iOS 11.2.2 a fost lansat luni seară pentru toți utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch (compatibile cu iOS 11). Noua versiune a sistemului de operare sosește la aproximativ o lunăp distanță de iOS 11.2.1 și nu a fost testată în prealabil.

iOS 11.2.2 Iată tot ce aduce nou pe iPhone și iPad

Potrivit Apple, „iOS 11.2.2 furnizează o actualizare de securitate și este recomandat pentru toți utilizatorii.”

Mai precis, la fel ca și Actualizare Suplimentară macOS High Sierra 10.13.2, această actualizare vine să diminueze efectele probabile ale Spectre.

Vă reamintim că Spectre și Meltdown sunt două vulnerabilități hardware extrem de periculoase din mecanismul de execuție speculativă al unui procesor și pot permite unor infractori cibernetici să acceseze informații secrete ale utilizatorilor.

Spre deosebire de Spectre, Meltdown a fost adresat în actualizarea iOS 11.2. Săptămâna trecută, însă, Apple a venit cu un comunicat în care anunța că va veni cu o soluție de diminuare a pericolelor aduse de Spectre pentru utilizatori.

În cazul în care vă întrebați de ce Apple nu a venit cu o înlăturare completă a vulnerabilității Spectre, răspunsul este că această vulnerabilitate nu pare a putea fi îndepărtată decât prin regândirea arhitecturii procesoarelor moderne.

La momentul actual nu se cunoaște existența unor metode de exploatare a Spectre, însă se presupune că această vulnerabilitate ar putea fi exploatată prin cod JavaScript otrăvit. De aceea, Apple a venit cu iOS 11.2.2 și Actualizare Suplimentară macOS 10.13.2. Conform unui document de asistență publicat în această seară de compania californiană, cele două actualizări conțin îmbunătățiri de securitate atât în Safari, cât și în WebKit, diminuând astfel efectele Spectre.

În afară de actualizarea de securitate menționată în notițele actualizării, iOS 11.2.2 nu aduce nimic altceva.

Cu toate acestea, actualizarea la iOS 11.2.2 le este recomandată tuturor posesorilor de iPhone, iPad și iPod touch compatibile cu iOS 11.

iOS 11.2.2 Actualizare iPhone și iPad

iOS 11.2.2 poate fi descărcat și instalat pe iPhone (5s sau mai recente), iPad (generația a 5-a), iPad mini 2 (sau mai recente), iPad Air (sau iPad Air 2), iPad Pro (toate modelele) și iPod touch (generația a 6-a) atât prin intermediul sistemului de actualizare software al iOS (OTA), cât și prin intermediul aplicației iTunes pentru Mac și PC. Indiferent de metoda aleasă, pașii necesari pentru actualizarea dispozitivului sunt prezentați în cadrul articolului la care face trimitere linkul de mai jos:

Notă: În cazul în care ai instalat un profil de dezvoltator ori un profil iOS Beta Software pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, actualizarea la iOS 11.2.2 nu îți va apărea întrucât Apple urmează să lanseze zilele următoare iOS 11.2.5 beta 4 / public beta 4.

iOS 11.2.2 succede iOS 11.2, o actualizare care a introdus pe iPhone și iPad zeci de noutăți. Mai multe informații despre iOS 11.2 sunt disponibile aici.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.