Apple a lansat Clips 2.0 cu o mulțime de noutăți pentru utilizatorii de iPhone și iPad

Cea mai recentă versiune a aplicației vine cu Scene Selfie, noi efecte artistice, o interfață de utilizator redesenată și conținut Star Wars.

0
546

Apple a lansat astăzi prima actualizare majoră pentru Clips – aplicația gratuită care le permite utilizatorilor de iOS să creeze și partajeze clipuri video amuzante de pe iPhone, iPad și iPod touch. Noua versiune 2.0 a Clips introduce Scene Selfie, adaugă efecte artistice de transfer și o interfață redesenată care simplifică crearea din mers a clipurilor video.

„Utilizatorii Clips îndrăgesc rapiditatea și ușurința cu care pot fi create videoClips uimitoare de pe iPhone sau iPad. Iar acum facem [n.r. crearea de videoClips] și mai amuzantă cu Scene Selfie. Prin utilizarea incredibilului sistem de cameră TrueDepth de pe iPhone X, utilizatorii pot înregistra acum selfie-uri pe o varietate de fundaluri amuzante și năstrușnice cu doar o atingere”. (Susan Prescott, vicepreședinte Apple pentru Marketing Aplicații).

Scene selfie

Această nouă caracteristică așează utilizatorii în scene 360° animate la înregistrarea selfie-urilor. Folosind sofisticatul sistem TrueDepth al camerei iPhone X, scenele selfie transportă utilizatorii în orașe aferate, peisaje liniștite, picturi abstracte și chiar în Millennium Falcon sau Mega-Destroyer din Star Wars: The Last Jedi.

Potrivit Apple, Clips oferă la ora actuală 10 Scene Selfie cu elemente vizuale, culori, personaje și locații unice. Fiecare dintre acestea oferă o experiență completă 360°, astfel că utilizatorii vor fi „înconjurați” de imaginile și chiar efectele sonore captivante pe măsură ce își mișcă telefoanele.

Efecte și abțibilduri noi

Apple a creat noi efecte artistice care folosesc învățarea automată avansată și tehnologia de transfer a stilului pentru a transforma orice fotografie sau clip video într-o pictură în ulei, o acuarelă vibrantă ori o schiță în creion elegantă – chiar în timp ce înregistrezi clipul.

Mai mult decât atât, Clips 2.0 adaugă și mai mult conținut de la Disney – inclusiv noi afișe cu Mickey Mouse și Minnie Mouse – și noi abțibilduri Star Wars cu versiunile animate ale Prințesei Leia, Luke Skywalker, Darth Vader, Chewbacca și nu numai.

Utilizatorii care vor descărca noua versiune a aplicației de la Apple vor mai putea să își personalizeze clipurile video și cu cele 16 noi abțibilduri create de compania americană, precum și cu cele 21 de melodii oferite gratuit de diferiți artiști independenți (acestea din urmă se vor ajusta în mod automat pentru a se potrivi cu durata clipurilor create de noi).

Interfață de utilizator redesenată

Interfața ușor de folosit a Clips devine și mai bună odată cu noua versiune, grație designului optimizat care pune elementele de control folosite frecvent și mai la îndemâna utilizatorilor. Mai mult decât atât, noul navigator Efecte le permite utilizatorilor să vizualizeze și aleagă filtre, etichete, abțibilduri și emoji mai ușor decât oricând.

Rămânând la acest capitol, trebuie să menționăm că Apple a introdus în Clips 2.0 și o serie de butoane etichetate care simplifică editarea titrajelor live, adăugarea sau schimbarea filtrelor, tăierea și mutarea și ștergerea clipurilor video. În plus, navigatoarele în ecran complet le permit utilizatorilor să vadă mai mult din conținutul lor în timp ce caută prin biblioteca foto sau selectează postere animate.

Compatibilitate cu iCloud

Utilizatorii noii versiuni de Clips vor putea accesa și edita videoclipurile de pe toate dispozitivele iPhone, iPad și iPod touch conectate la același cont de iCloud.

Apple susține că toate videoclipurile din Clips sunt acum încărcate în iCloud, ceea ce înseamnă că utilizatorii pot începe să lucreze la un video de pe iPhone și îl pot termina ulterior de pe iPad. Mai mult, pentru eficientizarea stocării iCloud, fotografiile și clipurile video nu sunt copiate, ci sunt afișate în Biblioteca Foto iCloud cu trimitere la Clips.

Elevii și studenții care folosesc iPad-uri partajate trebuie să știe că noua versiune a Clips adaugă compatibilitate pentru această caracteristică, astfel încât ei vor putea crea videoclipuri amuzante atât în mediu unu-la-unu, cât și în mediu iPad Partajat.

Actualizarea la versiunea 2.0 a aplicației Clips este gratuită și posibilă de pe toate dispozitivele iPhone 5s, iPad Air și iPad mini 2 (sau mai recente) care au instalat iOS 11.1 (sau ulterior)*. Pentru a descărca Clips 2.0, utilizatorii eligibili trebuie să acceseze App Store > Actualizări de pe dispozitivul iPhone / iPad.


Lansată pe App Store în primăvară, Clips este o aplicație creată de Apple pentru a permite utilizatorilor să creeze mesaje video personale, prezentări, proiecte școlare și mini-filme cu ajutorul unor caracteristici precum Titraje Live (generează titraje animate pe măsură ce utilizatorul vorbește) sau Scene Selfie.

Pentru personalizarea clipurilor video, Clips le oferă utilizatorilor zeci de filtre, abțibilduri animate, afișe animate și melodii care se ajustează automat pentru a se potrivi cu lungimea clipurilor create.

În plus, grație unor funcționalități avansate, Clips recunoaște subiectele și conținutul din videoclipuri, făcând astfel sugestii inteligente de partajare cu Mesaje.


*Scenele Selfie sunt disponibile numai pe iPhone X, iar efectele de transfer stil sunt disponibile numai pe iPhone 7 (și modelele ulterioare) și iPad Pro 2.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.