Apple a prezentat gama iPad Pro 2017 în cadrul evenimentului media de pe 5 iunie. Cuprinzând de această dată modele cu afișaje de 10,5 și 12,9 inchi, gama iPad Pro vine cu noi funcționalități avansate menite să convingă cât mai mulți utilizatori să își înlocuiască PC-urile cu tablete.

Potrivit companiei Applenoile iPad Pro au cel mai avansat afișaj din lume grație tehnologiei ProMotion și performanțe de neegalat datorită chipsetului Apple A10X Fusion. Noul model cu afișaj de 10,5 inchi se laudă și cu câteva îmbunătățiri la capitolul design, Apple reușind să integreze ecranul mai mare într-o carcasă similară cu cea a vechiului iPad Pro de 9,7 inchi prin reducerea cu aproape 40% a spațiului ocupat de ramă. Ambele iPad-uri vor fi potențate mult din toamnă de iOS 11 – cea mai mare actualizare de până acum pentru iPad.

Acestea sunt de departe cele mai puternice iPad-uri pe care le-am creat vreodată, mulțumită celor mai avansate afișaje din lume datorită ProMotion, puternicului nou cip A10X Fusion și sistemului cameră avansat din iPhone 7. Împreunpă cu iOS 11, aceste noi modele iPad Pro vor schimba radical ceea ce utilizatorii pot face cu iPad – Greg Joswiak, vicepreședinte Apple pentru Marketing Produs.

iPad Pro Cel mai avansat afișaj datorită ProMotion

Splendidtul afișaj Retina a fost reconceput pentru noua gamă de iPad Pro, astfel că acum include ProMotion. Acesta este numele dat de către Apple unei noi tehnologii care oferă rate de reîmprospătare de până la 120Hz (da, o sută douăzeci de hertzi!), pentru derulare rapidă prin conținut, răspunsuri mai rapide și redarea mult mai fluidă a mișcărilor.

ProMotion face Apple Pencil să fie mult mai sensibil, având cea mai mică latență din industrie – 20 milisecunde – pentru un proces de desenare care se va desfășura mult mai natural și neîntrerupt. De asemenea, noua tehnologie a Apple îmbunătățește calitatea ecranului și reduce consumul energetic prin ajustarea automată a ratei de reîmprospătare pentru a se potrivi cu mișcarea conținutului.

În rest, ecranele Retina de 10,5 inchi (cu rezoluție de 2224 pe 1668 pixeli / 264ppi) și 12,9 inchi (cu rezoluție de 2732 pe 2048 pixeli / 264ppi) se laudă cu o luminozitate de 600 niți și o peliculă antireflectorizantă, care vor face conținutul mult mai ușor de urmărit atât în interior, cât și în exteriorul clădirilor. De asemenea, ele împrumută caracteristica True Tone de pe iPad Pro de 9,7 inchi, ceea ce înseamnă că folosesc avansați de lumină ambientală pe patru canale pentru a adapta automat culoarea și intensitatea ecranului în funcție de lumina mediului înconjurător. Și, da, ambele iPad-uri folosesc același spectru de culori P3 întâlnit și în industria de cinematografie digitală.

iPad Pro Mai puternic decât cele mai multe laptopuri PC

Noua gamă iPad Pro oferă versatilitate, conectivitate și performanțe impresionante, fiind gata să țină piept tuturor solicitărilor utilizatorilor.

Noul și puternicul chipset Apple A10X Fusion pe 64 biți oferă performanțe mai bune decât procesoarele din cele mai multe laptopuri PC vândute în ziua de astăzi, ceea ce înseamnă că va trece fără prea mult efort prin sarcinile complexe precum editarea de fotografii și videoclipuri 4K, randarea de imagini 3D și jocuri. Acesta include un CPU cu șase nuclee și un GPU cu 12 nuclee, furnizând viteze de procesare cu până la 30% mai mari și performanțe grafice cu până la 40% mai mari decât chipset-ul Apple A9X din generația precedentă de iPad Pro. Fiind și foarte eficient, noul chipset Apple A10X oferă o autonomie a bateriei medie de 10 ore.

Pe partea de conectivitate, iPad Pro are un modem Wi-Fi 802.11ac care poate să atingă viteze de până la 866Mbps De asemenea, modelele Wi-Fi + Cellular includ un modem LTE Advanced care acceptă 25 de benzi 4G/LTE și poate atinge viteze de până la 450Mbps. Acestea din urmă mai vin, în unele țări, și cu un Apple SIM încorporat care permite accesarea rețelelor celulare de date din peste 180 de țări și regiuni.

