Deși nu a anunțat niciodată vânzările oficiale de Apple Watch, compania Apple mai anunță din când în când că ceasul său inteligent este de mare succes. În cadrul teleconferinței de aseară, spre exemplu, directorul general Apple, Tim Cook, a afirmat că Apple Watch a stabilit un nou record de vânzări și încasări în trimestrul patru al anului fiscal 2016, sugerând totodată că Apple Watch Series 1 și Series 2 s-au bucurat de o cerere extraordinar de mare în perioada sărbătorilor de iarnă.

De fapt, Cook a spus că cererea de Apple Watch înregistrată cu ocazia sărbătorilor a fost într-atât de mare încât „Apple nu a putut produce suficiente”. Completând, acesta a afirmat că Apple este încântată de răspunsul primit față de singurul produs ce poate fi purtat pe care îl comercializează.

Din păcate pentru Apple, chiar dacă Apple Watch a generat încasări record în trimestrul trecut, categoria din care face parte, „Altele”, a înregistrat o scădere anuală a încasărilor de 8 procente. Potrivit directorului economic al Apple, Luca Maestri, unul dintre motivele pentru care această categorie a scăzut în T4 este Apple TV, un produs ce a înregistrat vânzări mai mici decât în anul precedent (așa cum era și normal, ținând cont de faptul că în 2015 a fost introdusă generația a 4-a a acestui produs, iar în 2016 nu a mai fost lansat niciun model nou).

Categoria „Altele” include produse precum Apple TV, Apple Watch, Beats, iPod, AirPods și alte accesorii de la Apple. Conform Apple, aceasta i-a adus încasări de 4,02 miliarde de dolari, în scădere față de cele 4,35 miliarde de dolari pe care i le aducea la finele anului 2015.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.