Cum instalez tvOS 12 public beta pe Apple TV – Tutorial

- Publicitate -

tvOS 12 public beta 1 a fost lansat pe 26 iunie și este prima versiune de prelansare a sistemului de operare pentru Apple TV la care Apple le oferă utilizatorilor de rând acces.

Prezentată la WWDC 2018, tvOS 12 aduce pe Apple TV 4K compatibilitate pentru sunetul Dolby Atmos, compania Apple anunțând cu această ocazie că iTunes va găzdui cea mai mare colecție de filme cu Dolby Atmos.

Construită pe temeliile o singură autentificare, o nouă caracteristică zero înregistrare va simplifica și mai mult autentificarea în contul de la operatorul de cablu. Potrivit Apple, cu înregistrare zero, Apple TV va putea detecta lățimea de bandă a utilizatorilor pentru a-i autentifica automat în aplicațiile acceptate de abonamentul încheiat la operatorul de cablu.

Pentru screensavere, Apple a anunțat că a adăugat o serie de înregistrări surprinse în colaborare cu Stația Spațială Internațională, precum și că screensaverele aeriene includ informații despre localizare. În rest, tvOS 12 aduce pe Apple TV funcționalitatea de auto-completare a parolelor salvate pe dispozitivele cu iOS/macOS, adaugă automat o telecomandă Apple TV în centrul de control al iPhone și iPad, și introduce suport pentru sisteme de control a locuințelor precum Control4, Crestron și Savant.

În cazul în care aceste noutăți îți fac cu ochiul și nu vrei să aștepți până la lansarea din toamnă a versiunii finale de tvOS 12, atunci trebuie să știi că, mulțumită programului Apple Beta Software, descărcarea și instalarea celei mai recente versiuni de prelansare/beta a tvOS 12 este posibilă chiar și pentru utilizatorii care nu au plătit un abonament de dezvoltator sau care nu și-au înrolat dispozitivele Apple TV în conturile unor dezvoltatori. Or, atât timp cât ai un Apple TV 4 sau un Apple TV 4K, poți instala tvOS 12 beta pentru a testa toate noutățile cuprinse în această actualizare și chiar pentru a o ajuta pe Apple să o îmbunătățească până la lansarea versiunii finale.

Iar dacă acum întrebarea ta este cum instalez tvOS 12 public beta pe Apple TV? ei bine, în cele ce urmează îți vom oferi nu doar răspunsul, ci și câteva recomandări de care ar fi bine să ții cont.

Cum instalez tvOS 12 public beta pe Apple TV

!Atenție! Înainte de a instala tvOS 12 public beta:

  • Este o versiune beta! Este o versiune Beta! Este o versiune BETA! Prin asta sper că am spus totul și nu vreau să o mai repet pentru cei care după instalare se plâng de ea. Dacă nu înțelegi ce înseamnă o versiune beta, îți voi spune că, pe scurt, aceasta este o actualizare de tvOS aflată în proces de testare, care, pe cale de consecință logică, are numeroase probleme de funcționare. Și este perfect normal să aibă în toate versiunile beta de până la Golden Master. Așa că, să nu te miri dacă dispozitivul tău Apple TV nu se va comporta la fel de bine ca și în tvOS 11.4, de exemplu. Sau că se va bloca de n ori. Sau că nu îi vei putea folosi anumite funcționalități ori aplicații. Sau că uneori va trebui să îl scoți din priză pentru a-l face să meargă din nou…
    • Notă: Nu mă înțelegeți greșit; chiar dacă este în beta, tvOS 12 nu e imposibil de folosit din cauza erorilor, mai ales că build-ul versiunii beta publice este același cu build-ul versiunii beta 2 (o versiune în care Apple a adresat o parte dintre erorile prezente în prima versiune de prelansare a tvOS 12).
  • Crezi că instalezi tvOS 12 și dacă nu îți convine, revii la tvOS 11.x? Mai bine rămâi la tvOS 11! Dacă instalezi tvOS 12 beta doar ca să te joci cu el câteva ore/zile, apoi intenționezi să revii la tvOS 11.4, atunci mai bine abține-te…
  • Este gratis.

De ce am nevoie pentru a testa iOS 12 beta?

