Săptămâna aceasta au fost publicate pe Internet Archive câteva versiuni foarte vechi ale software-ului pentru Macintosh, astfel că ele vor putea fi emulate acum de oricine dorește să se întoarcă în trecut și să vadă ce sistem de operare avea Apple de altădată.

Până în momentul de față, arhiva ne prezintă perioada 1984-1989 din istoria Macintosh, oferindu-ne posibilitatea de a accesa aplicații clasice precum MacPaint, MacDraft, System Software 6 și jocuri precum Dark Castle, Airbone! și Lemmings.

Dacă nu ai experimentat sistemul de operare original pentriu familia de computere Macintosh, este o combinație interesantă între banalele convenții din lumea modernă și alegeri care ar putea părea stranii sau greșite. La momentul în care mașinăria a fost lansată, însă, ei au adus noi idei în mâinbile unei audiențe globale și au strâns un număr mare de fani și urmăritori aproape imediat.

În plus, compilația System 7.0.1 include o varietate largă de programe software, recreând experiența versiunilor mai moderne de MacOS (1991). Printre noutățile aduse de această actalizare se numărau memoria virtuală, partajarea de fișiere personale, QuickTime, QuickDraw 3D și o interfață de utilizator îmbunătățită.

Așadar, dacă te-am făcut curios(ă), nu îți vom mai spune decât că poți experimenta versiunile „antice” ale sistemului de operare pentru Macintosh de aici. Emulatorul în sine vine preambalat în fiecare listare și nu trebuie descărcat separat pe computerul tău.

 

Ce vremuri…

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.