Primele dispozitive iPhone asamblate în India au fost puse în vânzare

0
445

Primele dispozitive iPhone SE fabricate în India au fost puse în vânzare în magazinele din orașul indian Bangalore, relatează The Indian Express.

Se pare că noile dispozitive iPhone cu eticheta „Proiectat în California. Asamblat în India” sunt destul de scumpe la vedere chiar și în țara unde sunt produse, însă acest lucru era de așteptat, având în vedere faptul că Apple a comandat, pentru început, un număr destul de limitat de unități. Bangalore este singurul oraș unde au fost găsite până acum iPhone-uri asamblate în India, capitala statului indian Karnataka fiind, de altfel, și singurul loc din India unde au fost create linii de producție pentru iPhone.

Asamblarea dispozitivelor iPhone în India a fost anunțată de către Apple încă de la mijlocul lunii mai, iar mai multe zvonuri apărute imediat după au indicat faptul că primele unități produse în această țară vor ajunge în magazine în numai câteva săptămâni.

De asamblarea noilor dispozitive iPhone „indiene” se ocupă exclusiv Wistron. Această companie cu care Apple are o relație destul de îndelungată a finalizat anul acesta construcția primelor linii de asamblare a iPhone în Bangalore.

Asamblarea dispozitivelor iPhone în India a fost făcută posibilă în special de inițiativa „Made in India” a prim-ministrului indian Narendra Modi – care, de altfel, s-a întâlnit weekendul trecut cu o serie de directori generali ai unor mari companii IT, printre care s-a numărat și șeful Apple, Tim Cook, pentru a-i convinge să-și extindă operațiunile în țara pe care o reprezintă.

În ceea ce privește calitatea și prețul noilor dispozitive iPhone SE indiene, nu s-au remarcat diferențe, The Indian Express menționând că modelele de iPhone SE fabricate în Bangalore „au același preț ca și celelalte modele fabricate în China.” Păstrarea aceluiași preț ne surprinde, în condițiile în care unul dintre motivele pentru care Apple a hotărât să înceapă asamblarea de iPhone în India a fost reducerea prețului de vânzare și, implicit, atragerea mai multor clienți către smartphone-ul său. Ori, în atari condiții, este greu de spus când și dacă se vor ieftini dispozitivele iPhone fabricate în India, precum și dacă acestea vor începe să fie comercializate și în alte țări.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.