iPhone 7s, iPhone 7s Plus și iPhone 8 urmează să aibă ecrane True Tone

0
1036

Toate modelele de iPhone pe care Apple le va lansa în 2017 vor avea afișaje True Tone, conform analiștilor Andrew Gardiner, Hiral Patel, Joseph Wolf, Blayne Curtis și Mark Moskowitz de la Barclays.

Potrivit lor, atât iPhone 7s și iPhone 7s Plus, cât și așa-numitul iPhone 8 (modelul cu afișaj OLED) vor avea senzori de lumină ambiantală capabili să detecteze inclusiv spectrul de culoare pentru a adapta automat culoarea și intensitatea noilor ecrane True Tone, în funcție de lumina mediului înconjutător. Noii senzori urmează să fie furnizați de producătorul austriac de semiconductori AMS.

Referitor la presupusele modele iPhone 7s, precum și iPhone 8, credem că, creșterile de comenzi ale AMS se datorează includerii în acestea a senzorului său de lumină ambientală cu detectare spectrală completă, așa cum am văzut în iPad Pro pentru funcționalitatea True Color a ecranului acelui dispozitiv.

După cum menționează și analiștii americani în nota lor de cercetare, singurul dispozitiv Apple care are ecran True Tone este, la ora actuală, iPad Pro de 9,7 inchi. Potrivit Apple, ecranul acestui model de iPad folosește senzori avansați de lumină ambientală pe patru canale pentru a adapta automat culoarea și intensitatea ecranului în funcție de lumina mediului înconjurător, făcând cititul „mai natural și mai confortabil – aproape de experiența lecturii pe hârtie.”

La iPad Pro, atunci când utilizatorul se află într-o încăpere iluminată artificial, culorile de pe ecranul tabletei sunt mai calde și galbene, iar atunci când el se află afară, într-o zi mai noroasă, culorile ecranului sunt mai reci și albastre. Or, dacă gama 2017 de iPhone va avea un ecran și senzori similari acestui model de iPad, utilizatorii vor observa aceleași modificări  de culoare pe ecranul telefoanelor lor.

True Tone este adesea confundat cu Night Shift, o funcționalitate mai nouă pe iPhone, iPad și Mac care, atunci când este activată, migrează culorile de pe ecranul dispozitivelor către un spectru mai cald, fiind foarte utilă pe timp de seară. Deși sunt destul de asemănătoare, True Tone ajustează automat, pe tot parcursul unei zile, culorile ecranului, în timp ce Night Shift poate fi cel mult programat sau activat manual de către utilizatori.

În trecut s-a mai zvonit că Apple va introduce ecrane True Tone în viitoarele modele de iPad și chiar iPhone 7/7 Plus, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Cât despre iPhone 7s/7s Plus și iPhone 8, până acum nu au mai existat informații cum că acestea vor avea ecrane cu True Tone. Cu toate acestea, nu excludem absolut deloc posibilitatea ca informațiile analiștilor de la Barclays să fie reale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.