme neprevăzute în iOS 15, să poți reveni la iOS 14 fără a pierde datele. De asemenea, îți recomandăm să instalezi actualizarea public beta pe unul dintre dispozitivele tale secundare și nu pe cel de care ai nevoie, deoarece iOS 15 / iPadOS 15 nu sunt complet finalizate, ceea ce înseamnă că au numeroase erori, iar anumite caracteristici nu funcționează corect.

Prezentate la finele lunii trecute de către Apple, iOS 15 și iPadOS 15 aduc o mulțime de noutăți pentru modelele de iPhone, iPod touch și iPad compatibile. Deși actualizările pentru iPhone și iPad sunt în continuare divizate, pe modelul din ultimii ani, noutățile pe care le aduc sunt, în linii mari, cam aceleași.

iOS 15 introduce o mulțime de caracteristici care au rolul de a te distrage mai puțin de la ceea ce este important pentru tine. Grație caracteristicii Concentrare, utilizatorii pot configura pe ceea ce doresc să se concentreze (serviciu, o anumită activitate fizică, timp petrecut cu familia ș.a.), aplicațiile / persoanele de la care să primească notificări atunci când activează modul dorit ș.a. Un nou sumar pentru notificări a fost introdus pentru a reduce numărul de apariții ale notificărilor care sunt mai puțin importante pentru tine.

Aplicația FaceTime de pe iPhone și iPad are o interfață reproiectată cu noi caracteristici SharePlay care permit utilizatorilor să asculte muzică, urmărească videoclipuri și să își partajeze ecranele cu persoanele cu care sunt în apel. În Mesaje, pe de altă parte, atunci când un link, o fotografie, o știre sau o melodie îți este trimisă, ea va apărea și în aplicațiile Apple dedicate (Safari, Poze, News, Muzică etc.).

Hărți are o nouă vizualizare tridimensională în unele orașe care permite vizionarea principalelor obiective turistice. De asemenea, au fost introduse itinerarii în realitate augmentată pentru mers pe jos, iar itinerariile pentru șofat sunt mai bune ca oricând, grație hărților îmbunătățite din unele orașe.

Safari include acum Grupuri de file pentru o organizare îmbunătățită, iar extensiile din Safari pentru macOS vor putea fi folosite și pe iPhone și iPad. Spre finele anului curent, Apple promite ca utilizatorii de iOS 15 să poată adăuga în aplicația Wallet cărțile de identitate emise de unele state din SUA. Tot în Wallet, utilizatorii vor putea adăuga cheile pentru deblocat încuietorile inteligente (inclusiv pe cele de la unele hoteluri), precum și pe cele pentru deblocat mașinile compatibile.

Căutare Spotlight a fost îmbunătățită pentru a afișa rezultate mult mai complexe și detaliate, iar Poze are acum o funcționalitate Text Live, care permite copierea textelor / numerelor de telefon / adreselor / URL-urilor din poze. De asemenea, Poze are acum o funcționalitate de identificare a obiectivelor turistice, cărților, plantelor și animalelor de companie, permițându-ți să cauți informații despre acestea mult mai ușor.

Asemenea altor actualizări majore de iOS și iPadOS, cele mai noi versiuni includ și o serie de îmbunătățiri pe partea de securitate și intimitate, cum ar fi un nou raport Intimitate aplicație care îți va arăta cât de des aplicațiile ți-au accesat informații sensibile precum cele despre localizare. În plus, începând cu aceste versiuni, Siri va face procesarea mai multor informații direct pe dispozitiv, fiind nu doar mult mai rapidă, dar și mult mai sigură.

iOS și iPadOS 15 beta 2 (versiuni care au același număr de build precum primele actualizări dedicate utilizatorilor) au introdus o serie de actualizări pentru diferite pictograme de aplicații, noutăți pentru Animoji, Safari, Vremea, Scurtături și nu numai. Toate detaliile despre noutățile din aceste două actualizări sunt disponibile aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.