  • Un dispozitiv Apple TV generația a 4-a sau a 5-a.
  • Recomandat (dar nu necesar): tvOS 11.4 instalat înaintea efectuării actualizării.
  • O conexiune la Internet prin Wi-Fi.
  • Un cont în Apple Beta Software Program – este gratuit (omite acest punct dacă ești deja înscris în progran, deci ai mai instalat în trecut versiuni beta publice de iOS sau macOS). Pentru a te înscrie în programul Apple Beta Software:
    • Accestează pagina Apple Beta Software Program;
    • Atinge butonul Sign up;
    • Introdu ID-ul Apple și parola asociată acestuia (poate fi contul cu care te loghezi în iCloud sau/și App Store ori un alt ID Apple activ).
    • Atinge butonul Agree din pagina cu termeni și condiții.
  • Să fii logat pe Apple TV cu același ID Apple cu care te-ai înscris în Apple Beta Software Program. Reține că este suficient să fii logat în contul respectiv doar într-unul dintre următoarele servicii: iCloud, iTunes și App Store sau/și Game Center. Pentru a verifica ID-urile în care ești logat deja pe Apple TV, mergi în Configurări > Conturi > ID Apple.

Notă: Nu te speria de procesul de instalare al tvOS 12 beta, deoarece este aproape la fel de simplu la fel ca și cel al unei actualizări banale de tvOS. Acest tutorial te va îndruma însă pas cu pas ce trebuie să faci.

Activare actualizări public beta

Înainte de a primi tvOS 12 public beta pe Apple TV-ul tău:

  1. Accesează Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului;
  2. Atinge Sistem;
  3. Selectează Actualizări software;
  4. Selectează Permiteți actualizări beta publice;
  5. Dă clic pe Permiteți actualizări beta publice.
  6. Exprimă-ți acordul cu privire la termenii și condițiile de utilizare prin selectarea opțiunii De acord.

Instalare tvOS 12 public beta

  1. Accesează Configurări de pe ecranul principal al dispozitivului;
  2. Atinge Sistem;
  3. Selectează Actualizări software;
  4. Selectează Actualizați software-ul;
  5. Atinge Descărcați și instalați.
  6. Acum va începe procesul de descărcare și instalare a tvOS 12 public beta. Acesta se desfășoară la fel ca și procesul de descărcare și instalare a oricărei alte versiuni a sistemului de operare pentru Apple TV și durează în jur de 30 de minute. Pe durata procesului de actualizare, dispozitivul Apple TV va afișa pe ecranul televizorului tău sigla Apple și o bară de progres.
  7. După repornire, Apple TV îți va solicita introducerea parolei ID Apple (nu este obligatoriu). Dacă dorești, atinge Configurări și introdu parola ID-ului Apple.

Acum vei putea să te bucuri de dispozitivul tău cu tvOS 12, să testezi noile funcționalități introduse de către Apple și să raportezi eventualele erori, prin aplicația Feedback (posibil numai de pe iPhone/iPad/iPod touch cu iOS 12 public beta instalat).

Ai și alte întrebări?

Dacă a rămas ceva neclar sau am omis vreun aspect, te rugăm să ne lași un comentariu mai jos în această pagină sau un mesaj pe forum.

- Publicitate -
Alex Popa
Alex Popahttps://itutorial.ro
Redactor-șef și fondatorul iTutorial.ro.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Articole sugerate

Cum se elimina un iPhone / iPad blocat in iCloud de pe contul vechiului proprietar pentru a putea fi folosit din nou – Tutorial

Functia Blocare activare - pe care am descris-o in cadrul acestui tutorial - a fost introdusa de...

Cum sa remediati problema butoanelor Home si Power atunci cand nu functioneaza pe iPhone si iPad – Tutorial

Doua dintre cele mai cunoscute probleme hardware ale iPhone si iPad sunt legate de functionarea butoanelor Home...

Articole similare

URMĂREȘTE-NE

20,785UrmăritoriÎmi place
10,899UrmăritoriUrmărește-ne
360UrmăritoriUrmărește-ne
113AbonațiAbonați-vă
Publicitate

Cele mai recente articole

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate pentru iPhone și iPad cu noutăți importante în Uniunea Europeană

iOS 17.4 și iPadOS 17.4 au fost lansate marți seară de către Apple și sunt disponibile, așadar, pentru utilizatorii modelelor de iPhone și iPad...

Apple a lansat MacBook Air cu chipset M3

Apple a lansat astăzi o actualizare pentru gama MacBook Air (13 inch și 15 inch), care oferă chipset-uri M3, compatibilitate îmbunătățită pentru afișajele externe,...

iOS 17.4 va permite instalarea de aplicații din afara App Store pe iPhone și iPad, în UE

Urmare a faptului că pe data de 6 martie 2024 intră în vigoare actul legislativ privind piețele digitale (DMA - Digital Markets Act) pe...

Vrei să fii la curent cu ultimele noutăți din lumea Apple?

Abonează-te la newsletter-ul nostru pentru a primi pe e-mail ultimele articole publicate pe iTutorial.ro!

*După ce ai completat adresa de e-mail și apăsat butonul „MĂ ABONEZ”, vei primi pe acea adresă de e-mail un mesaj în care va trebui să confirmi înscrierea la newsletter-ul nostru.