ios 12.1.1

iOS 12.1.1 a fost lansat miercuri seară pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch (compatibile cu iOS 12). Noua versiune a sistemului de operare sosește la mai bine de o lună distanță față de versiunea finală a iOS 12.1 și a fost testată în prealabil cu dezvoltatorii și membrii Apple Software Beta.

iOS 12.1.1 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad

În linii mari, iOS 12.1.1 este o actualizare destul de minoră, dar care, după cum au descoperit și utilizatorii care au testat-o și după cum reiese din notițele lansării (vezi mai jos), introduce totuși o serie de caracteristici importante.

Această actualizare aduce o serie de îmbunătățiri importante pentru interfața aplicației FaceTime și reimplementează funcționalitatea care le permite utilizatorilor să înregistreze Live Photo în timpul apelurilor FaceTime. În plus, iOS 12.1.1 modifică pictograma aplicației Apple Watch pentru a ilustra Apple Watch Series 4 și introduce o nouă opțiune în aplicația Apple News prin care permite utilizatorilor să ascundă bara laterală.

Utilizatorii de iPhone XR, iPhone XS și iPhone XS Max beneficiază de compatibilitate sporită pentru utilizarea Dual SIM, iar pe iPhone XR este posibilă previzualizarea notificărilor cu Haptic Touch (acest model de iPhone este singurul comercializat de către Apple ce nu vine cu 3D Touch).

În fine, iOS 12.1.1 introduce o funcționalitate extrem de importantă pentru români. După cum s-a descoperit încă din al doilea build public al acestei actualizări, ea include în România suport pentru alertele guvernamentale transmise de IGSU. În meniul Notificări din configurările noului build de iOS 12.1.1 există acum o secțiune intitulată ALERTE GUVERNAMENTALE, în cadrul căreia sunt listate trei opțiuni (și activate în mod implicit): Alertă AMBER, Extreme Alert și Severe Alert. Aceste alerte sunt livrate prin intermediul sistemului de Cell Broadcast, indiferent de operatorul în rețeaua căruia ești abonat și sunt livrate într-o formă diferită de cea a notificărilor standard. Posesorii de dispozitive iPhone care nu doresc să primească aceste alerte, sau pe una dintre ele, le pot dezactiva manual (cu toate că acest lucru nu ar fi indicat).ios 12.1.1 beta 2

iOS 12.1.1 Notițele lansării

iOS 12.1.1 adaugă funcționalități și corectează probleme pentru iPhone și iPad. Funcționalitățile și îmbunătățirile includ:

 • Previzualizarea notificărilor utilizând Haptic Touch pe iPhone XR
 • Compatibilitatea mai multor operatori pentru utilizarea Dual SIM cu eSIM pe iPhone XR, iPhone XS și iPhone XS Max
 • Comutarea dintr-o atingere între camera din spate și camera frontală în timpul unui apel FaceTime
 • Posibilitatea de a înregistra poze Live Photo în timpul apelurilor FaceTime cu o singură persoană
 • Compatibilitate cu protocolul RTT (Real-time text) la utilizarea apelării Wi‑Fi pe iPad și iPod touch
 • Îmbunătățiri de stabilitate pentru dictare și VoiceOver

Corecturile de probleme includ:

 • Corectează o problemă care putea provoca indisponibilitatea temporară a funcționalității Face ID
 • Rezolvă o problemă care împiedica descărcarea mesageriei vizuale în cazul unor utilizatori
 • Corectează o problemă din aplicația Mesaje, care putea împiedica afișarea sugestiilor predictive de text în cazul utilizării tastaturii pentru chineză sau japoneză
 • Rezolvă o problemă care putea împiedica încărcarea înregistrărilor din aplicația Reportofon pe iCloud
 • Corectează o problemă care putea împiedica actualizarea automată a fusului orar

De asemenea, această actualizare include funcționalități și corectează probleme pentru HomePod, inclusiv:

 • Compatibilitate pentru China Continentală și Hong Kong (n.r. HomePod va fi lansat în aceste țări în prima parte a anului viitor)
 • LED-urile de pe HomePod se luminează în timpul apelurilor FaceTime de grup

iOS 12.1.1 Actualizare iPhone și iPad

Deși nu introduce funcționalități noi pentru majoritatea utilizatorilor, actualizarea la iOS 12.1.1 le este recomandată tuturor posesorilor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 12.

iOS 12.1.1 poate fi descărcat și instalat pe iPhone (5s sau mai recente), iPad (generația a 5-a), iPad mini 2 (sau mai recente), iPad Air (sau iPad Air 2), iPad Pro (toate modelele) și iPod touch (generația a 6-a) atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

iOS 12.1.1 succede iOS 12.1, o actualizare care a adus pe iPhone și iPad o mulțime de funcționalități noi. Mai multe detalii despre noutățile acelei versiuni de iOS sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.