Cum instalez iOS / iPadOS 14 beta pe iPhone și iPad fără cont de dezvoltator – Tutorial

- Publicitate -

Cum instalez iOS 14 / iPadOS 14 beta pe iPhone / iPad este o întrebare care ne-a fost adresată foarte des în ultimele ore de către utilizatori care nu sunt dezvoltatori de aplicații înregistrați. Iar acesta este un lucru perfect normal și era de așteptat, fiind mai mult vina celor de la Apple că au previzualizat acum o versiune de iOS / iPadOS pe care o vor lansa abia în toamnă decât a utilizatorilor care vor cu tot dinadinsul să le încerce.

Cu modificările majore pe care le aduc pe partea de ecran principal, îmbunătățirile din aplicațiile Mesaje, Hărți și Safari, noutățile pentru Apple Pencil și câte și mai câte, nici nu este de mirare că cei mai mulți dintre voi vă doriți să testați iOS 14 / iPadOS 14 pe propriile dispozitive iPhone, iPad sau iPod touch.

Și chiar dacă nu este deloc recomandat, acest lucru este posibil, fie că ești dezvoltator de aplicații sau nu. Și este complet gratis.

Așa că dacă nu mai ai răbdare până luna viitoare, când Apple promite să deschidă procesul de testare a iOS 14 / iPadOS 14 beta cu utilizatorii de rând, sau până în toamnă, când vor fi lansate versiunile publice, finale și stabile ale iOS 14 și iPadOS 14, atunci urmează pașii de mai jos pentru a vedea ce este de făcut ca să instalezi (în siguranță) cea mai recentă versiune majoră a sistemului de operare pe iPhone și iPad.

Cum instalez iOS 14 / iPadOS 14 beta pe iPhone și iPad?

Spre deosebire de trecutul deja mai îndepărtat când Apple era mult mai restrictivă în ceea ce privește actualizările beta de iOS și obliga utilizatorii să folosească iTunes și .ipsw-urile actualizărilor, în cazul iOS 14 și al iPadOS 14 actualizarea la versiunea de prelansare se va face destul de ușor grație profilurilor de configurare pe care va trebui să le descarci pe dispozitivul pe care dorești să îl actualizezi pentru ca apoi să primești actualizarea dorită și să te bucuri de iOS/iPadOS 14.

Dar înainte să îți arăt cum să faci actualizarea la iOS 14 / iPadOS 14 beta 1 (sau o versiune de prelansare ulterioară, când va fi disponibilă) pe dispozitivul iPhone sau iPad, trebuie să menționez câteva aspecte extrem de importante, de care am să te rog să ții cont.

Pe ce dispozitive poți instala iOS 14 / iPadOS 14 beta?

 • iPhone 6s / 6s Plus / SE 1 (și orice model mai recent)
 • iPad Air (toate modelele)
 • iPad mini 4 (și ulterior)
 • iPad Pro (toate modelele)
 • iPod touch generația a 7-a

