Apple a lansat Actualizare Suplimentară macOS 10.13.2. Noua actualizare sosește la aproape o lună de când versiunea finală a macOS 10.13.2 este disponibilă pentru posesorii de Mac-uri compatibile.

Actualizare Suplimentara macOS 10.13.2 Noutăți

Potrivit Apple, actualizarea suplimentară macOS High Sierra 10.13.2 este o actualizare de securitate.

Mai precis, la fel ca și iOS 11.2.2, această actualizare suplimentară adusă macOS vine să diminueze efectele probabile ale Spectre.

Vă reamintim că Spectre și Meltdown sunt două vulnerabilități hardware extrem de periculoase din mecanismul de execuție speculativă al unui procesor și pot permite unor infractori cibernetici să acceseze informații secrete ale utilizatorilor.

Spre deosebire de Spectre, Meltdown a fost adresat în actualizarea macOS 10.13.2 inițială. Săptămâna trecută, însă, Apple a venit cu un comunicat în care anunța că va veni cu o soluție de diminuare a pericolelor aduse de Spectre pentru utilizatori.

În cazul în care vă întrebați de ce Apple nu a venit cu o înlăturare completă a vulnerabilității Spectre, răspunsul este că această vulnerabilitate nu pare a putea fi îndepărtată decât prin regândirea arhitecturii procesoarelor moderne.

La momentul actual nu se cunoaște existența unor metode de exploatare a Spectre, însă se presupune că această vulnerabilitate ar putea fi exploatată prin cod JavaScript otrăvit. De aceea, Apple a venit cu iOS 11.2.2 și Actualizare Suplimentară macOS 10.13.2. Conform unui document de asistență publicat în această seară de compania californiană, cele două actualizări conțin îmbunătățiri de securitate atât în Safari, cât și în WebKit, diminuând astfel efectele Spectre.

Notă: Instalarea Actualizării Suplimentare 10.13.2 va duce, potrivit Apple, la actualizarea automată a Safari la versiunea 11.0.2 (build 13604.4.7.1.6) sau la versiunea 11.0.2 (build 13604.4.7.10.6). Aflarea numărului de versiune al Safari este posibilă din meniul Safari > Despre Safari.

Așadar, descărcarea și instalarea actualizării suplimentare aduse macOS 10.13.2 este recomandat a se face cât mai curând posibil de către toți posesorii de Mac-uri compatibile cu macOS High Sierra.

Actualizare Suplimentara macOS 10.13.2 Instalare

Noul build public de macOS poate fi descărcat și instalat gratuit din App Store > Actualizări, de către toți posesorii de computere Mac compatibile cu High Sierra. Având în vedere gravitatea erorilor corectate, actualizarea la cea mai nouă versiune de macOS este recomandat a se face numaidecât.

Utilizatorii de Mac care au instalat pe computerele lor un profil de dezvoltator sau Apple Beta Program trebuie să știe că nu vor primi actualizarea suplimentară, ci doar macOS 10.13.2 beta 4 / public beta 4; actualizări care, de asemenea, vor adresa problemele menționate mai sus.

Actualizare Suplimentară macOS 10.13.2 succede macOS 10.13.2, o actualizare care venit cu câteva corecturi de erori și îmbunătățiri minore. Mai multe informații despre macOS 10.13.2 sunt disponibile aici.

1 COMENTARIU

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.