Apple oferă prima confirmare a lansării macOS 10.13

0
509

Deși următoarea versiune a sistemului de operare pentru Mac nu va fi anunțată decât la WWDC 2017, blogul Pike’s Universum ne prezintă acum ceea ce pare a fi primul semn că macOS 10.13 este pregătit de către Apple.

Într-o postare recentă, Pike ne prezintă o porțiune a unui link de pe App Store, cunoscut drept CatalogURL, care este destinat macOS 10.13. Pornind de la porțiunea prezentată pe blogul Pike’s Universum și modificând un link CatalogURL mai vechi, MacRumors a reușit să repereze cu precizie adresa URL completă (o găsiți aici). Astfel, aceștia din urmă ne confirmă că ar fi vorba despre un link securizat HTTPS, care provine de la serverele Apple, deci că ceea ce ne prezintă blogul american este cât se poate de adevărat.

Apariția numărului 10.13 într-un link App Store ne indică nimic altceva decât faptul că viitoarea versiune majoră de macOS va avea acest număr de versiune și nu 11, așa cum poate că unii încă se așteaptă. Din păcate, însă, în afară de numărul de versiune, noi nu știm mai nimic cu privire la ceea ce va aduce nou macOS 10.13, deși este tot mai clar că inginerii de la Apple lucrează la dezvoltarea ei și că ea va fi lansată cel mai probabil în toamnă.

Faptul că Apple dezvoltă macOS 10.13 este confirmat și de o serie de date analitice prezentate de MacRumors. Potrivit acestor date, tot mai multe Mac-uri cu macOS 10.13 au început să fie folosite mai ales din luna ianuarie, deci actualizarea se află într-o fază mai avansată a procesului de dezvoltare.

macOS 10.13 va primi, cel mai posibil, pe lângă numărul de versiune, și un nume, însă acesta va fi ținut în secret până la prezentare. În acest sens, merită menționat faptul că Apple și-a înregistrat încă din 2014 câteva denumiri pe care le-ar putea folosi la viitoare versiuni de macOS. Printre acestea se numără: Redwood, Mammoth, California, Big Sur, Pacific, Diablo, Miramar, Rincon, Redtail, Condor, Grizzly, Farallon, Tiburon, Monterey, Skyline, Shasta, Mojave, Sequoia, Ventura și Sonoma. Desigur, nu este exclus ca una dintre aceste denumiri sau o alta să fie folosită și pentru macOS 10.13.

macOS 10.13 urmează să fie lansat în versiune beta pentru testare încă de la începutul lunii iunie (probabil de pe data de 5 iunie, când va fi și prezentat). Totuși, versiunea finală a acestei actualizări urmează să fie disponibilă numai în toamnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.