iOS 11.2 beta 1 a fost lansat pentru iPhone, iPad și iPod touch

2
2364

iOS 11.2 beta 1 a fost lansat luni seară pentru toți dezvoltatorii de aplicații care posedă dispozitive iPhone, iPad și iPod touch. Noua versiune a sistemului de operare sosește la aproximativ o săptămână distanță de iOS 11.1 beta 5 este disponibilă pentru dezvoltatori și utilizatori.

Potrivit Apple, iOS 11.2 beta 1 include corecturi de probleme și îmbunătățiri pentru dispozitivele iPhone și iPad compatibile. Cu toate acestea, fiind, la fel ca și iOS 11.1, o actualizare de tipul iOS x.x, iOS 11.2 ar putea introduce pe parcursul perioadei de testare și câteva caracteristici noi (cum ar fi funcționalitățile care trebuiau să apară în iOS 11.0, dar au fost amânate: AirPlay 2, Apple Pay Cash și/sau Mesaje pe Cloud).

Toate noutățile descoperite în prezenta versiune beta a iOS 11.2 sunt prezentate puțin mai jos în cadrul acestui articol.

iOS 11.2 beta 1 are numărul de build 15c5092b. Ea poate fi descărcată și instalată pe dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch cu profil de dezvoltator din Configurări > General > Actualizare software. Versiunea public beta 1 a iOS 11.2 nu este deocamdată disponibilă, însă ea ar trebui să sosească pe dispozitivele utilizatorilor înscriși în programul Apple Beta până la finele săptămânii în curs.

La fel ca și iOS 11.1, iOS 11.2 este compatibil cu toate dispozitivele care pot face upgrade la iOS 11, respectiv iPhone 5s (și modelele mai recente), iPad 5, iPad Air (și modelele mai recente), iPad Pro, iPad mini 2 (și modelele mai recente) și iPod touch generația a 6-a.

Data de lansare a versiunii publice a iOS 11.2 nu a fost dezvăluită până la această oră, însă ne așteptăm ca ea să fie disponibilă până în iarnă.

iOS 11.2 succede iOS 11.0.3, o actualizare axată numai pe corectarea câtorva erori prezente pe anumite modele de iPhone. Mai multe informații despre iOS 11.0.3 sunt disponibile aici.

Alături de iOS 11.2 beta 1, dezvoltatorii mai pot descărca de pe portalul Apple și iOS 11.1 beta 5 (o versiune care se află la finalul perioadei de testare și care probabil va fi disponibilă mâine pentru publicul larg).

Apple a mai lansat în această seară și tvOS 11.2 beta 1 și watchOS 4.2 beta 1.

iOS 11.2 beta 1 Noutăți

 • Fundal – Disponibile anterior numai pentru iPhone 8, iPhone 8 Plus și iPhone X, fundalurile statice și abstracte pe care le puteți vedea în imaginea de mai jos sunt acum disponibile și pe celelalte modele de iPhone care acceptă iOS 11 (descarcă noile fundaluri de aici).
 • Feedback – Aplicația prin intermediul căreia dezvoltatorii pot trimite companiei Apple feedback cu privire la versiunea de iOS testată a fost inclusă în prezentul build de iOS 11.2.
 • Calculator – După ce a făcut puțină vâlvă, Apple a înlăturat animațiile lente din aplicația Calculator (astfel că acum este posibil să faci rapid un calcul matematic precum 1 + 2 + 3).
 • Widget Muzică – Apple a actualizat widgetul aplicației Muzică (din centrul de control), noua interfață permițându-ne să controlăm redarea pe toate dispozitivele AirPlay din apropriere. Prin această modificare, Apple ne confirmă că iOS 11.2 este versiunea care aduce AirPlay 2 pe iPhone, iPod touch și iPad (anunțată odată cu iOS 11, această specificație le va permite utilizatorilor să redea muzica simultan pe mai multe dispozitive AirPlay selectate, controlând totodată volumul la care este redată pe fiecare dintre aceste aparate).
  • Ilustrația albumului este afișată acum sub formă de pătrat cu colțuri drepte în widgetul Muzică (anterior era afișată sub formă de pătrat cu colțurile rotunjite).

