iOS 14.2 și iPadOS 14.2 Golden Master au fost lansate pentru iPhone, iPad și iPod touch

- Publicitate -

Apple a lansat vineri noapte versiunea Golden Master a iOS 14.2 și iPadOS 14.2 pentru dezvoltatorii de aplicații și pentru membrii Apple Software Beta Program. Noul build al sistemului de operare sosește la aproximativ o săptămână distanță de versiunea finală a iOS 14.1 / iPadOS 14.1 și la aproximativ o lună și jumătate de când s-a început testarea acestei versiuni de prelansare.

Dezvoltatorii înregistrați pe Apple Developer Center, precum și utilizatorii înscriși în programul Apple Software Beta, care au descărcat pe dispozitivul / dispozitivele iPhone, iPod touch sau iPad profilul iOS 14 / iPadOS 14, vor putea descărca versiunea Golden Master a acestor actualizări direct din sistemul de actualizare software.

Fiind Golden Master, această versiune de iOS și iPadOS are exact același build pe care îl va avea și versiunea publică și finală de iOS 14.2 și iPadOS 14.2 pe care Apple o va lansa pentru toată lumea, cel mai probabil, undeva în cursul săptămânii viitoare.

Având în vedere numărul de versiune, iOS 14.2 și iPadOS 14.2 sunt actualizări majore pentru iOS 14, aducând o serie de caracteristici noi și importante pe iPhone, iPad și iPod touch. Încă din această primă versiune au fost descoperite câteva caracteristici noi, cum ar fi, în primul rând, integrarea funcționalităților Shazam în centrul de control, unde utilizatorii pot adăuga de acum un buton de recunoaștere a melodiilor pe care îl vor putea accesa simplu și rapid ori de câte ori vor dori să activeze identificarea audio pe dispozitivele lor. Odată acționat, acest buton va activa identificarea melodiilor în fundal și va recunoaște atât melodiile redate în interiorul aplicațiilor, cât și pe cele redate în mediul înconjurător. Recunoașterea în aplicații și în exterior funcționează chiar și atunci când ai conectate la iPhone / iPad o pereche de căști AirPods (și posibil, alte căști similare). Atunci când a fost identificată o melodie redată, Shazam trimite utilizatorilor o notificare cu detaliile despre ea și cu un buton care va permite afișarea ei în Apple Music. De reținut este că, după identificarea unei melodii, funcționalitatea se dezactivează și va trebui reactivată manual cu Siri ori din centrul de control.

Noua actualizare mai introduce un widget În redare pentru centrul de control și ecranul principal care listează albumele / listele de redare și melodiile redate recent pe care ai putea dori să le asculți atunci când nimic nu este în redare. În plus, Apple a mai introdus o interfață reproiectată pentru AirPlay, făcând mai simplu controlul audio și al ieșirii audio între dispozitivele AirPlay 2 conectate din casă.

La capitolul emoji, iOS 14.2 / iPadOS 14.2 sunt versiunile care introduc compatibilitate pentru caracterele cuprinse în Emoji 13. Printre acestea se numără o față zâmbitoare cu lacrimă, ninja, inimă și plămâni anatomici, pisică neagră, marmotă, urs polar, muscă, ardei gras, ceai, piñata, baghetă, colibă și nu numai. Apple susține că în această versiune sunt incluse 55 de variante de gen și culori ale pielii pentru caracterele noi și cele existente. Totodată, aceste actualizări introduc pe iPhone și iPad câteva imagini de fundal noi.

Pentru utilizatorii cu probleme de vedere, iOS 14.2 introduce în aplicația Lupă o funcționalitate intitulată „Detectare persoane”, care va folosi camera iPhone pentru a le spune utilizatorilor cât sunt de departe de alte persoane. De asemenea, există și alte câteva noutăți în iOS 14.2, mai multe detalii despre acestea fiind disponibile aici (beta 1), aici (beta 2) și aici (beta 4).

Desigur, aidoma altor actualizări similare, iOS 14.2 / iPadOS 14.2 vin și să adreseze o mulțime de erori și să îmbunătățească funcționarea dispozitivelor compatibile.

iOS 14.2 Golden Master și iPadOS 14.2 Golden Master pot fi descărcate, cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații / membrii programului Apple Software Beta care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 14/iPadOS 14.

iOS 14.2 / iPadOS 14.2 succed iOS / iPadOS 14.1 care reprezintă cele mai recente versiuni majore ale iOS 14 și iPadOS 14, aducând compatibilitate pentru iPhone 12 și iPhone 12 Pro, precum și o serie de corecturi de erori și îmbunătățiri. Mai multe detalii despre noutățile din iOS 14.1 sunt disponibile aici.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

Sugestii de articole

Apple a lansat iOS 16.1.2 pentru iPhone – iată noutățile

iOS 16.1.2 a fost lansat miercuri seară pentru utilizatorii de iPhone. Cea mai recentă versiune a sistemului...

macOS 13.1 Ventura beta 3 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 3 a fost lansat marți seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center....

tvOS 16.2 beta 3 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului...

iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat marți seară iOS 16.2 beta 3 și iPadOS 16.2 beta 3 pentru dezvoltatorii de...

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785FaniÎmi place
10,899CititoriConectați-vă
361CititoriConectați-vă
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

tvOS 16.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple TV HD și Apple TV 4K

Apple a lansat tvOS 16.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV sosește la...

macOS 13.1 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.1 beta 4 a fost lansat joi seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la două...

watchOS 9.2 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat joi seară watchOS 9.2 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noua actualizare sosește la două săptămâni distanță de watchOS 9.2 beta...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.