Orange vs Vodafone vs eMAG vs Altex – unde găsești iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max deblocate la cel mai mic pret din România

- Publicitate -

Prezentate în urmă cu o săptămână și jumătate de către Apple, noile iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max sunt disponibile astăzi în magazinele companiei din mai multe țări. Și tot astăzi, retailerii autorizați Apple și operatorii de la noi din țară au dat startul precomenzilor pentru toate aceste trei modele noi de iPhone. Astfel, noi știm nu doar la ce pret sunt comercializate iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max, ci și când vor fi aduse în magazine.

UNDE SUNT CELE MAI BUNE PREȚURI?

Această întrebare este adresată de mulți dintre cei care vor să își cumpere un iPhone 11, iPhone 11 Pro sau iPhone 11 Pro Max. Pentru că, da, deși sunt „oficiale”, aceste prețuri nu sunt chiar identice, ele diferind în funcție de prețul cu care fiecare retailer sau operator cumpără la rândul său dispozitivele de la furnizori, dar și de adaosul comercial practicat.

Iar pentru a vă ajuta să cumpărați iPhone 11, iPhone 11 Pro sau iPhone 11 Pro Max la cel mai bun pret, în cadrul acestui articol am adăugat un tabel comparativ în cadrul căruia veți vedea prețurile practicate de principalii retaileri autorizați Apple, operatorii de telefonie mobilă (pentru achiziționarea „la liber” a dispozitivelor) și Apple Store Germania.

Orange vs Vodafone vs eMAG vs Altex vs Apple Store Germania Comparație pret iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max la liber

Din anii anteriori știm că în România prețurile noilor modele de iPhone, practicate de unii retaileri, au fost, încă de la lansare, mai bune decât prețurile la care magazinele companiei Apple din Europa le comercializează Nu la fel de bune ca cele din SUA, dar totuși mai bune decât în țări precum Germania, Franța, Italia sau Spania. Și tot din anii anteriori mai știm ceva: prețurile standard ale iPhone practicate de operatori sunt mai bune decât prețurile la care aceleași modele sunt comercializate de retaileri. Aceste lucruri sunt valabile și la noua generație de iPhone.

De aceea, anul acesta am comparat prețul standard al iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max între operatori, eMAG, Altex și chiar Apple Store Germania. Am ales doar eMAG și Altex pentru a nu lungi foarte mult comparația – sunt mulți alți retaileri autorizați Apple care acceptă precomenzi la iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max, însă nici unul nu are prețuri mai bune decât eMAG și/sau Altex.

tabel pret iphone 11

Nota 1: Toate prețurile din tabel includ TVA, cu mențiunea că, așa cum se poate vedea și în imaginea de mai sus, prețurile la Vodafone și Apple Store au fost convertite în lei, la cursul BNR leu-euro de pe 20 septembrie pentru a face mai ușoară compararea prețurilor. Asta înseamnă automat că dacă vei merge la Vodafone să cumperi iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max, prețul ar putea fi puțin mai mare sau puțin mai mic decât cel exprimat în lei mai sus, în funcție de cursul valutar din ziua respectivă.

Nota 2: Telekom lipsește din această comparație fiindcă nu a dat încă startul precomenzilor.

Nota 3: Am ales Apple Store Germania, deoarece, alături de Austria, RFG este statul din zona euro unde iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max au cel mai mic pret.

Ceea ce se poate observa la o primă aruncătură de ochi asupra tabelului de mai sus este că Orange are cele mai bune prețuri la iPhone 11 și iPhone 11 Pro, diferența fiind chiar și de peste 100 / 200 lei față de Altex/eMAG (acești doi retaileri din urmă, printre alții, comercializează cele mai noi modele de iPhone la un preț mai mare decât Apple) și de câteva zeci de lei față de Apple Store.

Așadar, la fel cum s-a întâmplat și în trecut, operatorii Orange și Vodafone comercializează cele mai recente modele de iPhone la cele mai bune prețuri, în timp ce retailerii autorizați (inclusiv eMAG sau Altex) sau prețuri, de regulă, mai mari decât cele practicate în magazinele Apple din anumite țări din zona euro.

Câteva lucruri de care trebuie să ții cont

  • Orange și, probabil, Vodafone au toate dispozitivele iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max blocate în rețelelele proprii. La cumpărarea la preț întreg însă, ei le vor debloca gratuit.
  • Toate modelele vor începe să fie livrate începând de săptămâna viitoare, 27 septembrie. Rețineți însă că anumite versiuni de iPhone, la Orange, spre exemplu, nu mai sunt disponibile deja.
  • Toate modelele de iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max comercializate de retailerii români sunt cele recomandate de Apple pentru operatorii români și vor funcționa fără probleme pe rețelele telecom de la noi. De asemenea, ele beneficiază de garanția Apple internațională de 1 an, precum și de încă 12 luni de garanție oferită de retailer, în conformitate cu legislația din România.

Cumpără iPhone 11, iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max

Orange

Vodafone

Altex

eMAG

Vrei un iPhone 11 / 11 Pro la pret și mai mic? Alege un abonament

Dacă prețurile menționate mai sus ți se par prea mari, atunci trebuie să știi că operatorii le subvenționează dacă le achiziționezi împreună cu unul dintre abonamentele din portofoliile lor. Prețurile și acolo diferă, mai multe detalii despre ofertele operatorilor fiind disponibile aici:


iPhone 11 Pro și iPhone 11 Pro Max sunt noile iPhone-uri vârf de gamă, au fost prezentate pe 10 septembrie și au afișaje OLED Super Retina XDR de 5,8 inchi, respectiv 6,5 inchi, mai luminoase ca oricând, un sistem cu trei camere principale – larg, ultra-larg și telefoto – care îmbunătățește semnificativ calitatea imaginilor mai ales pe timp de noapte, un chipset Apple A13 Bionic mai bun decât oricare chipset concurent, Face ID mai rapid, sunet stereo îmbunătățit, un nou finisaj verde beznă și multe altele.

iPhone 11, pe de altă parte, este succesorul iPhone XR, venind cu același afișaj LCD Liquid Retina de 6,1 inchi, cu un sistem cu două camere – cu unghi larg și ultra-larg – care poate înregistra imagini impresionante pe timp de noapte grație unui mod întunecat dedicat, cu noul chipset Apple A13 Bionic, cu o sticlă mai rezistentă și o autonomie mai bună decât modelul precedent. Și, da, cu un preț mai mic:

Noile iPhone-uri sunt disponibile de astăzi în magazinele Apple din peste 30 de țări, urmând ca de săptămâna viitoare să fie disponibile în alte câteva zeci de țări, printre care se numără, desigur, și România.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.