iOS 11.2 beta 2 a fost lansat pentru iPhone, iPad și iPod touch

0
1320

iOS 11.2 beta 2 a fost lansat luni seară pentru toți dezvoltatorii de aplicații care posedă dispozitive iPhone, iPad și iPod touch. Noua versiune a sistemului de operare sosește la o săptămână distanță de iOS 11.2 beta 1.

Potrivit Apple, iOS 11.2 beta 2 include corecturi de probleme și îmbunătățiri pentru dispozitivele iPhone și iPad compatibile. Toate noutățile descoperite în prezenta versiune beta a iOS 11.2 sunt prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

Până acum, iOS 11.2 a adus o serie de corecturi de erori, ajustări ale animațiilor în aplicații precum Muzică și Calculator, modificări în widget-ul Muzică și indicii cu privire la implementarea unor funcționalități noi și importante (mai multe detalii aici).

iOS 11.2 beta 2 are numărul de build 15c5097d. Ea poate fi descărcată și instalată pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch cu profil de dezvoltator din Configurări > General > Actualizare software. Versiunea public beta 2 a iOS 11.2 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta până la finele săptămânii în curs. Actualizare 7 noiembrie, ora 20:01: iOS 11.2 public beta 2 a fost lansat în această seară împreună cu Apple Pay Cash.

iOS 11.2 este compatibil cu toate dispozitivele care pot face upgrade la iOS 11, respectiv iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

Data de lansare a versiunii publice a iOS 11.2 nu a fost dezvăluită până la această oră, însă ne așteptăm ca ea să fie disponibilă în luna decembrie.

Apple a mai lansat în această seară și tvOS 11.2 beta 2 și watchOS 4.2 beta 2.

iOS 11.2 beta 2 / public beta 2 Noutăți

 • Fundaluri: Apple a adăugat trei fundaluri noi (Live) numai pentru dispozitivele iPhone X (referitor la iPhone X, trebuie specificat că build-ul actual de iOS 11.2 este disponibil încă de la finele săptămânii trecute, ceea ce înseamnă că dacă ai instalat deja iOS 11.2 beta 2 pe iPhone X, nu mai ai ce descărca acum).
 • Widget Muzică: Afișat atât pe ecranul de blocare, cât și în centrul de control, widgetul aplicației Muzică are în iOS 11.2 beta 2 un buton mai mic pentru controlul volumului.
 • Înregistrare ecran: Apple a făcut câteva mici îmbunătățiri pentru această caracteristică introdusă în iOS 11:
  • Înregistrarea ecranului poate fi anulată înainte de a începe, în situația în care butonul din centrul de control a fost acționat accidental.
  • Notificarea afișată după oprirea înregistrării ecranului va direcționa utilizatorii direct către clipul video generat în Poze (anterior ea direcționa doar către această aplicație).
  • Caseta de dialog care te întreabă dacă dorești să oprești înregistrarea ecranului nu va mai apărea în înregistrările generate de această caracteristică.
 • Animații: A fost adăugată o nouă animație la părăsirea ecranului pentru oprirea dispozitivului iOS / accesarea serviciilor de urgență și/sau ID Medical.
 • Locuință: Secțiunea Automatizare a aplicației Locuință afișează acum informații despre folosirea HomePod ca centru pentru locuință, precum și o pictogramă a acestui dispozitiv. De îndată ce va fi disponibil, HomePod va putea fi, deci, folosit drept centru pentru locuință în locul Apple TV sau/și iPad.
 • AirPods: A fost modificată ușor pictograma AirPods din interfața de apel.
 • Podcasturi: Au fost aduse îmbunătățiri felului în care poate fi accesat ecranul În redare din Podcasturi.
 • Mesaje: Au fost adăugate noi pictograme pentru Cameră și Poze în meniul Cameră.
 • Abonamente: SDK-ul iOS 11.2 permite dezvoltatorilor să ofere reduceri pentru abonamentele oferite de aplicațiile lor (de exemplu, la prima înregistrare a utilizatorilor).
 • Eroare auto-corectare: După ce mai mulți utilizatori de iOS 11.1 care folosesc tastatura englezească și funcționalitatea Anticipare au descoperit o eroare din cauza căreia litera „i” este înlocuită cu litara „A” însoțită de un semn al exclamării încadrat într-un pătrat, Apple a adresat problema în cel mai recent build de iOS 11.2 (via The Wall Street Journal).
 • Apple Pay Cash: Odată cu iOS 11.2 public beta 2, Apple Pay Cash devine disponibil pe toate dispozitivele iPhone, iPad și Apple Watch care rulează iOS 11.2 beta 2/public beta 2, respectiv watchOS 4.2 beta 2 (atât timp cât sunt înregistrate într-o țară unde este disponibil Apple Pay Cash – deocamdată, această funcționalitate este oferită numai în SUA).
  • Anunțată odată cu iOS 11, Apple Pay Cash este o nouă mini-aplicație pentru iMessage care le permite utilizatorilor să transfere rapid bani prietenilor lor via Apple Pay. Mulțumită acesteia, utilizatorii pot, deci, să transfere bani de pe cardurile de debit sau de credit personale pe cardurile Apple Pay Cash al prietenilor lor cu un comision de 3% (dacă cardul este de credit) sau fără comision (dacă cardul este de debit).
  • Un card Apple Pay Cash furnizat de Apple și Green Dot (o companie ce oferă carduri Discover preplătite) va fi adăugat în aplicația Wallet la activarea noii caracteristici, iar utilizatorii vor putea folosi suma disponibilă pe el la achiziții Apple Pay în magazinele partenere ori o vor putea transfera în contul bancar.
  • Pentru a transfera bani unui prieten va trebui ca atât tu, cât și el să folosiți Apple Pay și să aveți instalat iOS 11.2 / watchOS 4.2. De asemenea, trebuie menționat că această caracteristică este disponibilă numai pe iPhone 6 (și modelele ulterioare) cu autentificarea cu doi factori activată, iar cardul Apple Pay Cash trebuie încărcat cu minimum 10$.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 11.2 beta 2 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus menționate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.