Și cum performanțele impresionante nu ar avea nicio importanță dacă nu ar fi portabile, Apple se laudă că noile iPad-uri au o grosime de 6,1mm (modelul de 10,5 inchi) și 6,9mm (modelul de 12,9 inchi) și cântăresc doar 469g, respectiv 692g. Practic, deși este o idee mai lung (250,6mm, față de 240mm), o idee mai lat (174,6mm, față de 169,5mm) și are un ecran cu 20% mai mare decât iPad Pro de 9,7 inchi, noul iPad Pro de 10,5 inchi este aproape la fel de greu precum acesta.

Touch ID

Apple a introdus în sfârșit și pe iPad generația a doua a senzorului de amprente Touch ID. Prezent până acum pe toate modelele de iPhone începând cu iPhone 6s, Touch ID 2 scanează amprentele de două ori mai rapid decât generația precedentă, oferind utilizatorilor o modalitate simplă, convenabilă și securizată de a-și debloca iPad-urile, păstra informațiile private în aplicații și aproba achizițiile de pe App Store, iTunes Store și iBooks Store.

iPad Pro Camere împrumutate de la iPhone 7

Apple ia foarte în serios camera de pe iPad, introducând în noile iPad-uri Pro exact aceeași senzori pe care îi întâlnim și la cel mai recent model de iPhone cu ecran de 4,7 inchi – iPhone 7. Drept urmare, atât iPad Pro de 10,5 inchi, cât și iPad Pro de 12,9 inchi au o cameră principală iSight de 12 megapixeli cu o diafragmă f/1,8 și o cameră frontală FaceTime HD de 7 megapixeli, capabile să înregistreze aceleași imagini de foarte bună calitate pe care le știm de la iPhone.

iPad Pro iOS 11

Noul și impresionantul hardware al iPad Pro va fi din toamnă mult mai bine pus în valoare de iOS. Apple a anunțat astăzi că iOS 11 va fi cea mai mare actualizare de până acum pentru gama iPad, introducând pe tablete o mulțime de caracteristici și schimbări majore.

Despre toate noutățile aduse de iOS 11 pe iPad am vorbit în detaliu în cadrul articolului mai jos menționat și vă invit să îl accesați pentru a vă face o idee mai bună despre ce vor putea noile iPad Pro (și nu numai) începând din toamnă.

iPad Pro Accesorii

Disponibile separat, Apple Pencil și Smart Keyboard vor aduce foarte multă precizie și utilitate pe iPad Pro. Senzorii avansați din Apple Pencil vor măsura atât presiunea, cât și înclinația pentru schițare, adnotare și luare de notițe. Având dimensiunea unei tastaturi standard, Smart Keyboard este o tastatură subțire și durabilă care, mulțumită Smart Connector, nu trebuie încărcată și asociată niciodată, și care poate acționa oricând ca un Smart Cover pentru protejarea ecranului tabletei.

iPad Pro Preț și Disponibilitate

iPad Pro de 10,5 inchi vine în versiuni cu finisaje argintii, gri stelar, aurii și roz aurii și are un preț de pornire de 729€ (modelul Doar Wi-Fi de 64GB) sau 889€ (modelul Wi-Fi + Cellular de 64GB). Da, versiunea standard de iPad Pro are 64GB de stocare, Apple permițând utilizatorilor în continuare să facă upgrade la alte două versiuni cu capacitate mai mare de stocare – 256GB și, pentru prima dată, 512GB.

iPad Pro de 12,9 inchi, pe de altă parte, vine în versiuni cu finisaje doar argintii, gri stelar și aurii, având un preț de pornire de 899€ (modelul Doar Wi-Fi de 64GB) sau 1.059€ (modelul Wi-Fi + Cellular de 64GB). Și acesta poate fi achiziționat în variante cu 256GB și 512GB de stocare, prețul maxim fiind de 1.379€ (modelul Wi-Fi+Cellular cu 512GB de stocare).

Cât despre lansare, noua gamă iPad Pro poate fi deja comandată, urmând a fi livrată și lansată în magazinele din SUA și alte 37 de țări (probabil și România) săptămâna viitoare.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.