Apple a lansat iOS 13.1 beta 2 și iPadOS 13.1 beta 2 pentru iPhone și iPad

0
1946

Apple a lansat miercuri seară iPadOS 13.1 și iOS 13.1 beta 2 pentru dezvoltatorii de aplicații. Noul build pentru iOS și iPadOS sosește la numai o săptămână distanță de prima versiune beta a actualizării 13.1.

iOS 13.1 beta și iPadOS 13.1 beta au fost lansate de către Apple la finele lunii trecute, venind ca o surpriză pentru toată lumea, în condițiile în care gigantul californian nu a mai lansat până acum o actualizare x.1 înainte ca actualizarea x (în cazul de față iOS/iPadOS 13) să fie lansată. Deși părea o lansare „scăpată” de compania americană, se pare că noile versiuni de prelansare ale iOS și iPadOS sunt intenționate, venind să o ajute pe Apple să pregătească lansarea iOS 13.1 / iPadOS 13.1 la scurt timp după ce iOS 13 / iPadOS 13 vor fi lansate (în următoarele două săptămâni, cel mai posibil). Aparent, iOS 13 și iPadOS 13 sunt finalizate în momentul de față și nu vor mai primi alte actualizări de prelansare până la publicarea lor.

iOS 13.1 / iPadOS 13.1 reprezintă actualizări care includ mai multe funcționalități care au fost prezentate la WWDC 2019 în iunie și care au fost eliminate, dintr-un motiv sau altul, din iOS/iPadOS 13 beta pe parcursul perioadei de testare. Printre aceste funcționalități se numără, conform primei versiuni beta / public beta de iOS/iPadOS 13.1, și Automatizările pentru Scurtături, care permit crearea de automatizări personale și pentru locuință astfel încât anumite acțiuni să se deruleze automat, în unele situații dinainte definite.

O altă funcționalitate nouă din iOS 13.1 / iPadOS 13.1 este Partajare timp de sosire, aceasta permițând utilizatorilor să trimită prietenilor ora estimată la care vor sosi la destinație, atunci când navighează cu Hărți.

Alte noutăți descoperite în iOS 13.1 beta 1 sunt la nivelul interfeței pentru volum, care afișează noi pictograme atunci când sunt conectate AirPods, căști Beats ori HomePod, precum și la nivelul aplicației Locuință, care include noi pictograme pentru aparatele inteligente, și la nivelul fundalurilor dinamice, care au devenit disponibile pentru mai multe modele de iPhone și iPad, având, totodată, un aspect ușor modificat. În plus, compatibilitatea pentru maus (o caracteristică de accesibilitate) a fost îmbunătățită în sensul că acum permite efectuarea unui clic dreapta pentru a afișa acțiunile 3D Touch, obiectivele de citire din Cărți includ acum și PDF-uri, Nike+ se numește acum „Nike” și a fost inclusă compatibilitate pentru codificare video HEVC cu canale alfa.

Mai multe detalii cu privire la noutățile cuprinse în iOS 13.1 beta 1 / iPadOS 13.1 beta 1 sunt disponibile aici.

În cazul în care vor fi descoperite, noutățile din cadrul iOS 13.1 / iPadOS 13.1 beta 2 vor fi prezentate puțin mai jos, în cadrul acestui articol.

iOS 13.1 beta 2 și iPadOS 13.1 beta 2 pot fi descărcate de pe Apple Developer Center sau cu ajutorul sistemului de actualizare al iOS, de către toți dezvoltatorii de aplicații care și-au descărcat pe dispozitivele lor profilul pentru iOS 13/iPadOS.

Deocamdată, iOS 13.1 / iPadOS 13.1 public beta 2 nu sunt disponibile pentru utilizatori, însă ne așteptăm ca ele să fie publicate până la finele săptămânii curente.

Notă: În situația în care ați instalat iOS 13.1 beta 2 / iPadOS 13.1 beta 2 și ați descoperit noutăți, vă rugăm să ne anunțați printr-un mesaj, mai jos în cadrul acestui articol.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.