Respectându-și promisiunea făcută în urmă cu o săptămână, Apple a lansat tvOS 12 pe 17 septembrie. Cea de-a treia actualizare majoră adusă sistemului de operare pentru Apple TV a fost testată de compania americană împreună cu dezvoltatorii de aplicații și utilizatorii înscriși în Apple Beta Software Program încă din luna iunie, și poate fi descărcată acum de toți posesorii generațiilor 4 și 5 de Apple TV.

tvOS 12 Principalele noutăți

Prezentată la WWDC 2018, tvOS 12 aduce pe Apple TV 4K compatibilitate pentru sunetul Dolby Atmos, compania Apple anunțând cu această ocazie că iTunes va găzdui cea mai mare colecție de filme cu Dolby Atmos.

Construită pe temeliile o singură autentificare, o nouă caracteristică zero înregistrare va simplifica și mai mult autentificarea în contul de la operatorul de cablu. Potrivit Apple, cu înregistrare zero, Apple TV va putea detecta lățimea de bandă a utilizatorilor pentru a-i autentifica automat în aplicațiile acceptate de abonamentul încheiat la operatorul de cablu.

Pentru screensavere, Apple a anunțat că a adăugat o serie de înregistrări surprinse în colaborare cu Stația Spațială Internațională, precum și că screensaverele aeriene includ informații despre localizare. În rest, tvOS 12 aduce pe Apple TV funcționalitatea de auto-completare a parolelor salvate pe dispozitivele cu iOS/macOS, adaugă automat o telecomandă Apple TV în centrul de control al iPhone și iPad, și introduce suport pentru sisteme de control a locuințelor precum Control4, Crestron și Savant.

Alături de cele anunțate deja, pe parcursul perioadei de testare a tvOS 12, Apple va mai modifica ușor anumite caracteristici și le va îmbunătăți pe cele noi. tvOS 12 beta 3 a introdus modificări pentru Dolby Atmos și screensavere, mai multe detalii despre aceste noutăți fiind disponibile aici. tvOS 12 beta 6 a fost, în schimb, versiunea de tvOS 12 începând cu care Dolby Atmos a devenit funcțional, Apple adăugând în iTunes Store conținut compatibil cu această funcționalitate.

tvOS 12 Actualizare Apple TV 4 și 4K

Majoră sau nu, instalarea acestei actualizări le este recomandată tuturor posesorilor de Apple TV generația a 4-a și generația a 5-a.

Pentru a-ți actualiza sistemul la cea mai recentă versiune de tvOS, tot ce trebuie să faci este să accesezi Configurări > Sistem > Actualizări software > Actualizați software-ul > Actualizați.

- Reclamă -