macOS 10.14.1 a fost lansat pentru utilizatorii de Mac. Iată noutățile

0
1819
macos 10.14.1

Apple a lansat macOS 10.14.1 pentru toți utilizatorii de Mac. Noua versiune a sistemului de operare a fost testată cu dezvoltatorii și membrii Apple Software Program încă de la finele lunii trecute și vine cu câteva noutăți destul de importante.

macOS 10.14.1 Noutăți

Dezvoltatorii și utilizatorii care au testat cel mai recent build de macOS au descoperit că acesta reintroduce caracteristica FaceTime de grup, pe care Apple a prezentat-o în vară la WWDC 2018 și care a fost retrasă în timpul perioadei de testare a macOS Mojave 10.14.0. Prezentă, de asemenea, în iOS 12.1 și watchOS 5.1, FaceTime de grup le permite utilizatorilor de iPhone, iPad și Mac să poarte conversații FaceTime audio și/sau video cu până la 32 de persoane simultan.

În plus, această actualizare include peste 70 de caractere emoji noi, care fac parte din standardul Unicode 11. Printre noile caractere se numără personaje cu păr roșu, cărunt, creț, chele, emoticoane înghețate, pregătite de petrecere, îndrăgostite, super-eroi, simbol infinit, câteva animale noi precum cangur, rac, papagal, păun și alimente precum mango, brioșă și salată verde.

macOS 10.14.1 Notițele lansării

Actualizarea macOS Mojave 10.14.1 îmbunătățește stabilitatea, compatibilitatea și securitatea Mac-urilor.

Mai precis, macOS 10.14.1:

  • Adaugă posibilitatea de a desfășura apeluri video și audio FaceTime de grup, care acceptă până la 32 de participanți simultan, sunt criptate integral pentru a proteja intimitatea și permit inițierea dintr-o conversație Mesaje de grup sau alăturarea participanților oricând pe parcursul unui apel activ.

  • Adaugă peste 70 de personaje emoji noi, inclusiv personaje noi cu păr roșcat, cărunt și creț, emoji noi pentru persoane cu chelie, emoticoane cu fețe mai emotive și ideograme emoji suplimentare reprezentând animale, sporturi și feluri de mâncare.

Alături de cele mai sus menționate, macOS Mojave 10.14.1 vine și cu o serie de actualizări de securitate despre care Apple ne oferă mai multe detalii aici.

Important de menționat este faptul că versiunea finală a macOS 10.14.1 Mojave va apărea și pe computerele Mac ale dezvoltatorilor și utilizatorilor care au testat build-urile de prelansare ale acestei actualizări.

macOS 10.14.1 Instalare

Noul build public de macOS poate fi descărcat și instalat gratuit din Preferințe sistem > Actualizare software, de către toți posesorii de computere Mac compatibile cu Mojave. Având în vedere gravitatea erorilor corectate, actualizarea la cea mai nouă versiune de macOS este recomandat a se face numaidecât.

macOS 10.14.1 succede macOS 10.14, o actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru Mac, care a introdus o mulțime de caracteristici și funcționalități noi. Mai multe informații despre macOS 10.14 sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.