Apple a luat o decizie foarte importantă cu privire la o bună parte dintre aplicațiile pe care le comercializează prin intermediul App Store și Mac App Store.

iMovie, GarageBand și toate aplicațiile suitei iWork (Keynote, Pages și Numbers) apar acum ca fiind gratuite pentru absolut toți posesorii de ID Apple, putând fi, deci, descărcate pe iPhone, iPad, iPod touch și Mac fără a mai scoate vreun leu din cont.

Înainte ca unii dintre voi să sară și să spună că le puteau descărca gratuit și până acum, trebuie să fac mențiunea că toate aplicațiile mai sus menționate le erau oferite gratuit numai acelor utilizatori care au activat un dispozitiv nou cu iOS sau / și macOS după data de 1 septembrie 2013, respectiv 1 octombrie 2013. Restul (toți cei ce nu au activat dispozitive noi în perioada selectată) trebuiau să plătească între 4,99€ și 9,99€ pentru a le descărca.

O astfel de decizie era așteptată de multă vreme de către utilizatori, mai ales că, din 2014, odată cu iPhone 6 și iPhone 6 Plus, Apple a început să preinstaleze toate aplicațiile oferite acum gratis pe acele dispozitive iPhone, iPad și iPod touch cu 64GB sau o capacitate de stocare mai mare.

Potrivit unui document de asistență actualizat recent de Apple, schimbările făcute astăzi ar trebui să încurajeze întreprinderile și instituțiile educaționale să descarce iMovie, GarageBand, Keynote, Pages și Numbers prin magazinul Volume Purchase Program. Noi ne vom permite să extindem puțin aria și să spunem că aceste schimbări vor încuraja inclusiv utilizatorii individuali să încerce și chiar folosească, în număr mai mare, aceste aplicații.

Așadar, dacă până acum nu ai descărcat iMovie, GarageBand, Keynote, Pages și Numbers pentru că trebuia să le plătești, urmează linkurile de mai jos pentru a le descărca gratis pe fiecare în parte:

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.