Apple a lansat astăzi prima versiune public beta a iPadOS 13.1 și iOS 13.1 pentru utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch înscriși în Apple Software Beta. Această actualizare sosește la numai o zi de când compania americană a surprins pe toată lumea cu lansarea acestei prime actualizări majore de iOS 13.

Posesorii de iPhone, iPad și iPod touch care s-au înscris în programul Apple Software Beta și care au instalat profilul necesar pentru iOS 13 / iPadOS vor primi prima versiune public beta a iOS 13.1 / iPadOS 13.1 prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS, fără a mai fi necesar să parcurgă alți pași în vederea descărcării prezentei actualizări. Cei care nu au descărcat profilul în cauză, dar își doresc să facă upgrade la iOS 13.1 vor putea urma pașii de aici pentru a-și instala versiunea de prelansare dorită.

Aparent, lansarea iPadOS 13.1 / iOS 13.1 beta nu reprezintă o nouă eroare a Apple. Cu toate acestea, este total neobișnuit ca gigantul californian să înceapă să testeze o versiune de iOS x.1 înainte de a lansa versiunea x de iOS, fapt ce ne sugerează că Apple ar vrea să publice iOS 13.1 la scurt timp după ce va lansa iOS 13 (această din urmă actualizare urmând a fi lansată în versiune finală în următoarele câteva săptămâni – pe la jumătatea lunii viitoare).

iOS 13.1 este o actualizare care include mai multe funcționalități care au fost prezentate la WWDC 2019 în iunie și care au fost eliminate, dintr-un motiv sau altul, din iOS 13 beta pe parcursul perioadei de testare. Printre aceste funcționalități se numără, conform primei versiuni beta / public beta de iOS 13.1, și Automatizările pentru Scurtături, care permit crearea de automatizări personale și pentru locuință astfel încât anumite acțiuni să se deruleze automat, în unele situații dinainte definite.

O altă funcționalitate nouă din iOS 13.1 este Partajare timp de sosire, aceasta permițând utilizatorilor să trimită prietenilor ora estimată la care vor sosi la destinație, atunci când navighează cu Hărți.

Alte noutăți descoperite în iOS 13.1 beta 1 sunt la nivelul interfeței pentru volum, care afișează noi pictograme atunci când sunt conectate AirPods, căști Beats ori HomePod, precum și la nivelul aplicației Locuință, care include noi pictograme pentru aparatele inteligente, și la nivelul fundalurilor dinamice, care au devenit disponibile pentru mai multe modele de iPhone și iPad, având, totodată, un aspect ușor modificat. În plus, compatibilitatea pentru maus (o caracteristică de accesibilitate) a fost îmbunătățită în sensul că acum permite efectuarea unui clic dreapta pentru a afișa acțiunile 3D Touch, obiectivele de citire din Cărți includ acum și PDF-uri, Nike+ se numește acum „Nike” și a fost inclusă compatibilitate pentru codificare video HEVC cu canale alfa.

Mai multe detalii cu privire la noutățile cuprinse în iOS 13.1 beta 1 / iPadOS 13.1 beta 1 sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.