!Atenționări înainte de a instala iOS 14 / iPadOS 14 beta

 • Este o versiune beta! Este o versiune Beta! Este o versiune BETA! Prin asta sper că am spus totul și nu vreau să o mai repet pentru cei care după instalare se plâng de ea. Dacă nu înțelegi ce înseamnă o versiune beta, îți voi spune că, pe scurt, este o versiune de iOS aflată în proces de testare care s-ar putea să aibă numeroase probleme de funcționare. Și le are. Și este perfect normal să le aibă, mai ales în beta 1 și beta 2. Așa că, să nu te miri dacă dispozitivul tău iPhone, iPad sau iPod touch nu se va comporta la fel de bine ca și în iOS 13.5.1, de exemplu. Sau că s-ar putea reporni neașteptat de nu știu câte ori pe zi. Sau că se va bloca. Sau că nu îi vei putea folosi anumite caracteristici. Sau că va trebui să îl repornești constant.
  • Notă: Testând iOS 14 / iPadOS 14 beta 1 din prima oră de disponibilitate pe cele mai recente modele de iPhone și iPad, pot spune că această actualizare este mai stabilă decât a fost iOS 13 beta 1 anul trecut. Cu toate acestea, erorile nu sunt nelipsite, la fel cum nu sunt lipsite nici blocările temporare, lagul în unele aplicații ori la efectuarea unor acțiuni șamd. Aceste probleme pot fi mai grave pe modelele anterioare de iPhone sau iPad, așa că fiți cu băgare de seamă!
 • Nu instala pe unicul tău telefon! Nu recomand nimănui să instaleze iOS 14 / iPadOS 14 beta sau orice altă versiune beta a sistemului de operare pe unicul dispozitiv pe care îl au (mai ales dacă este vorba despre iPhone). Motivele sunt mai sus și nu și-ar dori nimeni să aibă problemele cu terminalul de care depind sau pe care îl folosesc mereu.
 • Fă-ți backup! Instalarea unei versiuni beta de iOS nu se face în siguranța cu care se face instalarea unei versiuni finale de iOS, mai ales dacă această versiune beta este una majoră. În ultimii ani nu am întâmpinat probleme care să necesite restaurarea dispozitivului, nici acum, dar nu se știe niciodată. Așa că nu strică să-ți faci un backup înainte pentru a avea toate datele tale salvate în iCloud sau pe computer. Citește mai multe despre cum poți face backup dispozitivului iPhone, iPad sau iPod touch în iCloud sau cu iTunes.
 • Crezi că te vei răzgândi? Mai bine nu! Dacă instalezi iOS 14 / iPadOS 14 beta doar ca să te joci câteva zile cu el, apoi intenționezi să revii la iOS 13.5.1, atunci mai bine abține-te. De ce? Pentru că există câteva probleme. Deși downgrade-ul este posibil, restaurarea unui backup efectuat în iOS 14 și iPadOS 14 pe iOS 13.x nu mai este posibilă, așa că vei pierde toate datele salvate cât timp ai avut instalat iOS 14 și iPadOS 14 (dacă ele nu au fost sincronizate cu iCloud). Iar aceasta nu este unica problemă. Revenind la o versiune anterioară de iOS, s-ar putea să întâmpini probleme cu aplicații precum Telefon (care ar putea să nu mai afișeze ultimele apeluri și contorul de apeluri ratate) și nu numai. Așa că, odată ce ai instalat iOS 14 / iPadOS 14 beta, ar fi bine să rămâi cu iOS 14 și iPadOS 14 pe iPhone și/sau iPad!
 • Nu trebuie să fii dezvoltator. Nu îți va bloca nimeni dispozitivul. Până acum am instalat iOS 14 / iPadOS 14 beta pe 2 dispozitive. Unul dintre ele are UDID-ul înregistrat în contul meu de dezvoltator, iar celălalt nu. Au fost probleme cu activarea? Nu, pe niciunul (și asta nu este prima versiune de iOS beta la care procedez astfel). Iar pe cel din urmă l-am actualizat prin metoda prezentată mai jos.
 • Este gratis.
 • Ești înscris în Apple Software Beta, dar vrei să testezi iOS 14 / iPadOS 14 beta acum? Dacă nu mai ai răbdare până în luna iulie, atunci îți recomand să accesezi Configurări > General > Profiluri și să ștergi profilul iOS Beta (selectându-l, apoi atingând Ștergere profil). Nu de alta, dar vom instala un alt profil (de dezvoltator) și nu vrem să apară probleme (în principiu, profilul vechi – dacă există – va fi eliminat automat la instalarea noului profil, însă este mai sigur să îl ștergi în prealabil).
  • Iar dacă în la sfârșitul lunii iunie te va bătea gândul să treci din nou la iOS public beta, îți recomand să nu o faci, și rămâi cu acest profil de dezvoltator măcar până la lansarea versiunii finale de iOS 14 și iPadOS 14 (pentru că nu se știe niciodată ce probleme pot apărea). Ulterior, poți vizita din nou Apple Software Beta și descărca de acolo un profil de configurare care să îți permită să instalezi versiunile beta de iOS ca și utilizator.
  • Dacă ai un profil de dezvoltator instalat deja pe iPhone sau iPad, s-ar putea să fie necesar să îl ștergi și să instalezi profilul de mai jos (sau un altul) pentru a putea face upgrade la iOS 14 și iPadOS 14.

Instalează iOS 14 / iPadOS 14 beta pe iPhone sau iPad

 1. Accesează acest link în aplicația Safari de pe dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch pe care dorești să instalezi iOS 14 / iPadOS 14 beta.
 2. Acum:
  1. Ar trebui să se deschidă o fereastră care să îți solicite permisiunea de a instala un profil de configurare. În acest caz, atinge Permiteți.
  2. În situația în care respectiva fereastră nu îți apare, revino pe pagina principală a acelui site web, derulează în jos până la iOS 14 Download sau, după caz, iPadOS 14 Download și atinge butonul albastru Download.ios 14 beta profil
 3. Atinge Instalați în colțul din dreapta sus al ecranului;instalare ios 14 beta profil
 4. Dacă îți este solicitat, introdu codul de acces al dispozitivului iOS / iPadOS;
 5. În ecranul Consimțiți, atinge butonul Instalați din partea dreaptă sus și confirmă selecția;consimtiti instalare profil
 6. Profilul va fi instalat fără a fi necesară repornirea dispozitivului. Atinge butonul OK la finalizarea procesului.profil beta ios 14

 • După repornire:
  1. Deschide Configurări;ecran principal home iphone x ios 13
  2. Atinge General;general configurari ios
  3. Selectează Actualizare software;actualizare software general
  4. Așteaptă să fie căutată actualizarea, apoi, când va apărea iOS 14 și iPadOS 14 Developer Beta, atinge Descărcați și instalați, confirmă termenii și condițiile și așteaptă să se descarce de pe serverele Apple, apoi instaleze pe dispozitivul tău noua versiune a sistemului de operare.ios 14 developer beta 1

Spre deosebire de actualizările precedente, iOS 14 / iPadOS 14 beta 1 nu necesită parcurgerea unor pași pentru configurarea inițială. Pur și simplu, imediat după ce descărcarea este finalizată, dispozitivul se va reporni și se va aprinde ecranul de blocare. După ce ai introdus codul de acces, te poți bucura de noua versiune de prelansare a sistemului de operare.

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis vreun aspect, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu sau să ne lași un mesaj pe forum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

5 COMENTARII

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.