tvOS 12 Golden Master a fost lansat pentru Apple TV 4 și 4K

0
42

tvOS 12 Golden Master a fost lansat de Apple pentru dezvoltatorii de aplicații și utilizatorii înscriși în Apple Beta Program. Golden Master reprezintă versiunea finală a tvOS 12, având același număr de build precum versiunea publică pe care Apple o va lansa săptămâna viitoare – 16A6364.

Prezentată la WWDC 2018, tvOS 12 aduce pe Apple TV 4K compatibilitate pentru sunetul Dolby Atmos, compania Apple anunțând cu această ocazie că iTunes va găzdui cea mai mare colecție de filme cu Dolby Atmos.

Construită pe temeliile o singură autentificare, o nouă caracteristică zero înregistrare va simplifica și mai mult autentificarea în contul de la operatorul de cablu. Potrivit Apple, cu înregistrare zero, Apple TV va putea detecta lățimea de bandă a utilizatorilor pentru a-i autentifica automat în aplicațiile acceptate de abonamentul încheiat la operatorul de cablu.

Pentru screensavere, Apple a anunțat că a adăugat o serie de înregistrări surprinse în colaborare cu Stația Spațială Internațională, precum și că screensaverele aeriene includ informații despre localizare. În rest, tvOS 12 aduce pe Apple TV funcționalitatea de auto-completare a parolelor salvate pe dispozitivele cu iOS/macOS, adaugă automat o telecomandă Apple TV în centrul de control al iPhone și iPad, și introduce suport pentru sisteme de control a locuințelor precum Control4, Crestron și Savant.

Alături de cele anunțate deja, pe parcursul perioadei de testare a tvOS 12, Apple va mai modifica ușor anumite caracteristici și le va îmbunătăți pe cele noi. tvOS 12 beta 3 a introdus modificări pentru Dolby Atmos și screensavere, mai multe detalii despre aceste noutăți fiind disponibile aici. tvOS 12 beta 6 a fost, în schimb, versiunea de tvOS 12 începând cu care Dolby Atmos a devenit funcțional, Apple adăugând în iTunes Store conținut compatibil cu această funcționalitate.

Deocamdată nu sunt cunoscute noutățile din tvOS 12 Golden Master, însă de îndată ce ele vor fi semnalate de către dezvoltatori, noi vom actualiza acest articol pentru a vi le prezenta.

tvOS 12 Golden Master poate fi instalat pe toate dispozitivele Apple TV 4 din Configurări > Sistem > Actualizări software > Actualizați software-ul > Actualizați de către dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul pe care doresc să îl actualizeze). Dezvoltatorii care instalează pentru prima dată tvOS 12 beta pe Apple TV-urile lor trebuie să știe că procesul implică folosirea unui cablu USB-C la USB-A, pentru a conecta Apple TV-ul la computer, și descărcarea noului software de pe Apple Developer Center și instalarea sa prin intermediul iTunes sau Apple Configurator.

Împreună cu tvOS 12 Golden Master, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și iOS 12 Golden Master și macOS Mojave beta 11.

Notă: Dacă ai instalat pe Apple TV-ul tău tvOS 12 Golden Master și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.