tvOS 14.5 a fost lansat pentru Apple TV 4 și 4K

- Publicitate -

tvOS 14.5 a fost lansat în această seară pentru toți utilizatorii posesori de Apple TV generația a 4-a și Apple TV generația a 5-a (/Apple TV 4K). Această a cincea actualizare „majoră” (după numărul de versiune) adusă tvOS 14 sosește la trei luni distanță de versiunea finală a tvOS 14.4 și a fost testată împreună cu dezvoltatorii și utilizatorii.

tvOS 14.5 Noutăți

tvOS 14.5 este cea mai încărcată în noutăți actualizare adusă până acum tvOS 14, acest lucru având legătură probabil și cu faptul că aceasta este versiunea cu care Apple va lansa Apple TV generația a 6-a luna viitoare.

În primul rând, în tvOS 14.5 Apple a introdus compatibilitate pentru controlerele PlayStation 5 DualSense și Xbox Series X, permițând astfel utilizatorilor să le conecteze la Apple TV pentru a se juca jocuri din tvOS App Store și Apple Arcade.

tvOS 14.5 introduce și opțiunile de 29,97 Hz și 59,94 Hz pentru rata de cadre (în locul celor de 30 Hz și 60 Hz), o funcționalitate opțională pentru accesibilitate „Introduceți pentru Siri”, o nouă opțiune pentru selectarea „Altor difuzoare wireless” ca ieșire audio implicită și modificări în aplicația Podcasturi care o fac similară versiunii din iOS 14.5. Cu această actualizare, utilizatorii din Austria, Irlanda și Noua Zeelandă vor putea folosi telecomanda Siri pentru dictare grație accesului extins la această funcționalitate.

După cum a anunțat în cadrul evenimentului media de săptămâna trecută, odată cu Apple TV 4K (2021), tvOS 14.5 introduce, pe toate modelele de Apple TV compatibile cu tvOS 14, o funcționalitate pentru ajustarea balansului de culoare. Accesibilă din Configurări > Audio și video > Balans culoare (în secțiunea Calibrare), noua funcționalitate folosește camera frontală a dispozitivelor iPhone cu iOS 14.5 (sau ulterior) pentru a potrivi culorile afișate pe Apple TV cu specificațiile standard din industrie folosite în cinematografie. Datele furnizate de camera frontală a iPhone vor permite Apple TV HD (și toate modelele ulterioare_ să potrivească ieșirea video pentru a furniza culori mai acurate și un contrast îmbunătățit, fără a mai fi nevoit să ajustezi setările televizorului. Este important de precizat faptul că funcționalitatea de ajustare a balansului de culoare nu funcționează atunci când este activat Dolby Vision, iar iPhone-ul folosit pentru calibrare trebuie să fie neapărat un model cu Face ID.

În plus, Apple a promis că, începând cu următoarele actualizări de software pe care le va lansa, va obliga programatorii să implementeze caracteristica Transparență urmărire aplicație. Prin aceasta, programatorii de aplicații vor fi obligați să ceară și să primească permisiunea utilizatorilor pentru a le accesa identificatorul publicitar aleatoriu (cunoscut drept IDFA) în vederea urmăririi activității acestora în aplicații și pe site-urile web.

Începând cu noua versiune de tvOS, deci, atunci când o aplicație va dori să acceseze acel identificator publicitar, utilizatorii vor fi întâmpinați de o casetă de dialog care îi va informa cu privire la acest lucru, oferindu-le opțiunile „Permiteți urmărirea” și „Solicitați aplicației să nu urmărească”. Trebuie făcută precizarea că nouă caracteristică a fost deja implementată în tvOS / iOS 14 și este disponibilă, deci, pentru programatori încă din toamna anului trecut, însă tvOS 14.5 îi va obliga pe aceștia să o folosească.

Actualizare Apple TV 4/4K

Majoră sau nu, instalarea tvOS 14.5 le este recomandată tuturor posesorilor de Apple TV generația a 4-a și/sau Apple TV generația a 5-a.

Pentru a-ți actualiza sistemul la cea mai recentă versiune de tvOS, tot ce trebuie să faci este să accesezi Configurări > Sistem > Actualizări software > Actualizați software-ul > Actualizați.

Lansată în ianuarie, tvOS 14.4 a introdus unele îmbunătățiri pe partea de securitate și corecturi de erori. Mai multe detalii despre noutățile din tvOS 14.4 sunt disponibile aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Apple nu mai permite verificarea online a blocării în iCloud a iPhone și iPad

Apple a eliminat zilele trecute instrumentul online de verificare a stării Blocării activării de pe site-ul iCloud.com, lăsând utilizatorii...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.