Iată când vor fi lansate versiunile finale, beta și public beta ale iOS 11, watchOS 4, tvOS 11 și macOS 10.13 beta

4
216

Compania Apple a prezentat la WWDC 2017 viitoarele versiuni majore ale sistemelor de operare pentru iPhone, iPad, Mac, Apple TV și Apple Watch, iar fiecare dintre acestea aduc o sumedenie de noutăți mai mult sau mai puțin importante.

În cazul în care ai urmărit în direct conferința de pe 13 iunie sau ai citit articolele de prezentare ale watchOS 3, tvOS 11, iOS 11 și macOS 10.13, atunci probabil că ai văzut câteva caracteristici ce te-au făcut să fii nerăbdător ca ele să fie lansate. Așa că întrebarea de pe buzele tale în momentul de față ar putea fi când va fi lansat watchOS 4/tvOS 11/iOS 11/macOS 10.13?  Iar răspunsul va fi acum, dar se poate să nu poți să le instalezi.

Ei bine, la fel ca și în fiecare an, actualizările majore aduse sistemelor de operare au nevoie de timp și de muncă pentru a fi lansate publicului larg. De aceea, încă de astăzi, 5 iunie, compania Apple a lansat versiunile beta ale tuturor celor patru actualizări majore pentru sistemele sale de operare, însă ele se adresează numai dezvoltatorilor. În general, aceste actualizări nu sunt deloc stabile și conțin numeroase probleme, urmând ca pe parcurs ele să fie adresate, iar versiunile finale să fie cele mai stabile.

Versiunile finale ale iOS 11, watchOS 4, tvOS 11 și macOS 10.13 vor fi lansate în toamnă pentru toți utilizatorii. Dar exită un dar. Cei care ard de nerăbdare să aibă tot ce aduce nou iOS și macOS pot să testeze versiunile beta începând cu sfârșitul acestei luni. Înscriindu-te în programul Apple Software Beta, vei putea testa tot ce aduce nou iOS 11 și macOS 10.13 înainte ca ele să fie lansate pentru restul utilizatorilor. Desigur, până la sfârșitul acestei luni, actualizările vor fi mai stabile, dar tot vor avea probleme, probleme peste care însă vei putea trece dacă ții cont de mulțimea de noutăți de care te poți bucura. Atât iOS 11 public beta, cât și macOS 10.13 public beta vor primi constant actualizări în iulie, iar Apple îi va încuraja pe utilizatori să trimită feedback pentru a putea corecta erorile pe care dezvoltatorii poate nu le-au sesizat până atunci.

Dacă ești foarte grăbit, atunci îți poți înregistra dispozitivul iPhone, iPad sau iPod touch pentru a testa încă din această seară iOS 11 beta 1, dar acest lucru nu este recomandat decât dacă dispozitivul pe care îl instalezi nu este unul de care depinzi sau îl folosești zilnic (din cauza erorilor). Instalarea iOS 11 pe dispozitivele neînregistrate este nerecomandată (va fi poate posibil, dar nu indicăm).

Așadar, chiar dacă nu ești dezvoltator, Apple îți va oferi vara aceasta ocazia de a testa viitoarele versiuni majore ale sistemelor de operare. Dacă însă ești înarmat cu foarte multă răbdare, atunci poți aștepta până în septembrie sau octombrie, pentru ca ele să fie lansate în varianta finală, stabilă și relativ lipsită de erori.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.