tvOS 12 beta 3 a fost lansat pentru dezvoltatori. Iată ce aduce nou pe Apple TV

0
808

tvOS 12 beta 3 a fost lansat de Apple pentru dezvoltatorii de aplicații înscriși pe platforma Apple Developer Center. Noua versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV generațiile 4 și 5 sosește la două săptămâni distanță de tvOS 12 beta 2.

Prezentată la WWDC 2018, tvOS 12 aduce pe Apple TV 4K compatibilitate pentru sunetul Dolby Atmos, compania Apple anunțând cu această ocazie că iTunes va găzdui cea mai mare colecție de filme cu Dolby Atmos.

Construită pe temeliile o singură autentificare, o nouă caracteristică zero înregistrare va simplifica și mai mult autentificarea în contul de la operatorul de cablu. Potrivit Apple, cu înregistrare zero, Apple TV va putea detecta lățimea de bandă a utilizatorilor pentru a-i autentifica automat în aplicațiile acceptate de abonamentul încheiat la operatorul de cablu.

Pentru screensavere, Apple a anunțat că a adăugat o serie de înregistrări surprinse în colaborare cu Stația Spațială Internațională, precum și că screensaverele aeriene includ informații despre localizare. În rest, tvOS 12 aduce pe Apple TV funcționalitatea de auto-completare a parolelor salvate pe dispozitivele cu iOS/macOS, adaugă automat o telecomandă Apple TV în centrul de control al iPhone și iPad, și introduce suport pentru sisteme de control a locuințelor precum Control4, Crestron și Savant.

Alături de cele anunțate deja, pe parcursul perioadei de testare a tvOS 12, Apple va mai modifica ușor anumite caracteristici și le va îmbunătăți pe cele noi. Deocamdată nu sunt cunoscute noutățile din tvOS 12 beta 3, însă de îndată ce ele vor fi semnalate de către dezvoltatori, noi vom actualiza acest articol pentru a vi le prezenta.

tvOS 12 beta 3 are numărul de build 16J5313d și poate fi instalat pe toate dispozitivele Apple TV 4 din Configurări > Sistem > Actualizări software > Actualizați software-ul > Actualizați de către dezvoltatorii înscriși pe Apple Developer Center (cu condiția să fi descărcat deja profilul de dezvoltator pe dispozitivul pe care doresc să îl actualizeze). Dezvoltatorii care instalează pentru prima dată tvOS 12 beta pe Apple TV-urile lor trebuie să știe că procesul implică folosirea unui cablu USB-C la USB-A, pentru a conecta Apple TV-ul la computer, și descărcarea noului software de pe Apple Developer Center și instalarea sa prin intermediul iTunes sau Apple Configurator.

O versiune beta publică 2 a tvOS 12 nu este deocamdată disponibilă, însă ar putea sosi la finele săptămânii în curs sau săptămâna viitoare pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în Apple Software Beta. Până atunci, utilizatorii membri ai programului Apple Software Beta pot descărca și instala prima versiune beta publică a tvOS 12:

Împreună cu tvOS 12 beta 3, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și watchOS 5 beta 3 și iOS 12 beta 3.

tvOS 12 beta 3 Noutăți

  • Dolby Atmos: tvOS 12 beta 2 a venit cu compatibilitate pentru Dolby Atmos, iar tvOS 12 beta 3 vine cu schimbări cu privire la modul în care utilizatorii pot activa această caracteristică. Mai precis, dacă anterior utilizatorii erau nevoiți să acceseze Configurări > Video și audio > Sunet surround > Audio spațial: Dolby Atmos Da pentru a activa noua caracteristică, în prezentul build de tvOS sunt nevoiți să parcurgă următorii pași în vederea activării acestei caracteristici: Configurări > Voce și Audio > Audio captivant: Dolby Atmos Da/Nu.
  • Screensaver: vizualizarea informațiilor cu privire la locația unde au fost filmate screensaverele este disponibilă în tvOS 12 beta 3 însă numai pentru screensaverul „Passing Downtown Los Angeles.”

Notă: Dacă ai instalat pe Apple TV-ul tău tvOS 12 beta 3 și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus prezentate, te rugăm să ne anunți printr-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.