Apple a lansat marți seară versiunea finală a tvOS 13 pentru toți utilizatorii de Apple TV generațiile 4 și 5 („HD” și „4K”). Prezentată la WWDC 2019, cea mai recentă versiune majoră de tvOS a fost testată cu dezvoltatorii și membrii Apple Software Beta încă din luna iunie.

S-a lansat tvOS 13 Noutăți

Noua actualizare majoră a sistemului de operare pentru Apple TV generațiile 4 și 5 introduce un ecran principal reîmprospătat, care oferă o modalitate mai ușoară a de a descoperi conținutul din aplicații. Insiprat din aplicații de streaming precum Netflix, acest ecran principal nou al Apple TV va permite aplicațiilor să redea conținut video atunci când utilizatorii le-au selectat cu telecomanda Siri.

În plus, tvOS 13 permite mai multor utilizatori să folosească un singur Apple TV, astfel că fiecare membru al familiei va putea să aibă propria interfață personalizată pe Apple TV, cu recomandări diferite, liste de redare și urmărire proprii. Comutarea între profilele de utilizator se va face din noul centru de control, care va mai afișa data și ora, un buton de căutare, un widget În redare, butoane de control pentru AirPlay și opțiunea Adormire.tvos 13 centru control

tvOS 13 a fost gândit pentru a fi compatibil cu Apple Arcade – noul serviciu de gaming de la Apple care este disponibil de astăzi și pe Apple TV și pe iPad-urile care au instalat iPadOS 13.1. Apple Arcade oferă abonaților acces la aproape 100 de jocuri exclusive. Pe Apple TV, utilizatorii vor avea o pictogramă specială pentru Arcade, precum se vor bucura și de compatibilitate cu controllerele Xbox și PlayStation DualShock 4 (ambele pot fi conectate la Apple TV prin Bluetooth).

 

Noua versiune a sistemului de operare mai introduce și o serie de noi screensavere realizate în parteneriat cu BBC National History Unit, precum și alte caracteristici care vor apărea în perioada de testare.

În plus, începând cu tvOS 13 beta 2, Apple a introdus și noul mod de vizualizare Imagine în imagine, iar odată cu tvOS 13 beta 4 a introdus o funcționalitate de auto-redare în aplicația TV.

Actualizare Apple TV 4/4K

Actualizarea la tvOS 13 le este recomandată tuturor posesorilor de Apple TV generațiile 4 și 5 având în vedere noutățile și îmbunătățirile aduse.

Pentru a-ți actualiza sistemul la cea mai recentă versiune de tvOS, tot ce trebuie să faci este să accesezi Configurări > Sistem > Actualizări software > Actualizați software-ul > Actualizați.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.