La câteva ore după ce a prezentat iPhone X, iPhone 8, Apple Watch Series 3 și Apple TV 4, compania Apple a publicat o actualizare majoră pentru una dintre aplicațiile care vin preinstalate în macOS – iTunes. Disponibilă atât pentru macOS, cât și pentru Windows, versiunea iTunes 12.7 le aduce utilizatorilor o interfață îmbunătățită și câteva caracteristici noi.

Potrivit Apple, iTunes a fost actualizat, în primul rând, pentru a se concentra pe muzică, filme, emisiuni TV, podcasturi și cărți audio.

Drept urmare, el nu mai are nici App Store și nici secțiunea Aplicații, ceea ce înseamnă, deci, că utilizatorii de iPhone, iPad și iPod touch nu vor mai putea folosi programul pentru Mac și PC nici ca să facă backup aplicațiilor, nici ca să le sincronizeze și nici ca să le redescarce pe dispozitivele cu iOS. În atari condiții, ei vor putea să descarce aplicații noi ori să redescarce aplicațiile cumpărate deja numai din App Store pentru iOS.

Dintr-un motiv sau altul, o situație similară este întâlnită și la soneriile pentru iPhone / iPad / iPod touch, drept pentru care utilizatorii le vor putea descărca și redescărca numai din Configurări > Sunete > Sonerie > Tone Store / Descărcați toate tonurile cumpărate. În privința soneriilor, trebuie să menționăm că ele se pot redescărca și din România prin metoda descrisă mai sus, dar doar de pe dispozitivele cu iOS 11 (pe dispozitivele cu versiuni anterioare ale sistemului de operare, redescărcarea soneriilor este posibilă doar din aplicația iTunes).

Și cum tot veni vorba despre iOS 11, cea mai recentă versiune de iTunes furnizează compatibilitate pentru sincronizarea dispozitivelor care au această versiune instalată (deși aplicațiile nu mai pot fi sincronizate cu iTunes, în continuare programul pentru Mac și PC poate fi folosit pentru a transfera de pe și pe iPhone / iPad / iPod touch pozele, contactele, melodiile șamd., deci opțiunea de sincronizare nu este deloc inutilă).

Trecând mai departe, iTunes 12.7 aduce utilizatorilor de Apple Music posibilitatea de a descoperi muzică împreună cu prietenii, grație caracteristicii ce permite membrilor să își creeze profiluri și să se urmărească reciproc pentru a afla ce muzică ascultă și ce liste de redare au partajat cei apropriați lor.

La capitolul iTunes U, Apple anunță utilizatorii de iTunes că începând cu versiunea 12.7 a aplicației vor putea să descopere colecțiile iTunes U în interiorul secțiunii Podcasturi. Prin urmare, în loc să mai acceseze o secțiune iTunes U dedicată, utilizatorii vor accesa Podcasturi pentru a naviga prin cursurile adăugate, precum și pentru a căuta și explora nou conținut educativ realizat de școli, universități, muzee și instituții culturale de prestigiu.

În fine, utilizatorii de iTunes sunt anunțați de către Apple că începând cu versiunea 12.7 a aplicației vor găsi secțiunea Radiouri Internet în bara laterală din Bibliotecă (afișarea ei trebuie mai întâi activată făcând clic pe butonul Editare din bara laterală). De asemenea, utilizatorii de iTunes pentru Windows sunt anunțați că secțiunea Cărți a fost eliminată, drept pentru care vor putea să descarce și redescarce cărțile iBooks numai din aplicația dedicată pentru iOS.

Actualizarea la iTunes 12.7 le este recomandată tuturor utilizatorilor și poate fi efectuată atât de posesorii de Mac-uri cu OS X 10.10.5 sau ulterior (din App Store>Actualizări), cât și de utilizatorii de Windows 7 sau ulterior (din Ajutor>Caută actualizări). Această versiune de iTunes poate fi, de asemenea, descărcată și de pe site-ul Apple (macOS / Windows).

iTunes 12.7 sosește la două luni distanță de iTunes 12.6.2, o actualizare mică care nu aducea decât „îmbunătățiri minore ale aplicației și performanței acesteia.”

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.