watchOS 7.4 beta 5 a fost lansat pentru Apple Watch

- Publicitate -

watchOS 7.4 beta 5 a fost lansat marți seară pentru dezvoltatorii de aplicații înscriși pe Apple Developer Center. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la o săptămână distanță față de cea de-a patra.

watchOS 7.4 este o nouă actualizare majoră adusă watchOS 7, introducând pe ceasuri o serie de caracteristici noi. În primul și în primul rând, pe modelele iPhone cu Face ID și iOS 14.5 instalat, watchOS 7.4 vine cu simplificarea procesului de deblocare în situațiile în care utilizatorul poartă mască.

Grație noii caracteristici „Deblocați cu Apple Watch”, utilizatorii vor putea să folosească ceasul Apple (deblocat și conectat la iPhone) ca metodă secundară pentru deblocarea ecranului iPhone-ului la care este conectat, pe lângă Face ID. Cu această caracteristică, utilizatorii nu vor mai fi nevoiți să introducă codul de acces ori, mai rău, să își tragă masca de pe față în vederea deblocării telefonului. Practic, pe modelele iPhone cu Face ID și iOS 14.5 instalat, care au asociat un Apple Watch cu watchOS 7.4, deblocarea ecranului se va face automat atunci când sunt în proximitatea ceasului, pe Apple Watch fiind trimisă o retroacțiune haptică și o notificare care să confirme deblocarea (într-o manieră similară celei întâlnite la deblocarea ecranului anumitor modele de Mac via Apple Watch). Trebuie reținut faptul că, dacă deblocarea ecranului telefonului s-a făcut fără voia utilizatorului (de către o persoană aflată în proximitatea acestuia), el va putea să blocheze la loc ecranul iPhone-ului direct de pe ceas. De asemenea, activarea acestei caracteristici este facultativă, iar ea nu va putea fi folosită pentru aprobarea achizițiilor cu Apple Pay, achizițiilor de pe App Store ori pentru deblocarea unor terțe aplicații care folosesc Face ID.

În plus, iOS 14.5, iPadOS 14.5 și watchOS 7.4 includ compatibilitate AirPlay 2 pentru Apple Fitness+, ceea ce înseamnă că abonații acestui serviciu pentru fitness vor putea iniția un exercițiu de pe un iPhone și iPad, iar apoi să redea imaginile pe un TV cu AirPlay ori pe un Apple TV. Redarea exercițiilor prin AirPlay 2 se va face doar video și audio, fără a se afișa alte date precum caloriile arse, timpul scurs ș.a.

În situația în care vor fi semnalate, noutățile din watchOS 7.4 beta 5 vor fi prezentate puțin mai jos, în cadrul acestui articol.

watchOS 7.4 beta 5 poate fi instalat pe toate dispozitivele Apple Watch de către dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja un profil de dezvoltator pentru ceas). Pentru a actualiza Apple Watch la watchOS 7.4 beta 5 va trebui ca iPhone-ul asociat să aibă instalat măcar iOS 14.4 și să fie în proximitatea ceasului, iar Apple Watch-ul să fie pus la încărcat și să aibă măcar 50% baterie.

Data lansării versiunii finale de watchOS 7.4 este necunoscută până la ora actuală, însă estimăm că ea va ajunge în primăvară.

watchOS 7.4 succede watchOS 7.3.2, care a adresat o problemă de securitate. Mai multe detalii despre watchOS 7.3.2 sunt disponibile aici.

Notă: Dacă ai instalat watchOS 7.4 beta 5 și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 9 beta 2 a fost lansat de către Apple pentru dezvoltatori

La puțin peste două săptămâni după ce a lansat iOS 9 beta 1 pentru dezvoltatorii de aplicații, compania...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.