Aplicațiile Microsoft Office pentru Mac au fost actualizate și sunt compatibile cu Touch Bar

0
231

Utilizatorii Microsoft Office care posedă unul dintre modelele de MacBook Pro din generația 2016 vor putea să își actualizeze acum programele Word, Excel și PowerPoint pentru a se bucura de compatibilitatea acestora cu afișajul Touch Bar al celor mai noi laptopuri de la Apple.

Compatibilitatea programelor din suita Office pentru Touch Bar a fost anunțată de către Microsoft încă de la conferința organizată de către Apple în luna octombrie a anului trecut. Atunci, oficialii companiei din Redmond au arătat pentru prima dată care sunt funcționalitățile Word, Excel, PowerPoint și Outlook la care noii utilizatori de MacBook Pro vor avea acces mai rapid grație Touch Bar, făcându-ne o idee destul de bună cu privire la acestea.

În Microsoft Word, spre exemplu, Touch Bar poate fi folosit, începând cu cea mai recentă versiune a programului, într-un așa-numit Mod Focalizat pe Cuvinte, care ascunde toate butoanele și benzile de pe ecran și le afișează numai pe Touch Bar, ajutând utilizatorii să se concentreze pe munca lor. Printre butoanele disponibile în Word pe Touch Bar se numără cele pentru formatarea textului, cele pentru inserarea comentariilor, fotografiilor și a hiperlegăturilor, și alte câteva elemente de control folositoare.

În PowerPoint, Touch Bar face mai simplă gestionarea elementelor grafice. Butonul Reorganizează Obiecte creează o hartă grafică a tuturor straturilor, astfel încât utilizatorii să poată găsi rapid un obiect și să îi schimbe poziția. Alături de acesta sunt multe alte scurtături ale unor funcționalități populare din diferite vizualizări ale PowerPoint, printre care se numără și butoane de control rapid pentru Vizualizare Diaporamă.

În aplicația Excel, Touch Bar va afișa de acum funcțiile folosite cel mai recent atunci când este introdus semnul egal în interiorul unei celule, făcând astfel mai simplă adunarea unor numere și alte operațiuni. De asemenea, ecranul tactil le va oferi utilizatoriloir și acces rapid la elementele de control ale chenarelor, culorilor celulelor și tabelelor recomandate.

Compatibilitatea pentru Touch Bar a programelor Outlook și Skype pentru Business va fi oferită în viitorul apropriat, așa că utilizatorii acestor programe vor mai trebui să aștepte puțin până când vor putea să beneficieze pe deplin de Touch Bar.

Actualizarea la cea mai recentă versiune a programelor suitei Microsoft Office pentru Mac poate fi realizată de către toți utilizatorii prin intermediul sistemului de actualizare al programelor (accesibil din bara de meniu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.