Apple dezvoltă în momentul de față un nou conector pentru accesorii. Potrivit companiei americane, noul conector nu va fi folosit în viitoarele dispozitive cu iOS, ci numai în căștile certificate sub programul de licențiere „Made for iPhone, iPad, iPod”.

Prezentat recent celor înscriși în programul MFi, noul conector are 8 pini și măsoară 2,05mm pe 4,85mm, fiind mai subțire și mai mic decât actualii conectori Lightning și USB-C. Numele său oficial este „Ultra Accessory Connector” (UAC).

Potrivit specificațiilor Made for iPhone publicate de Apple pentru noul conector, „Ultra Accessory Connector” a fost creat în special ca să fie folosit în cablurile pentru căști. Acesta le va permite producătorilor de accesorii să creeze cabluri Lightning la UAC, USB-A la UAC și jack 3,5mm la UAC, partea cu „Ultra Accessory Connector” urmând a se conecta mereu la căști pentru alimentare și/sau intrare audio.

Întrebată fiind despre noul conector de către Ars Technica și The Verge, Apple a declarat printr-un purtător de cuvânt că „Ultra Accessory Connector” a fost adăugat în programul Made for iPhone la cererea partenerilor. Mai mult, compania americană oferă asigurări că noul conector nu face parte dintr-o încercare de a determina producătorii să adopte un nou standard, precum și că nu intenționează să îl folosească în dispozitivele sale, el urmând a fi deci folosit doar ca „un intermediar în cablurile pentru căști”.

Având în vedere destinația anunțată a noului conector, se prea poate ca el să fie adoptat în primul rând de către Apple în modelele viitoare de căști Beats. Actualmente, cele mai multe căști Beats folosesc un conector microUSB pentru alimentare, însă acesta are foarte multe dezavantaje în fața unui Lightning (nu este reversibil, ocupă spațiu mai mare în interiorul dispozitivelor, etc.).

Până în momentul de față nu se știe cu exactitate care este motivul pentru care Apple a decis să creeze un port complet nou și nu a încurajat partenerii să adopte USB-C sau Lightning (ținând cont de faptul că sunt de ceva vreme specificații MFi pentru porturile Lightning). Desigur, unul dintre motive ar putea să fie dimensiunile mai mici ale noului port, însă tindem să credem că nu acesta este motivul principal. De asemenea, nu se știe dacă noul „Ultra Accessory Connector” va putea fi folosit și în alte accesorii Made for iPhone decât căștile.

LASĂ UN COMENTARIU

Introdu comentariul tău
Introdu numele tău aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.