Bosch va furniza o parte dintre senzorii de mișcare a viitoarelor modele de iPhone, informează jurnaliștii Bloomberg într-un articol în care ne mai vorbesc și despre cum noul acord dintre Apple și producătorul german ar putea afecta InvenSense.

InvenSense este o companie californiană care, în momentul de față, acoperă întreaga cerere de accelerometre și giroscoape pentru iPhone SE, iPhone 6s / 6s Plus și iPhone 7 / 7 Plus. Potrivit Bloomberg, situația s-ar putea schimba în viitorul apropriat, când, grație acordului cu Apple, Bosch va ajunge să acopere până la jumătate din cererea de senzori de mișcare pentru iPhone.

Până acum, Bosch a furnizat toate barometrele prezente în iPhone (începând cu iPhone 6/6 Plus). Extinderea gamei de produse comandate de la acest producător german reflectă, după cum indică și jurnaliștii americani, dorința Apple de a-și diversifica furnizorii pentru a obține prețuri mai avantajoase în urma negocierilor cu aceștia.

Știrea cum că Apple va alege încă un furnizor de senzori de mișcare a atras scăderea acțiunilor InvenSense cu 5 procente. Aceasta este o veste foarte proastă pentru compania californiană, în condițiile în care încearcă să finalizeze vânzarea către TDK Corp – o companie japoneză care vrea să-și îmbunătățească afacerile cu Apple în urma tranzacției care o va costa în jur de 1,3 miliarde de dolari.

Deocamdată nu se știe când vor apărea primele accelerometre și/sau giroscoape Bosch în iPhone, însă nu excludem posibilitatea ca ele să fie disponibile chiar și pe modelele din gama 2017. Vă reamintim că anul acesta se vehiculează că Apple va lansa trei modele noi de iPhone – unul cu afișaj OLED de 5,8 inchi (iPhone 8), unul cu afișaj LCD de 4,7 inchi (iPhone 7s) și unul cu afișaj LCD de 5,5 inchi (iPhone 7s Plus).

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.