 • SiriKit pentru HomePod: iOS 11.2 introduce suport SiriKit pentru HomePod, ceea ce înseamnă că dezvoltatorii pot să își optimizeze aplicațiile compatibile cu SiriKit pentru a lucra și cu noul difuzor inteligent pe care Apple urmează să îl lanseze în luna decembrie. Aparent, SiriKit pentru HomePod este ceva mai limitat comparativ cu SiriKit pentru watchOS și iOS, întrucât acceptă numai aplicațiile de mesaje, liste și notițe. Mai mult decât atât, comenzile vocale vor fi recunoscute de Siri pe HomePod, însă, dacă implică folosirea unor aplicații terțe, vor fi executate de pe dispozitivele cu iOS asociate (astfel, în situația ipotectică în care utilizatorul îi invocă Siri de pe HomePod cu scopul de a-i cere să trimită un mesaj unui prieten folosind WhatsApp, asistentul va transmite comanda dispozitivului iPhone asociat, care va trimite în cele din urmă mesajul respectiv).
 • Emoji: Deși, spre deosebire de iOS 11.1, iOS 11.2 nu introduce caractere emoji noi, această actualizare modifică o serie de caractere existente, făcându-le ceva mai realiste. Un exemplu ar fi caracterul de mai jos, precum și caracterul aparat foto.
 • Ecran cu widget-uri – Începând cu iOS 11.2, atunci când tragi în jos din zona superioară a ecranului cu widgeturi, se va deschide Căutare Spotlight (anterior trebuia să apeși pe bara de Căutare pentru ca interfața Spotlight să fie afișată).
 • Muzică: Apple a făcut numeroase ajustări în aplicația Muzică, în special la nivelul animațiilor și interfeței ecranului În redare, precum și la nivelul barei de căutare din interiorul Muzică.
 • Apple Pay Cash: Deși această caracteristică demult promisă nu este implementată nici în iOS 11.2 beta 1, prezentul build de iOS confirmă oarecum că iOS 11.2 va aduce Apple Pay Cash în aplicația Mesaje de pe iPhone și iPad. Mai precis, exemple de comenzi pentru a trimite bani prietenilor (via Apple Pay Cash) sunt oferite în pagina Câteva lucruri pe care mă poți întreba a Siri, iar atunci când îi spui asistentului să trimită x $/€ unui prieten prin Apple Pay Cash, acesta îți oferă un link către aplicația Mesaje.

iOS 11.2 beta 1 Notițele lansării

Notes and Known Issues

General

Known Issues

 • After using an iPhone with an iPhone dock, using a charger without the dock requires restarting the phone.

ARKit

Known Issues

 • Continuing from a breakpoint while debugging an ARSession may result in VIO breaking. Any visual objects placed in the world/anchor are not visible. (31561202)

AVFoundation

Known Issues

 • When using the TrueDepth front-facing camera on iPhone X, setting the capture device’s activeFormat to a binned video format (see AVCaptureDeviceFormat isVideoBinned) for capture and enabling delivery of camera calibration data causes the resulting AVCameraCalibrationData to contain invalid information for the intrinsicMatrix property. (34200225)
 • Workaround: Select an alternate capture format whose isVideoBinned property is false.
 • Note: Configuring a capture session using a session preset never selects binned formats.

EventKit

Known Issues

 • Initializing an EKCalendarChooser from EventKit can result in an app crash. (34608102)
 • Storing data to a nondefault event store in EventKit may not work. (31335830)

Foundation

Known Issues 

 • Clients of NSURLSessionStreamTask that use a non-secure connection fail to connect when an error occurs during PAC file evaluation and the system is configured for either Web Proxy Auto Discovery (WPAD) or Proxy Automatic Configuration (PAC). A PAC evaluation failure can occur when the PAC file contains invalid JavaScript or the HTTP host serving the PAC file is unreachable. (33609198)
 • Workaround: Use startSecureConnection to establish a secure connection.

Photos UI API Extensions

Known Issues

 • In iOS 11.2 beta 1 or later, the user interface of a photo editing extension is no longer limited to the safe area. Apple recommends following the Human Interface Guidelines for content insets. (34189209)

Podcasts

Known Issues

 • Playing a Podcast with chapter markers may cause the Podcasts app to crash. (35117025)
 • Workaround: Ask Siri to play a Podcast without chapter markers.

ReplayKit

Known Issues

 • For a broadcast extension that a user starts from within an app, the value for the RPVideoSampleOrientationKey of the CMSampleBufferRef of type RPSampleBufferType is always portrait. Starting the broadcast extension from the Control Center returns the correct value. (34559925)

UIKit

Resolved Issues

 • Displaying a page control in UIPageViewController on an iPhone X no longer overlaps the home indicator at the bottom of the screen. (34478195)

Vision

Resolved Issues

 • Using a model that outputs an image with VNCoreMLRequest now works correctly. (34023914)
 • VNHomographicImageRegistrationRequest and VNDetectBarcodesRequest now work correclty with images when using a request handler based on a URL (34919881)

Known Issues

 • VNFaceLandmarkRegion2D is currently unavailable in Swift. (33191123)
 • Facial landmarks identified by the Vision framework may flicker in temporal use cases such as video. (32406440)

Xcode

Known Issues

 • Debugging a disabled Messages extension may cause the Messages app to crash. (33657938)

 • Workaround: Enable the extension before starting the debug session.

 • After a simulated iOS device starts up, it’s not possible to pull down the Lock screen. (33274699)

 • Workaround: Lock and unlock the simulated device and then reopen Home screen.

Notă: În cazul în care ai descărcat și instalat iOS 11.2 beta 1 pe iPhone, iPad sau/și iPod touch, și ai descoperit alte noutăți decât cele mai sus menționate, te rugăm să ne anunți și pe noi într-un comentariu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.