Apple lucrează la un nou cip ARM pentru gama de Mac ce va „prelua o parte din funcționalitatea” gestionată în prezent de procesoarele Intel, informează Bloomberg.

Aflat în dezvoltare încă de anul trecut, cipul cu numele de cod T310 urmează să fie similar celui folosit deja pentru Touch Bar-ul MacBook Pro 2016. Mai precis, el este construit pe tehnologia ARM, poate să conlucreze cu procesorul Intel standard și gestionează „Power Nap” – o funcționalitate de tip „mod Consum redus” ce permite MacBook-urilor să caute actualizări și efectueze backupuri, chiar și când sunt în mod Adormire.

Inginerii Apple plănuiesc să îmbunătățească modul consum redus al Mac-urilor, o funcționalitate cunoscută drept „Power Nap” prin viitoarea generație a cipului bazat pe ARM. Acesată funcționalitate va permite laptopurilor Mac să recepționeze e-mailuri, să instaleze actualizări de software și să sincronizeze programările din Calendar chiar și atunci când afișajul este oprit și [computerul] nu este utilizat. În prezent, caracteristica folosește cipul Intel și consumă puțin din autonomia bateriei, însă trecerea la ARM ar trebui să ajute la mai bună conservare a energiei, potrivit uneia dintre persoane.

MacBook Pro 2016 folosește un cip ARM independent cunoscut sub numele de T1 pentru a susține Touch Bar, senzorul de identificare a amprentelor, Touch ID, și enclava securizată ce stochează informațiile de plată și datele biometrice.

Conform jurnaliștilor de la Bloomberg, viitorul cip ARM creat de Apple va „merge mai departe” (comparativ cu cipul T1 de pe actualele Pro-uri), conectând componentele de stocare și wireless pentru a reduce consumul energetic al MacBook-urilor.

Apple ar putea folosi noul cip ARM în gama actualizată de MacBook Pro pe care o va lansa anul acesta, însă există posibilitatea ca el să nu fie una dintre caracteristicile definitorii ale noilor laptopuri (la fel cum, de altfel, nu a fost nici cipul T1).

În ciuda planurilor de a trece anumite sarcini pe seama unui cip dedicat, suntem informați de Bloomberg că Apple nu intenționează prea curând să renunțe la cipurile Intel în gama sa de computere și laptopuri.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.