Apple a lansat o actualizare pentru AirPods 2 și AirPods Pro. Iată ce noutăți aduce

- Publicitate -

Apple a lansat actualizări importante de firmware pentru AirPods Pro și AirPods 2, utilizatorii acestor modele de căști wireless putând face acum upgrade de la versiunea 2D27 la versiunea firmware 3A283.

Apple nu obișnuiește să anunțe noutățile din aceste actualizări de firmware, însă, spre deosebire de lansările din ultimele luni, noutățile din versiunea firmware 3A283 au fost descoperite la scurt timp de la lansare de către utilizatorii ale căror căști s-au actualizat.

În principiu, această actualizare pare să introducă noutățile pentru AirPods Pro și AirPods 2 pe care Apple le-a anunțat odată cu iOS 14. În primul rând, vorbim despre implementarea, pe ambele modele de căști, a unui nou sistem de comutare automată a conexiunii căștilor (AirPods 2 / AirPods Pro / și, în viitor, diferite modele de Beats) la dispozitivul compatibil pe care îl folosești la un anumit moment (astfel că, spre exemplu, dacă ești conectat la Mac cu căștile și primești un apel pe iPhone, atunci când îl preiei de pe telefon, căștile se vor conecta automat la acesta din urmă).

airpods audio spatialÎn subsidiar, AirPods Pro vor primi în exclusivitate caracteristica audio spațial care va folosi un sistem de urmărire a poziției capului pentru a-ți oferi o experiență audio similară celei din sălile de cinema. Prin aplicarea unor filtre audio direcționale și ajustarea subtilă a frecvențelor pe care fiecare ureche le primește, sunetele vor fi plasate virtual oriunde într-un spațiu pentru a-ți oferi o experiență de ascultare cât mai captivantă.

Atenție: Caracteristicile noi pentru AirPods pe care le-am menționat mai sus vor fi disponibile numai atunci când aceste căști sunt conectate la dispozitive cu iOS 14, iPadOS 14, tvOS 14, watchOS 7 și/sau macOS 11.0 (sau ulterior). Noutățile de mai sus sunt accesibile deja pentru cei care au instalate cele mai recente versiuni de prelansare ale sistemelor de operare menționate mai sus.

În ceea ce privește actualizarea la noua versiune de firmware pentru AirPods Pro și AirPods 2, ei bine nu există o modalitate de a o face manual. Actualizarea la noul firmware se efectuează automat, „prin aer”, atunci când căștile sunt conectate la un dispozitiv cu iOS. În cazul meu, actualizarea s-a efectuat în timp ce atât iPhone-ul cât și caseta de alimentare a căștilor erau conectate la încărcător.

Pentru a verifica versiunea de firmware a oricărei perechi de AirPods, va trebui să le conectezi la iPhone, iar apoi să deschizi aplicația Configurări > General > Informații > AirPods (denumirea dată de tine), iar, în meniul deschis, să verifici numărul de versiune indicat în dreptul Versiune firmware. În cazul AirPods Pro, acest număr de versiune poate fi 2D27 / 2C54 / 2B588 / 2D15, dacă nu au fost actualizate, ori 3A283, dacă au fost actualizate la versiunea cea mai recentă.

În situația în care căștile nu s-au actualizat automat la cea mai recentă versiune de firmware, poți încerca forțarea instalării acestei actualizări prin punerea lor în caseta de alimentare urmată de conectarea casetei la o sursă de alimentare și de asocierea cu un iPhone sau iPad.

Versiunea firmware 3A283 lansată acum este a patra actualizare adusă firmware-ului AirPods Pro, după ce în luna iunie a fost lansată versiunea 2D27 (ale cărei noutăți sunt necunoscute), iar în luna mai Apple lansase actualizarea 2D15.

În situația în care ai AirPods generația 1, trebuie să știi că nu există o actualizare nouă pentru acestea.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
362UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

macOS 13.3 Ventura beta 4 a fost lansat

macOS Ventura 13.3 beta 4 a fost lansat miercuri seară pentru toți dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center. Noul build de Ventura sosește la aproximativ...

watchOS 9.4 beta 4 a fost lansat pentru Apple Watch

Apple a lansat miercuri seară watchOS 9.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build al sistemului de operare pentru Apple Watch sosește la...

iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 au fost lansate pentru iPhone și iPad

Apple a lansat miercuri seară iOS 16.4 beta 4 și iPadOS 16.4 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noile versiuni de prelansare sosesc la o...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.